Proč NE luštěniny do 1 roku ?

174
26.11.06 12:28

Proč NE luštěniny do 1 roku ?

Ahoj ! Četla jsem, že dětem do jednoho roku by se neměly podávat luštěniny kromě hrášku a červené čočky, ale nepsali proč. Víte to někdo ?

Koupila jsem směs mražené zeleniny, kde jsou fazolové lusky. Můžu to dát 8m mimi ?

Camilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4097
26.11.06 12:44

Myslim, ze fazolove lusky nevadej. Fazole jako takove by ale vadily. Myslim, ze lusteniny nejsou zrovna lehko stravitelne, tak proto se asi nemaji davat. Ja fazolove lusky obcas davam asi tak od 9 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
26.11.06 13:27

Ahoj Kamilko!
Fazolové lusky jsem taky dávala tak od 8. měsíce.Luštěniny se nedávají snad proto,že zatěžujou trávicí systém dětí,zvlášť ty šlupky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
26.11.06 18:45

Fazolkové lusky nevadí, jde jen o to, že hodně luštěnin nadýmá a miminka nejsou až tak pohyblivá, aby je bez problémů strávila.

Luštěninami neublížíš, ale můžeš potrápit prdíky…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.11.06 20:26

Luštěniny obsahují pro miminka příliš velké množství bílkovin, které jsou příliš velkou zátěží pro nezralé ledviny. To je ten hlavní důvod. Plus problém s nadýmáním. Většina zdrojů, které jsem pročetla včetně naší Dr. radí dávat až od 18M. A to ty méně přísné zdroje. Červená čočka a zelené fazolky stejně jako zelený hrášek jsou jediné vhodné.

CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky