Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky,
před 8dny se mi narodilo ve 33.tt hypotrofické miminko, holčička je zdravá, čiperná, vše ok…až na jídlo. Už od samého začátku má problém s dávkama, první 3 dny pořád jen zvracela, pak se to sklidnilo a krásně baštila, ale teď už zase začíná stávkovat a blinká. Chtěla jsem se zeptat zda má některá z Vás s tímhle zkušenost a jeslti ano, tak jak dlouho vám trvalo než se dalo vše do pořádku. Předem děkuji za odpovědi. ![]()
Blinká hodně, že nepřibírá kvůli tomu?
Náš malý blinká ješte ted, po narození blinkal pořád a nenarodil se dřív, až když jsem začala dávat zahuštěné UM se to spravilo, ale i tak ne uplně, důležité je jestli prospívá..
hned po porodu zhubla jako každé mimi a ted už je zase zpět na své porodní váze, no ale od včera blinká, tak nevím jeslti do ráno zhubla nebo ztloustla, to se musím pak zeptat sestřiček.
Nemusí to nic znamenat, hodně detí je prostě blinkacích a pak z toho vyrostou, uvidíš co řeknou sestřičky ![]()
Ahoj, taky se mi narodilo hypotrofické mimi ve 31tt. Co si pamatuju, tak malej snad víc jak týden neakceptoval jídlo vůbec a rozpapkával se jen velmi pomalu. začal na 1ml, každý den se mu troška přidala a asi na 15ml začal stávkovat a vše zvracet. Po pár dnech se to uklidnilo a normálně se rozjedl. Neakceptování potravy může značit mnoho věcí. Od pozdní sepse po nějaký problém v bříšku anebo prostě jen moc rychlé zvyšování dávky mlíčka. Pokud má sono bříška v pořádku, neznepokojovala bych se. Držím palečky, ať máte berušku brzy. Vím, čím si procházíte ![]()
Koty nepřihlášená píše:
Ahoj, taky se mi narodilo hypotrofické mimi ve 31tt. Co si pamatuju, tak malej snad víc jak týden neakceptoval jídlo vůbec a rozpapkával se jen velmi pomalu. začal na 1ml, každý den se mu troška přidala a asi na 15ml začal stávkovat a vše zvracet. Po pár dnech se to uklidnilo a normálně se rozjedl. Neakceptování potravy může značit mnoho věcí. Od pozdní sepse po nějaký problém v bříšku anebo prostě jen moc rychlé zvyšování dávky mlíčka. Pokud má sono bříška v pořádku, neznepokojovala bych se. Držím palečky, ať máte berušku brzy. Vím, čím si procházíte
malá taky začínala na 1ml, právě od včera jen a 6ml a asi je toho na ní zatím moc, takže máš asi pravdu. Jinak sono a vše má v pohodě - naštěstí. Děkuju za pozitivní zprávu ![]()
Bertík jedl jen nasální sondou a i po té blundil, klid, časem to přejde, jen je to náročné, já ho krmila i hodinufffč n)))))))))))))))))))))))
Ja mela deti ve 31 tydnu, oba blinkali porad a dost a jeste doma po kazdem jidle, ale pribirali a trvalo jim hrozne dlouho, nez zacali tolerovat jidlo, sondicku meli celkem dlouho, i pak pritrenovani kojeni, nakojili se trochu a zbytek sondou.. hlavne Matu jsem porad prevlekala.. doma zkousela vsechno mozne, i sirup proti refluxu a pak se to zlomilo a prestali, tak vydrz, bude lip..
Dcerka se narodila v 36. týdnu, taky blinkala, krmená byla asi tři dny sondou, pak přes malíček stříkačkou. Z prsu nesála - usínala u toho. Blinkala asi ty první tři dny, pak je občas (cca 1× za dva dny). Usínala teda i u té stříkačky. Odcházely jsme z nemocnice po deseti dnech s kojením a dokrmováním Nenatalem stříkačkou.
Držím palce, chce to trpělivost a vydržet, dát jí čas!