Proč mě nikde nechtějí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.9.20 14:19

Za rok se vsechno může změnit, navíc když se vzdelavas dal tak by to mělo být jen plus :hug: já třeba koukám po práci teď, dítě od včera ve školce a tak nějak tuším že to bude hodně těžký. Jsem na něj sama takže směňování nepřipadá v úvahu, dojíždění pravděpodobně taky ne, kvůli školce. Navíc mám jen SŠ takže ani žádné extra vzdelani. Ale nevzdam se :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.20 14:20

Hele klid, nejsi první ani poslední :hug: Já jsem se teda po rd. neměla kam vrátit, ale novou práci jsem našla téměř hned. Každopádně mě po 3 měsících propustili, že místo vezmou zpátky paní, která tam dělala předemnou. Ne, že bych byla neschopná, ale pak z nich vypadlo, že byla dobu předtím na operaci, potom dlouho rehabilitovala a potřebovali jen někoho na tu dobu, než se bude moct vrátit :roll: Taky mě to zničilo. Cítila jsem se strašně. Bylo mi to šíleně líto. Ale nakonec jsem našla své místo snů, kam chodím ráda, baví mě to a teď zpětně jsem šťastná, že mě z té předchozí práce vymetli :lol:

• Citovat
  • Upravit
31275
2.9.20 14:24
@Anonymní píše:
děkuju :kytka: ano, je toho teď na mě víc a tohle byla poslední třešinka na dortu. Jinak já nahlásila RD do 2 let a to bude ted. A právě nevím co ted delat, tise cekat do 3 let, ozvat se uz ted, chtit vypoved uz ted? nebo co?
no s odstupným uvidíme, oni se mi možná budou snazit nabidnout neco v jinem oddeleni (mozna za mene penez) a samozrejme s jinou kvalifikaci… pokud by nabidli jine misto tak na ostupne mam stejne narok, ze? (musi mi nabidnout praci dle prcovni sml. tzn. pokud mam ve smlouve napr. uklizecka kosu tak nemuzu delat kucharku…? chapu to spravne)?

No rozhodně nečekej, pokud jsi nahlásila dvouletou, tak bys měla normálně nastoupit. Případně, když si to rozmyslíš, tak musíš poslat písemně žádost o prodloužení na tři roky. Rozhodně je špatně nedělat nic (pak by tě mohli vyhodit, protože si nenastoupila). Určitě je lepší tyhle věci řešit písemně.
A pokud oni ze své vůle budou chtít ukončit tvůj prac. poměr, tak pěkně i s odstupným.
Jinak jinou práci ti nabídnout můžou, ale ty to nemusíš přijmout. Pak záleží, jak máš nastavenou smlouvu.
Pokud ti nabídnou nějakou formu ukončení úvazku, tak si rozhodně ten papír vezmi domů a pročti si ho. Pokud na tebe budou případně tlačit, že to musíš podepsat hned, tak čuchej levárnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7844
2.9.20 14:28

Po obou mateřských jsem se neměla kam vrátit. V obou případech došlo k prodeji firmy.
Po první mateřské jsem si našla novou práci v oboru, který jsem dělala předtím (ač to nebylo jednoduché, byl vrchol krize).
Druhou mateřskou jsem využila ke studiu a úplně jsem změnila obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
2.9.20 14:33

Jo tak nevím, zda Tě povzbudí strasti jiných… v oblasti kde žiju já, se práce pro ženy např. v administrativě, ve službách, prodavačka a pod téměř nevyskytuje. A když už náhodou ano, ihned je to obsazeno. A víš kolik se tu za tu práci nabízí? Asi 15-16 hrubého za plný úvazek!
Takže fňuk fňuk, oni mě nechtějí, přitom to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
2.9.20 14:49

@dedrichov Co to je za kraj? Vzdyt to je skoro minimalni mzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
2.9.20 14:51

Jinak jak radi ostatni, rozhodne nepodepisuj zadnou dohodu. V jakem bydlis kraji a jaky je tvuj obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.9.20 16:29

Přestaň hysterčit a vymýšlet katastrofy tam kde nejsou.

Ano - pokud na počátku ekonomické krize napíšeš svému zaměstnavateli, že by ses chtěla vracet, tak ti samozřejmě odpoví, že by bylo daleko lepší, kdyby si zůstala doma, že pro tebe teď práci nemá.

Ten rok, co máš se věnuj pročištění svých pocitů méněcenosti a panikaření, kdy si z něčeho logického, co nemá s tebou jako pracovníkem nic společnéšho vyfantazíruješ antickou tragédii, že jsi prašivá a nikdo tě nechce.

Jak to bude za rok ti teď vážně nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
2.9.20 20:37
@Wani píše:
@dedrichov Co to je za kraj? Vzdyt to je skoro minimalni mzda.

Vysočina, taky mě to šokovalo, to je jak z minulého století. Nicméně je to aktuální realita. Podala jsem v práci výpověď z rodinných důvodů a nestačím zírat, když se poohlížím po něčem novém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
2.9.20 20:43
@Anonymní píše:
nahlásila jsem právě RD na 2 roky. Což bude teď.

tak se proste objev v praci. Pokud se nedostavis ani nepozadas o prodlouzeni rd, mas acka a oni skutecny duvod, proc se s tebou levne rozloucit. Vypoved ti muzou dat jen z duvodu vyjmenovanych zakonikem prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
2.9.20 20:57
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji se asi jen vypovídat a nebo si přečíst, že někdo je na tom podobně. Jsem teď 2. rokem na RD, ta mi končí až příští rok. Ale už bych se pomalinku chtěla začít vracet do pracovního procesu. V mé původní práci mi dnes napsali, že mě v současné době nepotřebují. Z emailu jsem ale nějak vycítila, že se mnou nepočítají ani za ten rok. Docela mě to mrzí. Sice to byla psychicky náročná práce, ale dobře placená a velmi blízko místa, kde bydlím. A prostě to na mě nějak padlo. Sakra copak jsem prašivá, že mě nechtějí? Teď při RD studuju VŠ a docela přemýšlím, že bych trochu změnila obor a vlastně to, že mě v původní práci nechtějí, že bych využila jako nakopnutí zkusit to o čem jsem přemýšlela a nebo i klidně něco jiného. Ale prostě nemám odvahu. Máte někdo zkušenost, že vás RD a následně to, že vás nevzali zpět do práce, nakoplo k něčemu jinému, kde jste spokojené? díky

Já jsem se stěhovala 300km daleko, takže jsem se neměla kam vrátit. Ale v mém oboru je práce dost a mám vystudovaný dvojobor, takže není nouze, naopak jsem práci i odmítala :-)
Jsem spokojená. Jsem v práci ale necelý měsíc :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat