Dvojčátka a kolemjdoucí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
93
30.8.11 13:56

Dvojčátka a kolemjdoucí

Ahoj všem :-) ,
poslední dobou se čím dál častěji vracím z procházky rozčílená a rozčarovaná nad lidskou drzostí. Máme doma 3,5 měsíční dvojčátka. Jsou to naše zlatíčka, ale přesto jsem občas (vlastně docela často :lol: ) doooost unavená a ráda by jsem si alespoň na procházce odpočinula. Místo toho dost často poslouchám hloupé a drzé otázky od úplně cizích lidí, kteří se mají tendenci u kočárku zastavovat a vybavovat. Např. Jak to zvládáte? To musí bejt hrozný! To je krásný, ale domů bych to nechtěla! Máte dvojčata v rodině? To máte „normálně“? atd......Co je sakra komu co do toho!!!! :cert: :pocitac:
Další co mě hrozně vytáčí je to zírání cizích lidí do kočáru - těch co strkají hlavu skoro až do korbičky a ještě mají tendenci na miminko šahat. :cert: :cert: Nechápu jak si to může někdo dovolit. Asi jsem z jiný planety, ale mě by tohle udělat cizímu člověku nikdy nenapadlo. Poslední kapka byla včera pokladní v drogerce. Měla jsem broučky zakryté plínkama (na tu chvíli co jsem byla v krámě jsem je neoddělávala) a ona se zeptala jestli se může podívat, ale nestihla to ani doříct, natož počkat na mojí odpověď a začala si normálně plínky sama oddělávat. To už jsem fakt viděla rudě!!! To mi hlava už opravdu nebere!!!
Nemám pocit, že bych byla nějaká nerudná matka :mrgreen: ,ale čeho je moc toho je příliš.
Omlouvám se za tu sprchu stěžování si :lol: (trochu se mi ulevilo :dance: ) ale zajímalo by mě jestli to některá z vás zažívá taky, nebo jsou takový lidi jenom u nás, nebo jsem divná já?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
30.8.11 14:03

To není dvojčatama, to se děje běžně všem maminkám s kočárkama..Musíš vydržet dokud nebudeš okoukaná..
Jo je to děs..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
30.8.11 14:03

:lol: to se nedivim, ze Ti jdou na nervy ty komentare, reci „domu bych to nechtela“ nesnasim a to ani nemam dvojcata :lol:
Jinak ja se teda taky rada podivam na malicky mimi v kocarku, ale snad to delam decentne - doufam :think: :mrgreen: no a kdyz jdeme s malym po parku a on si to zamiri k lavicce, kde sedi maminka s kocarkem a mimi vypada ze spi, hned ho stahuju z akce, aby tam nezakricel apod., sama jsem to nesnasela, tak se snazime nerusit.
Tak preju, at potkavas vlezlych lidi malo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
30.8.11 14:04

Ahoj, asi vypadáš i s dětma tak sympaticky, že vás chce každý pozdravit a dát se do řeči. U nás potkávám hafo dvojčat a ničeho podobného jsem svědkem nikdy nebyla. Tak to ber z té lepší strnky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
30.8.11 14:05

Nejsi divná!!! :-) Ja sice jeste mimi nemam ale uz ted mi vadi,otazky:uz kope? a muzu si sahnout? a uz ted si rikam,ze az se narodi,tak budu snad jezdit s kocarem do lesa :-) nemam tohle taky rada a taky jsem to nikdy nedelala,abych nekomu,koho znam treba jen od videni lezla do kocaru,nebo se vyptavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.8.11 14:06

ha si vždycky řeknu že matky trojčat to mají horší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
30.8.11 14:08

hehe, znám a ještě miluju otázky typu - to jsou kluci? :mrgreen: Né, asi nejsou, jenom ty holky ráda oblíkám do modrýho a zelenýho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
30.8.11 14:09

Taky mě tohle vadí,u nás jsou lidi taky tak drzí,že by ji snad i s kočáru vyndali.Je to hrozný.Naposled mě dojala sousedka,malá mi už sedí,a její holka ji vyndala dudák z pusy,vzala si ho do pusy ona a odešla.Máma ji na to ani nic neřakla.Jen dej ho zase Lucince zoátky do pusy.Myslela jsme že omdlím.Nic si z jejich řečí nedělej,nějakým slušným způsobem bych je odpálkovala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
30.8.11 14:11

Bulina : Tak ty jsou taky dobrý :lol: . Máme holčičku a chlapečka a většinou oblečený do modra a růžova a taky se pořád někdo ptá to jsou dva kluci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
30.8.11 14:11

tak musím říct, že se mi nic podobného dosud nestalo, třeba to ještě přijde. Když prochází někdo blízko kočárku, tak se třeba jen podívá (nezastavuje se), usměje se a pokračuje, aniž by navazoval hovor, nebo měl připomínky. Mě to naopak vždycky trošku potěší. Sama se ráda podívám na mimčo a i když mám teprve 8 měsíčního syna, tak už mám trošku zastřené období, kdy byl malušenký a ráda na takové mimčo kouknu, snad to teda maminkám nevadí (vždycky jen za pochodu). Kdyby mi ale někdo lezl do kočárku „špinavýma prackama“ a chtěl sahat na malého nebo ho odkrýval, tak to bych se safra ozvala. Neboj se jim něco říct, ukázat, kde jsou hranice. Asi působíte jako šťastná a krásná rodinka, tak lidi přitahujete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
30.8.11 14:12

Strkání hlavy do kočárku nad malinké miminko mne taky dost rozčilovalo - a historka od pokladny, jaks ji popsala, je neomluvitelná drzost a hulvátství. Nedivím se, že pěníš.

Na druhou stranu, ty otázky a „konverzace“ - hele, to se holt stává. Dvojčátka člověk nepotkává desetkrát za den, krom toho zejména ženské vědí, kolik práce to musí obnášet, tak holt mají tendenci je obdivovat, zjišťovat informace, pokecat si… Mám zkušenost, že to dělají nejčastěji lidé v důchodu, berou to jako námět k hovoru. Když nemáš náladu, chuť a potřebu se s nimi bavit, není nic jednoduššího než věta „nezlobte se, teď opravdu spěchám - nashledanou“… :wink:

Mně se to stává dnes a denně, při každé vycházce, i když nemám dvojčata - moje čtyřletka má totiž skoro do pasu dlouhou hřívu blonďatých, kudrnatých vlasů, blonďaté kudrnky rostou i mladšímu synovi… Takže se mi jen málokdy podaří projít parkem, aniž by nás někdo zastavil, obdivoval dětem vlasy (starší už se samozřejmě nakrucuje :zed: ), v horším případě jim je ošmatlával :roll: Nic s tím nenadělám, přece je neoholím - tak holt zrychluju krok, případně operativně měním směr vycházky :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
30.8.11 14:12

Liduš88 : Tak to je síla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
30.8.11 14:15

Ahoj,
chápu Tvé rozčilení. Mám dvojčátka, ale možná je to tím, že bydlíme na malém městě, takže těch lidí není tolik. Já byla někdy ráda, když jsem si mohla popovídat s někým jiným než s dětmi. Když jsem měla všech lidí po krk, volila jsem trasu, kde lidé nebyli nebo jich bylo minimum. Možná jsi opravdu pro lidi sympatická mamina a rádi se zastaví a poklábosí. Tak nasaď nepříjemný kukuč a uvidíš jestli je odradíš.Na otázky jsem odpovídala takto. Zvládám v pohodě, neznám péči o jedno dítě,toto je pro mě standartní. A proč hrozný? A pak jsem na ně koukala co z nich vypadne. Nebo dotaz zda jsou dvojčata přirozeně nebo po IVF jsem hrdě říkala, že přirozeně. A na dotazy typu Domů bych to nechtěla jsem říkala, že pán bůh ví komu dvojčátka nadělit. A tohle hlásám do dneška. Takže je nadělil Tobě, on usoudil, že to zvládneš v pohodě. A při dotaz zda máme dvojčata v rodiče hrdě říkám, že ne, že já jsem první :-) a někdy skepticky dodám, že někdo první být musí :-)
Ani nevíš jak Ti rozumím, ale zkus se nad to trochu povznést. Někdy je fakt pěkné, že Ti lidé dětičky pochválí a říkají jací jsou hezcí a šikovní.
A nebo je odpálkuj a příště si nedovolí se ptát :pocitac:
Divná rozhodně nejsi. Prostě jsou lidé, kterým toto nevadí a jsou lidé, kteří nemusí takovýto zájem okolí. Je fakt, že člověk je rád, když si mlže na procházce od toho shonu odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
30.8.11 14:19

ahoj, nejsi v tom sama,sahající odpálkuj, jedna paní si to jednou dovolila v obchodě, po mém smrtelném pohledu ucukla a utekla :mrgreen:
na zvědavé kecající a vyptávající si zvykneš a otupíš a nebo odbydeš :wink:
a to máte holky, kluky, páreček? jé to se vám povedlo,hlavně u chlapů hlášky typu, že můj chlap je samec se musím smát, kdyby věděli, že díky IVF…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
30.8.11 14:22

ahoj,
tak já se nesetkala s takovými „na tělo“ drzouny, ale až s dvojčaty jsem pochopila, jak se cítí ti známí lidé, když na ně všichni furt čumí, a když někoho někde potkám /tradičně v Praze v IKEI - tam skoro vždy - minule Maciuchová, tentokrát manželé Skopalovi…/ tak se snažím nevidět a hledím jinam.
Holt dvojčata tu pozornost přitahují, my ještě že měli ten kočár od Pérega s volantem a za ním stál na skejtu mladej, to bylo jak pouťová atrakce. :roll: Ale člověk časem otupí. Když už nějakýho chlapa nezajímaly děti, zkoumal ten volant. :mrgreen:
Zas ale po vesnici mi to přišlo docela dobrý, jak se říká, přes děti a psy se člověk seznámí, že jsme se trochu seznámili se zdejšími starousedlíky. :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure