Proč mi spadne krém na dortu

7
21.4.20 18:29

Proč mi spadne krém na dortu

Ahoj
Holky prosím o radu, už nevim jak dál :( Skoro vždycky když peču dort, hlavně cheesecake ale i u ostatních, tak se mi ve středu propadne krém.
Snažím se péct při nízké teplotě a s vodou na plechu pod dortem díky čemu mi vždycky krásně naběhne. Po zkontrolování jestli je hotov (nevyndavam z trouby!) ho ještě v té troubě nechám aby neutrpěl šok ale i přesto, když nechám troubu jen mírně pootevřenou, krém na dortu mi do 3 minut ve středu propadne.

• ja teď zkouším cheesecake na několik způsobů abych zjistila jaký krém je ten nejlepší. Buď s tvarohem nebo s mascarpone nebo se sýrem phil. Jaké máte zkušenosti vy, jaký vám nejvíc chutná. Budu ráda když přidáte recept. Děkuju :srdce:

Příspěvek upraven 21.04.20 v 18:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1008
21.4.20 18:33

No… nepovažuju se za nějakou odbornici, ale občas něco upeču. Není třeba problém v tom, že většinou se krémy připravují zvlášť a s korpusem se nepečou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
21.4.20 18:54
@KaZeAd píše:
No… nepovažuju se za nějakou odbornici, ale občas něco upeču. Není třeba problém v tom, že většinou se krémy připravují zvlášť a s korpusem se nepečou?

Ale cheesecake jsi asi ještě nepekla, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
21.4.20 19:00

@Ady112 Zkus rady tady z Kuchařky pro dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
21.4.20 19:01

Nevim, mne se to asi jeste nikdy nestalo. Delam cheesecake podle Apetitu, resp. podle jednoho komentare pod receptem… je to Karkulka. Ale priznavam, ze se uplne vzdycky receptu nedrzim, nekdy mam vic tvarohu, nekdy vic syra, nedavam esenci, ale klidne tam davam kuru i stavu z citronu…cukru davam mene, podle masi chuti… a ani ho nedelam vzdycky stejne… asi to nebude v receptu, spis mozna v zachazeni s dortem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.20 19:26

Ahoj, dělám tento (hledej cheesecake brydova), výborný a daří se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
22.4.20 07:44

@Ady112 Zkus taky projet recepty na cheesecake a diskuze k tomu , věřím, že se inspiruješ a třeba nejdeš i odpověď. Ať se daří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí