Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zkus omezit cukry (i ovoce atd.) a zaměř se na nizkosacharidove věci, aby ti nekolisala hladina cukru. Omez i mléko, sýry třeba u mě na nic nemají vliv, mléko asi ano. U mě toto dost výrazně pomohlo, vysadila jsem všechno sladké, i sázení kafe, i mléko do kafe, jogurty… Jim pohankové kaše k snídani, zeleninu, sýry a žitné pečivo, vajíčka, normální obědy. U mě obrovský posun, stravu hned vidím na pleti.
Příspěvek upraven 29.03.21 v 10:18
@řeřicha přesně tohle všechno zkouším už od ledna a žádný výsledek to nema
@Anonymní píše:
@řeřicha přesně tohle všechno zkouším už od ledna a žádný výsledek to nema
Ještě k tomu pijí hodně heřmánek(je protizánětlivý), dřív i kontryhel skrz hormony. Jako nevím, je to otravné, já si změnila jídelníček kolem třicítky, do té doby pleť s akné, záda taky. Kdy se projevila změna už nevím, ale dva měsíce jsou dost… To už by asi výsledek mělo.
@řeřicha heřmánek jsem nezkoušela ale ten kontryhele ano pila jsem ho opravdu ve velkém a také bez výsledku, přijde mi to všechno fakt marný ![]()
Mě pomáhá vysadit mléčné výrobky, cukr, tučné a bílé pečivo
Jo a taky psychická pohoda dela hodně. Nějaké zázračné přípravky nikdy nepomohly.
@Kriss Tina možná ta psychická pohoda není úplně na 100% ale to není spoustu lidí a akné nemaji
Mě se zlepšil stav pleti pár týdnů po přechodu na nízkosacharidovou dietu (nejdřív trochu zhoršení). Do té doby nepomáhalo nic.
Mně hodně pomáhá vysadit nebo alespoň omezit lepek. Jinak jsem narazila někde na nějakou knihu, název snad léčíme akné zevnitř. Jinak jsem slyšela dost chvály na levandulovou vodu. Zkoušelas?
Ahoj. Taky mám problém s akné. Je mi 38, 3 děti. Antikoncepci neberu. A asi rok se mi dělá akné hlavně na čele a krku. Ale jsou to takové ty boule, co nejdou vytlačit a trpím 🙄 Přestala jsem jist lepek (i když někdy neodolám), sladké a hlavně mléčné výrobky - i těch jsem vypozorovala, že mi nedelaly dobře na pleť. Používám přírodní krémy, používám jen korektor. Prostě hrůza. Už začínám přemýšlet, že začnu opět s antikoncepcí, která by měla s tím trochu pomoci. Máte nějakou dobrou zkušenost s HA, která by vám pomohla s akné? Díky za rady.
Je mi 49 a mám akné. Tak si říkám, že jsou i horší věci. Co mi taky zbývá, že. ![]()
Trápí Vás dlouho a tedy potrápit je a zbavit se jich vyzkoušejte jednoduše ve sprše co nejvíc snesete, teplou vodou. Tvář, na pleti opatrně, citlivá místa jen malinko slabě poprskávat, stačí pár minut, pak sledujte zdá zrudnutí kolem každé akné slábne. Opakujte ze začátku i tři krát denně, všude kde jsou, nenechte ani jedinou.
25. května 2025 Uplynulo času a nik se neozval. Zdá se jak by nik horkou vodu nevyzkoušel. Přidám pár řádku, dnes štípnutí komára. I když horká voda vážně pálí. Deset třeba i patnáct vteřin, to za to fakt, také jak u akné stoji. Po komářím štípnutí opakujte pravděpodobně po dvanácti hodinách, dle potřeby. Hm. Je tu už nebo bude komár s proužkami na nohou. Doufám v návrat klimatických změn.
Mimochodem. Les - borůvky - jahody - liščí ex. - lambie. Lambie. Umím starodávny postup na jejích odstranění.
Je mi 27let, mám 2 děti a od mých 11let mě trápí akné, někdy je to lepší někdy horší. Akné mám většinou na obliceji ale občas i na zádech nebo na zadku. Vyzkoušela jsem snad už všechnu kosmetiku co je na světě, chemickou i přírodní, navštívila jsem kosmeticku, byla u dvouch kožních lékařek které píši masticky které mi pleť akorát ničí a na akné to nepomáhá, doporucili mi brat hormonální antikoncepci ale mně se do ní moc nechce nepřijde mi že bych měla rozhozene hormony když mám pravidelnou menstruaci a podle gynekologa ukázkovou ovulaci. Krevní testy mám v pořádku i ty na štítnou žlázu, nepozoruji že by mi to zpusobovala například nějaká potravina, nekouřím, žijí celkem zdrave, tak proč sakra to akné musím mít?