Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3.měsíčního syna a vždycky spal krásně od 20hod do 3hod - pak krmení a pak už se vzbouzel po 3hod na jídlo a spal tak do 7-8hod a teď??? Ve 20hod usne krásně a spí do 1hod, to usne hned a vzbudí se ve 4hod a pak prostě ne a ne spát…usne až pak když jdeme ven třeba kolem 9 s kočárem…přes den mi v postýlce nechce spát vůbec…ale za to si asi můžu sama, je to červňátko, takže bylo hezky a já byla pořád venku, aby byl na vzduchu a on je teď na ten kočár zvyklej…nevím, jak ho naučit na postýlku přes den, přece nebudu v zimě jezdit pořád v závějích?:))
důvodu může být mnoho, ale věř, že měsíc spí dítě tak a další den je vše jinak
Mě malá do pěti měsíců spala krásně s jedním kojením, pak čtyři týdny celou noc pořád vzhůru, přišla jsem na to, že ji asi vzbouzíme, tak jsem ji přestěhovala do vedlejšího pokoje a je to 100% lepší ![]()
jináč vstávání ve čtyři ráno se nám už také párkrát stalo, prostě ignorovat. Jinak zachovej si svů režim, bude zase dobře, ale na to, že má 3 měsíce Ti spí krásně i tak, co by za to jiné maminky dali. možná má růstový spurt atd.
holka ty si stěžuješ??? Já to měla ještě nedávno tak, že se mi malej budil co hodinu po celou noc a to je teprve sranda. Teď se mi budí tak 3× za noc, takže si to vysloveně užívám
Usne taky v 20:00, probouzí se ve 23:00, popř. když je lepší den tak až v půlnoci, a pak jak kdy, někdy je to až ve tři, jindy třeba ve dvě a pak ve tři znova, každopádne kolem půl šestý vstává
neřeš to a vytrvej…to je jediná zaručená rada, nic jinýho nám nezbývá. Neboj, do puberty je to držet nebude ![]()
ahoj, moje malá taky nechtěla ve 3 a půl měsících spát v postýlce, takže šup sní třeba 3× za den do kočáru, at byl hic, nebo slejvák…to ji vydrřelo asi 2-3 týdny a pak najednouz zlom a ted zase spí hezky přes den v postýlce…no a o noci nemluvím, do 3 měsíců mi spala krásně, od cca 20-5 h v kuse pak se budila po cca 2-3 hodinách no a po 3 měsících zlom a budila se mi v noci každý 2 hod i po hod a půl, měla spurtíka…no a ted ve skoro 5 měsících se budí zase tak po 3-4 hodinách v noci na kojení…ale jak tu píšou holky, že jeden den je to tak a druhý den zase onak…musíš vydržet a uvidíš, ono se to určitě spraví ![]()
kacenko presne tak, malou budime a tak se chystame ze ji dame do veldejsiho pokoje, ale az ji vyrsotu zoubky, protoze ted se tlaci a tak je vzhuru porad..
No doufám, že se to zlomí, prootže já jsem fakt extra spáč a tohle je pro mě teda vojna ![]()
no muzu ti rict ze nejrv se byla chodici rtvola ated uz sem si zvykla ![]()