Kyčle pravá Ib a rovnou peřinka?

674
31.8.11 18:01

Kyčle pravá Ib a rovnou peřinka??

Prosím o radu s touto diagnozou, máme kyčle Ia a Ib a doktor nám hned dal peřinku..není to předčasné? Nestačilo by jen široké balení? Bojím se, aby se to i přes peřinku ještě nezhoršilo, ale to by snad nemělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
31.8.11 18:05

Cože?? My máme na obou kyčlích Ib a dr říkal, že už nemusíme balit 8-o Tak teď jde o to, jestli je divnej tvuj doktor, nebo muj. Kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
31.8.11 18:09

https://www.emimino.cz/detail-fotky/?…

Ib by mělo být v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
31.8.11 18:23

8-o 8-o 8-o 8-o
Tvůj doktor je blázen???
 http://www.lekari-online.cz/…ycli-kojencu

Nemá k tomu jiný důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
31.8.11 19:08

No taky jsem koukala. malé je 7 týdnů, nejdřív jsme měli jednu látkovku a šup, hned tohle. Ale říkal, že je to jen trošku vychýlené, ale že se to do přístě určitě spraví. Malá co jí to navlíkli, tak brečí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
31.8.11 19:16

No nevím, nechceš se zeptat ještě jinde? To se mi zdá přenané :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
31.8.11 19:22
Mně taky, tak zrovna nad tím s přítelem přemýšlíme.
Nainuva píše:
No nevím, nechceš se zeptat ještě jinde? To se mi zdá přenané :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
31.8.11 20:02

Měli jsme taky 1b a říkal že naprosto v pořádku, nedávalí jsme nic!!! Šla bych stoprocentně ještě jinam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
31.8.11 20:23

Zajít jinam můžeš, ale ono se mu tam nemusí zdát i něco jiného, my jsme z nedonošeneckého šli a měli jsme IB na obouch, tak prej nemusíme ani dávat plenu na víc. Po šesti týdnech na kontrole u jiného ortopeda dostala malá taky hned peřinku. Prej se to u holek posuzuje přísněji,natož u nedonošených drobných dětí. :-(
Nosila jí 3 měsíce, zvykla si na to rychle, problém byl jen s prdíkama, protože se nemohla hýbat.
Při kontrolách jsem tam potkala i pár maminek, které to měli pořád dobrý a dobrý a najednou buch a dal jim třmínky. ono se to prej může rychle změnit, třeba se mu tam něco nezdá. Zkus jinýho ortopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
31.8.11 20:28

Malá taky měla Ib a nemusela mít ani široké balení. Myslím, že peřinka je fakt zbytečná. Pokud chceš, můžeš dát široké balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
31.8.11 20:43

co to bylo za odborníka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
31.8.11 20:50

Někdo klade peřinku na úroveň širokého balení. Ono upřímě - mě radila doktorka široké balení - jednorázovku plus 2 látkovky na šestiny zapnout pod bodýčko. Dcera toto balení sežnoulá nohama k sobě a je z toho do rázem úzké balení. Takže pokud se vyloučí podobné pseuširokédobalení, připadá v úvahu ortopedické kalhotky nebo peřinka. Někteří ortopedí preferují peřinku, protože neotlačuje nožičky tak, jako ortopedické kalhotky.

Já sama dávám dceři jen látkovky. Na široké balení 3 plenky na šestiny s Disanou vázačkou, která to zpevní tak, že to neshrne nožičkama k sobě. Široké balení dávám jen na spaní, což je u ní okolo 18-20 hod. denně. Když je vzhůru, nechávám jí naopak úplně bez plen, aby měla šanci vyvětrat, vykopat nožičky a protáhnout se.
Jinak ho má taky spíš preventivně - ve 3 týdnech IIa+, což je fyziologická nezralost.

Na Ib mi to přijde přehnané, ale nevíme, zda není další důvod. Možná bych ortopedovi zavolala, vyptala se blíž, případně chtěla slyšet názor dalšího ortopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
31.8.11 20:50

Nezalezi jen na hodnoceni nalezu Ia nebo Ib, zalezi i na soumernosti obou kycli a viditelnosti strisek a jadyrek. Pokud Vam doktor naordinoval perinku, jiste k tomu duvod nejaky mel. Mala si rychle zvykne a je lepsi prevence, nez neco zanedbat. Obe moje dcerky dostaly perinku az v 16ti tydnech a to vicemene z preventivnich duvodu, kvuli rodinne anamneze. Prvni dcerka ji nosila 2 mesice a na kontrolach jen same super vysledky a druha dcerka ji dostala minuly tyden s vysledky Ia j+ a na druhe IIa -, pry jen lehka nesoumernost, ale jistota je jistota. Druhy den uz ani nevedela, ze je neco jinak, je opet vesela a usmevava a ja si rikam, ze se budu drzet doktorovy rady, pak si nebudu muset nikdy nic vycitat. Na komtrolu jdeme za 6 tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
31.8.11 20:57
vladenka001 píše:
No taky jsem koukala. malé je 7 týdnů, nejdřív jsme měli jednu látkovku a šup, hned tohle. Ale říkal, že je to jen trošku vychýlené, ale že se to do přístě určitě spraví. Malá co jí to navlíkli, tak brečí. :roll:

Tady sama pises, ze doktor rikal, ze je to trosku vychylene. Je lepsi, kdyz se ta nesoumernost podchyti vcas. V kombinaci se zranim se to urcite spravi a na pristi kontrole to bude ok.
Vsak ony to ty deti snasi mnohem lepe, nez maminy. Ja jse to u prvni dcery obrecela, ted jsem to uz vzala statecne, nic hrozneho to opravdu neni. Doktor se jisti, bud rada, lepsi, nez kdyby se neco zanedbalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
1.9.11 07:44

Jojo, to je pravda. Jen jsem z toho včera byla v šoku, je to naše první a taky jsem se lekla. Sice on nám hned řekl, že to dává pro jistotu, ale lekla jsem se, jestli to není něco horšího, když rovnou peřinku.
Nejvíc mě mrzelo, že to bude vidět. :zed: Přece jen pár plenek pod dupačkami udělají bouli, ale lidi se blbě neptaj. Už jsem to zažila s kojením, když se mi vyptávali proč nekojím, tak je mi líto, že teď tím budu muset projít ještě jednou, ale přes noc jsem se s tím smířila a uvědomila si, že radši pár týdnů tohle, než aby malá měla pak problémy. :-)

Jen by mě zajímalo, jestli jí to můžu někdy sundat nebo poctivě nosit 24 hodin denně. Ráno je zvyklá hoďku kopat a tlačit, tak to bych jí ráda umožnila pohyb. Nebo když půjdu na hodinku odpoledne někdy mezi lidi ve vesnici, aby se všichni hned nevyptávali. To jsem si říkala, že bych jí to vynahradila tím širokým balením. Kolik se dvává plen?

Ale jinak děkuju, přece jen mám teď lepší pocit. :srdce: :palec: :mavam:
dandoch píše:
vladenka001 píše:
No taky jsem koukala. malé je 7 týdnů, nejdřív jsme měli jednu látkovku a šup, hned tohle. Ale říkal, že je to jen trošku vychýlené, ale že se to do přístě určitě spraví. Malá co jí to navlíkli, tak brečí. :roll:
Tady sama pises, ze doktor rikal, ze je to trosku vychylene. Je lepsi, kdyz se ta nesoumernost podchyti vcas. V kombinaci se zranim se to urcite spravi a na pristi kontrole to bude ok.
Vsak ony to ty deti snasi mnohem lepe, nez maminy. Ja jse to u prvni dcery obrecela, ted jsem to uz vzala statecne, nic hrozneho to opravdu neni. Doktor se jisti, bud rada, lepsi, nez kdyby se neco zanedbalo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí