Proč mě bolí mrtvý zub?

wei
77
18.7.21 20:55

Proč mě bolí mrtvý zub?

Ahoj, zažil někdo bolest mrtvého zubu? Mám už několik let vytažený nerv z horní dvojky. Zvláštní je, že mě teď zub začal bolet. Dnes při jídle jsem si do něj omylem ťukla vidličkou a byla to fakt dost nepříjemná tupá bolest. :? Má s tím někdo zkušenost? Co by to mohlo být? Ale je mi jasné, že mě zubař nemine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2558
18.7.21 21:04

Před pár lety jsem měla to samý a zubař se se mnou dohadoval, že mě tam nemá co bolet, nakonec na rtg zjistil, že mi povolila náplň co byla místo kanálků a zánět se mi udělal nad zubem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.7.21 21:14

Udělal se ti tam zánět, to je bohužel na mrtvých zubech běžný. Běž co nejdřív k zubařu..

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
18.7.21 21:22
@wei píše:
Ahoj, zažil někdo bolest mrtvého zubu? Mám už několik let vytažený nerv z horní dvojky. Zvláštní je, že mě teď zub začal bolet. Dnes při jídle jsem si do něj omylem ťukla vidličkou a byla to fakt dost nepříjemná tupá bolest. :? Má s tím někdo zkušenost? Co by to mohlo být? Ale je mi jasné, že mě zubař nemine…

Buď přenos bolesti z jiného zubu (mám naprosto zdravou čtyřku, která mě spolehlivě bolí vždy, když je jinde problém), nebo váček pod mrtvým zubem.

Okamžitě k zubaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
18.7.21 22:09

Moc děkuji za rady! Moje zubařka má dovolenou, tak zítra po směně zajedu na pohotovost.
Ještě jen takový dotaz - co se s tím dělá? Za 3 týdny máme mít dovolenou v zahraničí. - Mám ji raději zrušit dokud to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
18.7.21 22:22

@wei
Mně mrtvý zuby vyčistili a dali plombu. Taky jsem s tím byla na pohotovosti, ale tam mi to jen vyvrtali, pak to nebolelo. Ale musela jsem, co nejdřív ke svému zubaři na čištění a plombu. Tvůj zubař nemá zástup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.7.21 22:37
@wei píše:
Moc děkuji za rady! Moje zubařka má dovolenou, tak zítra po směně zajedu na pohotovost.
Ještě jen takový dotaz - co se s tím dělá? Za 3 týdny máme mít dovolenou v zahraničí. - Mám ji raději zrušit dokud to jde?

Měla jsem váček pod mrtvým zubem loni - a chytlo mě to samozřejmě na dovolené. První pomoc na pohotovosti analgetika a antibiotika, pak odstranění výplně, léčba vložkou (a další antibiotika), nakonec nová výplň a zavření zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
18.7.21 22:39

@Mediula diky za info! Bohuzel moje zubarka nema webovky a o jeji dovoleny se dozvim vzdy jen ze stranek obce. A tam nic o zastupu nepisou. Navic je v mem puvodnim bydlišti - necela hodina autem. Tak je pro me pohodlnejsi pohotovost, kterou mam od nynejsiho bydliste cca 15 minut cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
18.7.21 22:58

@wei
Aha, tak to se nedá nic delat. Jako to nejmenší, co můžou udělat je, že to vyvrtají, hlavně pak dávej pozor, ať si ten zub neulomis.
Držím pěsti, ať je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
19.7.21 14:19

Nakonec jsem vyslala segru, aby mi zjistila, kdo je zaskok. Zaskakujicimu zubari jsem se sice dovolala, ale objednali me az na stredu. Navic teda byla sestra strasne neprijemna, ze me bolet mrtvy zub nemuze. Ze mam jen neco s dasnemi. Tak ted vaham, jestli pockat na stredu, nebo jit dnes na tu pohostovost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
19.7.21 15:27
@wei píše:
Nakonec jsem vyslala segru, aby mi zjistila, kdo je zaskok. Zaskakujicimu zubari jsem se sice dovolala, ale objednali me az na stredu. Navic teda byla sestra strasne neprijemna, ze me bolet mrtvy zub nemuze. Ze mam jen neco s dasnemi. Tak ted vaham, jestli pockat na stredu, nebo jit dnes na tu pohostovost? :nevim:

Udělají ti na pohotovosti rentgen? Pokud jo, jdi, pokud ne, počkej na svého.

To teda za předpokladu, že to vydržíš s bolestí. Pokud už šílíš, jdi hned i bez rentgenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
19.7.21 15:35

@SAJ Prave, ze to jde vydrzet. Beru si teda po 6 hodinach ibalgin. Nemam zadny otok a ani me z toho netresti hlava. Mam jen zarudlou dasen nad zubem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
19.7.21 17:39

Když zubař nebo sestra na zubním tvrdí, že mrtvý zub nemůže bolet, měl by jít dělat něco jiného. :lol:
Musí se to otevřít, vyčistit, vyléčit zánět a znovu zavřít. Dokáže to bolet víc jak živý zub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
19.7.21 18:01
@wei píše:

Pod mrtvym zubem se mi premnozily bakterie a nikomu nepreju tu bolest 8o dostala jsem atb a tri dny lezla po zdi, nez zabraly. Dneska uz ten zub nemam, ale zubarka rikala, ze je to běžné a bohuzel se to i opakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
20.7.21 09:06

Tak jsem včera nakonec jela na pohotovost. Ze zubu mi odvrtala plombu a cast vyplne v korenu. Nepovedlo se ji dostat ale celou vypln pryc, tak musim pockat na zitrejsiho zubare. Ted mam tedy v zubu diru a bolest neustoupila. Jsem zvedava, co me ceka zitra. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí