Problémy s kojením,prosím poraďte???????

272
23.11.06 18:50

Problémy s kojením,prosím poraďte???????

Ahojky Všem,opět se na Vás obracím s prosbou o radu.Poslední 3 dny mám problémy s kojením.Vždy jsme krmili levé prso cca 7minut a pravé prso cca 7minut.Poslední tři dny se to změnilo.Dám ji levé prso a vydrží max.3minuty a během těch 3 minut se tak 5krát pustí a řve,přisaje pustí a řve a po chvíli už ho nechce a jen vříská.Zkusím odříhnout,někdy si odříhne,někdy ne a dám pravé prso,tam vydrží max. 5minut a zase to samé,odtáhne se a řve,dám ji znova přisát cucne si odtáhne se a řve a tak je to pořád dokola.Začíná to kojení být docela o nervy,už nevím co mám dělat.Zkoušela jsem měnit polohy,ale to nepomáhá.Tak nevím co si o tom mám myslet,mléka mám po kojení ještě dost.Poraďte prosím?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
23.11.06 18:56

A hlídáte rtíky, aby měla pořádně kolem celého dvorce a ne jen v puse bradavku? A taky, aby byly pořádně „načpulené“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
23.11.06 19:01

Ještě mě napadá, nerostou malé zoubky?Kolik jí je? Muže jí to bolet, proto se nechce pořádně přisát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
23.11.06 19:07

Ahojky,
nemáš třeba silný vypuzovací reflex? tj že malé mlíčko do pusy moc teče tak se zalyká, odtahuje se a pořádně se nenapije? Zkus před kojením třeba i půlku odstříknout (a schov si to) ať to tolik neteče a uvidíš. Nebo to taky může být naopak a malá musí tahat moc silně a nejde jí to! Nevzdávej se a snaž se dál, určo se zadaří :o) Já kojím většinou v leže (přesto že nejsem nijak obdařená ) a malá si hlavičku natáčí jak potřebuje - když chce tahá silně, když chce jen málo, po chvilce hlavu otočí a kouká chvilku do stropu a pak se zase natočí a jí......
Hodně štěstí Jarčís

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
23.11.06 19:50

Rtíky má našpulené,dvorec má pěkně v pusince.
Zoubky to asi ještě nebudou je nám 3,5měsíce.
A ten vypuzovací reflex.Podle odstříkaného mléka si myslím že teče akorát,ani moc ani málo.I si myslím že nám takto teče už od začátku. První tři měsíce jsme kojili v pohodě přisála se a pěkně pila,až měla dost tak se pustila a byla spokojená. až teď posledních pár dní je to hrůza. Zrovna teď jsem měla krmit,ale zhoršilo se to tak,že si jen parkrát cucla a víc nic.Jen pláče a pláče a prso už nechce.Bohužel odsávačku nemám,takže zkouším odstříkat ručně a dát lžičkou,ale je to nadlouho. Tak uvidím jestli si dá ze lžičky.fakt už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
23.11.06 19:58

Zuzíčku…švagrová mi říkala, že jí holky hrozně kolem 3 měsíce u kojení zlobily, dělali to co tvoje Anička…šlo o růstový spurt…zlepší se to, ale musí se vydržet. Tchýně mi říkala, že tohle dělal i můj Jeník, takže to není ojedinělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
23.11.06 20:29

Jenom doufám že to nebude dlouho trvat.Kojení teď není ani pro aničku ani pro mě nic příjemného.A dneska šla spinkat bez večeře,prostě už vůbec nechtěla si anic cucnout.Jen doufám že to nebude dlouho trvat.Díky všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.11.06 20:56

Zuzicku tak myslim, že sme na tom asi podobně. Já mam problém, že taky nechce pít z prsa. Jenom by mě zajímalo, jestli jde opravdu o problémy spojené s růstovym spurtem - tak za jak dlouho to přejde???Aby mi nezačal z toho ubývat na váze :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
23.11.06 22:05

U nás to bylo ve 3,5 měsících to samé. Trvalo to týden, byli jsme i u dr. na převážení, moc nepřibíral. Dr. doporučila dokromovat UM, ale řekla jsem si, že ještě chvíli počkám a dohodly jsme se na dalším převážení za týden. Mezitím se kojení upravilo (i když tak pohodové jako dřív už to nebylo) a za ten druhý týden Natánek přibral 1/2 kg. Takže opravdu spurtík…
Osvědčilo se mi kojení v polospánku (když jsem viděla, že se probouzí, rychle jsem ho přiložila ještě než se úplně vzbudil). Kojení v noci šlo líp, to pil úplně normálně, takže jsem třeba přes den kojila fakt minimálně a s řevem a přes noc pak každou hodinu a půl.

Takže hlavně vydržet, fakt se to srovná :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.11.06 22:26

prdíky

to co popisuješ, mi připomíná moje krušné chvíle a zjistila jsem, že jsou to prdíky poradili mi v laktační poradně… prostě jak mimi tahá tak ho začne bolet bříško, takže pozor co jíš a masírovat bříško

• Citovat
  • Upravit
1935
24.11.06 02:46

Tak jak to popisujes vypada to na rustovy spurt. Mrkni sem, fakt to vypada uplne stejne jako v tom clanku http://www.moje-rodina.cz/…ustovy-spurt
Hodne stesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
24.11.06 08:36

Muze byt nekolik moznych variant. Rustovy spurt, spatna poloha a prisati (coz jsi vyvratila) a nebo nezacala jsi brat nejakou hormonalni antikoncepci nebo neobjevily se Ti mesicky. Mesicky muze mit i kojici mamka a mliko ma pak jinou chut. Hormonalka muze taky kojeni rozhodit. Pri rustovem spurtu to chce trpelivost, stridat prsa a snazit se. Dobry je taky malou k prsu prikladat casto, aby se tvorilo vic mlika. Kdyz je nejhur, tak bych koupila treba nutrilon a dala male trochu ze striacky. Muj synek mel taky problemy s kojeni (v zacatcich) a kdyz se mu nedarilo dlouho z prsu nic vypit, tak byl tak navztekany, ze prso odmital a zaroven mel ale hlad. Dala jsem mu treba 50 ze strikacky a pak dokojila a slo to v pohode. Udelala jsem to tak jednou denne po tri dny a pak se vse upravilo. Uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
24.11.06 10:07

Irenn to máš pravdu,v noci je kojení v pohodě,to pije docela krásně.Tak vyzkouším přes den v tom polospánku kojit a uvidíme.
Prdíky si myslím že to nejsou,jídlo si hlídám od začátku stejně,nejím nic co by jí vadilo.A s prdíkama si Anička poradí sama a v pohodě.
Menstruaci nemám,antikoncepci beru,ale už 2 měsíce,takže tím to asi taky nebude.Podle všeho co píšete to vypadá na ten spurtík,tak musíme vydržet.Je pravda že dnes ráno bylo krmení trošku lepší.Tak díky všem za rady.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
24.11.06 18:01

Ahoj Zuzicku,

ja se taky priklanim k rustovemu spurtu, u nas to melo naprosto stejny prubeh. Prisat, zatahnout, pustit, plakat. A porad dokola. V noci lepsi, ve dne horor. Je to zahul na nervy, ale da se to zvladnout i bez UM. Ja jsem dosla totiz zpetne k zaveru, ze v te dobe, ackoli se tak projevil spurt, zrovna tolik proste pit nepotreboval, takze UM by byvalo stejne bylo na houby. Trvalo to sice asi tyden, ale zopakovalo se to v prubehu prvniho pul roku nekolikrat. Kdyz to tak pocitam, tak to bylo cca 1×mesicne. Na vaze neubyval, takze to chtelo jen vydrzet s nervama. Proto radim - hlavu vzhuru, bude lip ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
26.11.06 10:27

Ahojky tak to byl asi růstový spurt.Trvalo to 6 dní a teď už papáme zase krásně jako dřív.Hurá,bylo to docela o nervy,ale vydrželi jsme obě.Díky všem za rady a hurá na papání.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky