Odmítá prso

197
23.11.06 18:37

Odmítá prs

S mým problémem si ani nikdo vědět rady nebude, ale já už sem psychicky tak zdeptaná, že nevim kam bych napsala. Zejtra budu volat dr., ale do tý doby nevim, jak to zvládnu.
Začalo to včera večer. Matýska jsem naposledy nakojila ve 14h odpoledne. Další koji mělo teda být v 17h. Když přišel manža z práce, šli jsme se najíst a malej začal jako vždy křičet (umí si to načasovat). Jindy si ho beru na klín, ale tentokrát už jsem měla rozjedeno a řikám si „to vydží tu minutku, než dojím“ a pak že ho uklidním. Jenže už se mi ho uklidnit nepodařilo. Byly to nehorázný záchvaty. Chtěla jsem ho uklidnit u prsu, ale to křičel ještě víc, tak jsem to vzdala. Když přišel čas na kojení, tak mi u prsu spustil hroznej vyrvál a vůbec ho nechtěl. Jednou nebo 2× ho vzal do pusinky, potáhl a pak zase začal řvát. Nakonec to dopadlo tak, že v půl osmé únavou z breku usnul. Tak jsem si říkala, že až se trochu z toho vyspí, tak se vzbudí hlady a už bude chtít pít. Ale ouha, vzbudil se už v půl devátý a křičel hlady, ale prso nechtěl, to začal opět hystericky řvát a mlátit mě pěstičkama do prsu.
Nakonec to dopadlo tak, že jsem si odsříkala 60ml a to jsme mu po lžičkách dali. Bylo vidět, že má hrozný hlad, protože dosloval hltal. Ale po tý 60tce už nechtěl. A to mi přijde docela málo na 3měsíční mimi. Kolik toho běžně vypije z prsu nevim.
V 1h ráno se opět vzbudil a všechno se opakovalo. Zase křik, prso nechtěl, takže odsříkat a po lžičkách zase dostal 60ml mlíčka.
Už sem se děsila rána, ale ráno zničehonic už si z prsa dal. Tak jsem se zaradovala. Celý den pěkně z prsa bumbal a teď v 18h když byl čas na kojo, tak se to zase celý opakuje. Ještě jsem mu to po lžičkách nedala, čekam, jestli ho větší hlad nedonutí. Ale zase ho nechci nechat hladovět.
Příčinu jsem hledala snad už všude. Ucpanej nosánek (není), aftík, zoubky, změna mýdla (mého), jiné vložky do podprsenky - ale nic z toho to není. Dokonce jsem se teď byla osprchovat a s čistýma prsama mu chtěla dát pít - ale bez výsledku.
Na bradavku jsem si dala pár kapek mlíčka, abych ho navnadila, i jsem si to prso roztahala, aby se nemusel moc snažit. Nic ale nezabírá a já jsem bezradná.
Jinak mrňousovi evidentně nic není, nic ho nebolí. A když křičí, tak jen hlady. Když mu pak dáme po lžičkách, tak je v klidu a usne. Ale já to takhle nevydržím a nevim si rady. Na UM ho nechci zvykat, navíc mi ani z lahve nechce pít.
Tak jsem se vypsala. Kdyby měl někdo nějakej nápad, tak budu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66
23.11.06 18:57

Nykam,myslím,že je to jen bojkot kojení a chce to vydržet. Pokud jak píšeš je přes den klidný,spokojený a nají se.Večer už je vyčerpaný a to pití z prsu je pro nej namáhavé. Zůstávej v klidu,stres vám oběma nepřidá,do zítra to nějak zvládnete a pak se poradíš s Dr.Ale nejspíš se prckovi jen nechce tahat.S tou lžičkou to děláš dobře,brzy pochopí,že s prsu je to pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
23.11.06 19:02

Ještě mě napadlo,zkus si prsa nahřát aby mu to lépe teklo a nemusel se tak namáhat a taky při kojení popíjej teplý čaj.pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.11.06 21:40

Nám se to taky stává a před nedávnem jsem zjistila, že to nastává v okamžiku, kdy ho bolí bříško, protože dlouho neměl stoličku. Takže s ním chvíli cvičím a hladím bříško a když se mu uleví, tak přiložím znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
24.11.06 02:39

Koukam, ze jsi ve veku 3. mesice. Neni to nahodou rustovy spurt? Mrkni sem… http://www.moje-rodina.cz/…ustovy-spurt . Clanek ti snad pomuze. Jinak nas Tonik je jen o par tydnu mladsi nez tvoje miminko. Ja nejsem schopna kojit (nenaucili jsme se to), ale protoze jsem se nechtela smirit s tim, ze bych malemu davala UM, tak proste odsavam a odsavam a odsavam a materske mleko mu davam z lahve… sice je to hodne prace a otrava, ale pro zdravy kluka vsechno.
Hodne stesti :-)

PS: Tonda taky vetsinou vypije na jeden zatah cca 60 ml, nekdy mene nekdy trosku vice, ale vetsinou 60 ml je prumer. Materskeho mleka. Takze bych rekla ze kdyz tvoje mimi uz nechtelo, tak by to mohlo byt ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
24.11.06 11:39

Ahoj nykam,tak my jsme si s Eliškou prožívali to stejný v bledě modrým.Taky jí byly asi tři měsíce a je fakt,že se jedná asi o bojkot kojení.Do té doby jsme s kojením problémy neměli.Mě tehdy jedla Eliška ráno v 5 a pak ve 12,ale jen tak aby se neřeklo a potom až večer.Po přiložení k prsu řvala jak tygr,odvracela se od něj a nedala si říct.Byla jsem z toho na nervy,protože u Vojtíška jsem tohle neznala.Jediný,co mě napadlo,že to odmítá,jelikož jsem den před tím začala brát antikoncepci a pár dní na to jsem dostala menses.Antikoncepci jsem vy:,–(ila a druhý den bylo vše OK.Ale za 14 dní se všechno opakovalo znovu.Takže antikoncepcí to nebylo,ale jednalo se opravdu o bojkot.Najedla se jenom když usínala nebo se probouzela a v noci.Takhle jsme to dělaly do pátého měsíce.Už jsem byla zoufalá a chtěla jí převézt na UM,ale odmítala láhev,hrníček,prostě cokoliv.Potom onemocněla a ležely jsme spolu týden v nemocnici a tam po pár dnech otočila a začala se krásně chytat prsu.Vážila jsem jí před a po kojení a vypila tak 120 ml.Tak jsem si po dlouhé době zase kojení užívala.Sice se mi začalo ztrácet mlíčko,protože mi tehdy jedla tak 3× denně,tak jsem popíjela čaje pro kojící,zobala homeopatika,vytřásala a střídala prsa a vše se zase upravilo.Ale moje radost netrvala dlouho a Eliška se vrátila do svých starých zajetých kolejí.To jí bylo 6 měsíců a tak jsem pomalu začala s příkrmy.Jakmile zvládla zeleninu,najela jsem na ovoce a večerní kaše rychleji než se má,ale jinak to nešlo.Kojení po příkrmu u nás nehrozilo,jedině když jsem ji udrndala v náručí a to mi třeba po celým banánu vydojila ještě prso.To jsem zase měla strach,abych ji zbytečně nepřekrmovala.Takže ted' jí bude v ponděli 10 měsíců a asi tři měsíce ji kojím jen v noci a přes den má příkrmy.
Doufám,že u vás to nebude tak dramatický jako u nás,ale důležitý je vydržet.Uvidíš,určitě to potrvá jen pár dní a spraví se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
24.11.06 12:41

Dík moc za odpovědi.
Lidundo: tak se obávám, že to asi bude ono. To jsi mě ale moc nepotěšila, doufala jsem, že půjde jen o růstovej spurt a že se to zhruba po tom týdnu upraví. Nebudu házet flintu do žita a zkusim to nějak vydržet, i když to je těžký. Přijde mi, jako by mi během minutky někdo prcka vyměnil. Dokonce jsem si dělala legru, že je snad schizofrenik.
Dneska v noci se jako vždy vzbudil v 1h ráno a to se napapal v pohodě, ráno taky. Teď měl dostal v jednu, ale už začal vňukat, tak jsem ho vzala, že mu dám o chvilku dřív.
V pohodě, smál se mi na prso (to vždycky dělával) a pak zničeho nic začal řvát a řvát. Po chvíli jsem to vzdala a snažila se ho uklidnit.Ale je hrozně zlej - kope mě nožičkama a pěstičkama do mě mlátí. Tak jsem ho nechala v hracím kouktu a tam křičí doteď. Fakt to je hrůza. Mám asi zlý dítě. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
24.11.06 12:58

Nykam,pročetla jsem všechno možné o bojkotu a všude psali,že to potrvá jen několik dní.Takže musíš vydržet.Naše Eliška byla asi vyjímka.Někdy sama sebe obdivuju,že jsem to vydržela tak dlouho,ale co by mamina pro svýho miláčka neudělala!
Budu držet pěsti,at' všechno brzy a v pohodě zvládnete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
24.11.06 13:37

Ahoj,mně to Vojta udělal taky,taky zhruba ve třech měsícíh a fakt to trvalo jen pár dní.Ale on pak onemocněl-doktor říkal,že asi neměl moc náladu na jídlo.
Ale co mi zabralo-když jsem byla už hotová a on řval a já věděla že hlady,tak jsem zkusila tuhle polohu:já na zádech,on na mě ležel na bříšku a tahal si mlíko jakoby proti zemské přitažlivosti.Nechápu jak je to možný,ale tohle ho zklidnilo.Tak to zkus,třeba to pomůže.
Pevný nervy a vyděržaj,pianěr!Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
26.11.06 17:22

Tak díky moc. Šlo asi opravdu o bojkot, a pravda, že už je to pryč. Takže to trvalo 3 dny. Na víkend jsme jeli k tchánovcům, takže tomu zřejmě napomohla i změna prostředí. Tam mi to udělal už jen jednou a pak klid. Akorád doufám, že doma se vše nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
26.11.06 21:00

Mě tohleto dělá malá od narození do teď - 5 měsíců. Pravý prs odmala ignoruje, levý docela ujde, když má náladu. Trvalo nám skoro 2 měsíce, než se ode mě naučila pít a od té doby v nepravidelných intervalech mi kojení bojkotuje. Taky jsem už měla 3× zánět, protože jsem prý neodstříkala všechno (já bych spíš řekla, že po 2. a 3. jsem byla tak důkladná a to prso si pohmoždila a tak se zanítilo…). Řeším to tak, že dám, co mám a zbytek dokrmím flaškou, po té se sápe, jak kdybych ji týden nedala najíst (flašku jsem začla dávat až ve 3 měsících. Do té doby stříkačkou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
27.11.06 10:00

Já myslím, že se to časem spraví, jediné co ti můžu poradit, jsou pevné nervy, před kojením zkus prsa nahřát teplou vodou ve sprše a vypij teplý čaj. Prostě někdy andílci zkouší co vydržíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
12.8.11 19:28

Tak jsem se tu docela uklidnila, protože mrňavá mi právě začala dělat plus mínus to samý, co je tu popisováno: v noci naštěstí pije v pohodě, prostě když je rozespalá, tak se přicucne, ani o tom neví, ale od rána se to zhoršuje a teď večer přesně - hlad hrozný, ale jak jí dám k prsu, tak začne řvát, jako bych jí posadila do vosího hnízda - dá se i uklidnit, ale už se nepřisaje. Včera to bylo podobný, ale trochu lepší, ještě se napila, pak jsem jí odstříkala a dala zbytek z lahve, dneska už to nešlo vůbec, takže lahvička a ještě se dopila čajíkem, doufám, že když teď usnula, tak až se vzbudí, tak to bude zase náměsíčný pití. :)

Fakt mě to vyděsilo, co se sakra děje, ještě že to emimino mám.

Ale uvítala bych ještě nějaké rady či zkušenosti. Jinak malé táhne na třetí měsíc a dosud pila celkem bez problémů - ani nebyl problém přecházet z lahvičky na prso, tak nevím… doufám, že se to zase upraví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.8.11 20:01

Zažili jsme to samé. Když byly Emičce necelé dva měsíce, začala bojkotovat prso. Nejdřív jen večer. Říkali jsme si, že je to tím, že je unavená, bolí ji bříško, nemá už sílu…Takže nastoupila odsávačka, láhev a vypila klidně stovku. V noci všechno v poho, přesně, jak píšeš. Další dny se to stupňovalo. Když už dělala scény u každého kojení, myslela jsem, že zešílím. Asi po dvou týdnech jsem v rámci zachování zdravého rozumu už jen odsávala. V noci se nechávala nakojit ještě do minulého týdne (budou jí 4 měsíce). Ale běda, když se někdy probudila. Teď už zájem nemá, dokonce dělá, že se jí zvedá žaludek, když jí strčím bradavku do pusy, no komedie. Asi to chce fakt vydržet. Tak hodně síly a trpělivosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
13.8.11 11:56

Tak jsem načetla nějaký info, a bojím se, že u tý lahvičky nakonec skončíme… tak asi bude trochu boj, teďka… protože už se vzpírá dneska od rána, včera ještě dopoledne jakž takž pila, dneska ne-e… čeká na lahvičku. :-? A takový vzteklý jeky co vydává… kurňa fix, nic není nikdy lehké! :twisted:
Já si připadám, jako bych měla strašně děsivá a vůbec hrozná prsa, jak je uvidí, tak začne cirkus… v noci na ně nevidí, tak si dá říct, asi. Že bych jí na kojení vždycky zavázala oči? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí