Proč mi teče mlíko z bradavek?

rsisa
6.5.12 08:47

proč mi teče mlíko z bradavek?

Ahoj všem maminkám, současným i budoucím :) , mám dotaz, dnes ráno jsem zjistila, že mi teče mlíko z bradavek!!! Nevíte, proč??? Nemáte s tím zkušenost??? Mám doma dítě 2,5 let a 15. den cyklu…Děkuji za příspěvky…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
6.5.12 08:53

Neberes nejake leky ted? A mas jako plna prsa, ze odstrikavas uplne nebo spis mas mokre triko? Napadl me jeste hnis zda to neni. A z obou? No moc jsem nepomohla, vid? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
6.5.12 09:04

No asi by chtělo trošku rozvést situaci… kojíš ještě? nebo jak dlouho už nekojíš? jsi si jistá, že je to mléko? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
6.5.12 09:10

@rsisa
Mně se to stalo dvakrát předtím než jsem otěhotněla, vždycky za to mohl stres - jednou před maturitou, jednou složitá životní situace. Byla jsem s tím na gyndě a doktor mi říkal, že se to ve vyjímečných případech stát může, prý za to můžou vzbouřené hormony… Ale nemůžu říct určitě, že je to ten samý případ… Mléko mi neteklo jako při kojení, jen trošku…

• Citovat
  • Upravit
rsisa
6.5.12 09:27

Už dlouho nekojím, cca1,5roku a mlíko to je, ale jen trošku.., jaké léky by to mohly způsobit? Hormonální neberu žádné..

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
6.5.12 09:36

tak jsem se do toho začetla a laktaci mohou způsobit i léky na tlak nebo žaludeční vředy, antipsychotika nebo odvar z kopřivy… A nemůžeš být těhotná? Mně se dělalo mlezivo snad od prvního dne, jsem hodně citlivá na hladinu prolaktinu…

• Citovat
  • Upravit
14090
6.5.12 09:37

Pokud by to trvalo dál zašla bych k dr… tohle jsem teda ještě neslyšela takže víc neporadím bohužel :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
6.5.12 09:38

A to mléko ti teče samo, nebo při zmáčknutí? Já kojila naposledy před deseti lety a při zmáčknutí mi teče mléko stále. Hormonální testy mám v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
6.5.12 09:50
@Paoloska píše:
A to mléko ti teče samo, nebo při zmáčknutí? Já kojila naposledy před deseti lety a při zmáčknutí mi teče mléko stále. Hormonální testy mám v pořádku.
8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
6.5.12 10:18

Jak to u Tebe vypadá s menstruací, je pravidelná?

Tvorba mléka mimo období těhotenství a kojení je často příznakem zvýšené hladiny hormonu prolaktinu (což se následně léčí na endokrinologii). Dalším z příznaků je třeba právě vynechávání až vymizení menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.5.12 11:04

Mě v určité fázi cyklu taky…No vysloveně neteče,ale mám na podprsence takové suché krystalky večer… A nekojím už taky něco kolem roku a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65449
6.5.12 11:09

Myslím si to co Bohunka.....asi máš zvýšený prolaktin.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
6.5.12 11:21

Já zvýšený prolaktin prokazatelně nemám (byla jsem na odběrech) a přece mi při máčknutí vytéká z obou prsou bílá tekutina. Není to stříkací proud, ale velké 3 - 4 kapky z každého prsu. Zhoršuje se mi to před menstruací, kdy vymáčknu víc a prsa mám tvrdá a bolavá, po MS vymáčknu míň a prsa nebolí a jsou měkká. Mudr. mi k tomu víceméně nedokázal najít důvod, kojila jsem před skoro 4 lety pouze 3 měsíce. Nejdřív jsem to měla jenom z jednoho prsu, byla jsem na ultrazvuku, zda nemám rakovinu apod., nic se nenašlo, pak jsem si vyprosila odběry na prolaktin a jiné hormony, zase nic…takže to beru tak, jak to je. prostě máčknu - a teče mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
6.5.12 11:54

A nemůže to být nějaký výtok, já to měla ještě jako bezdětná, z obou prs mi teklo něco bílého (vypadalo to jako mlíko), dr. mě poslal na UTZ prsou a tam bylo vše OK, ještě jsem tam šla po 3 měsících na kontrolu a vše bylo v pohodě. Přešlo mě to, až když jsem otěhotněla. Prý je to způsobenými hormonálními změnami (nebrala jsem HA ani nic jiného). Mívala jsem od toho často mokrou podprdu, nejvíc v době kolem ovulace a menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
6.5.12 12:13

Ahoj, mně teče mléko z prsou už přes rok, ale jen při zmáčknutí. Prolaktin zvýšený nemám. Doktorka mi říkala, že to může být ze stresu a už to neřešila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí