Nedonošeňátko - problém s jídlem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1157
30.8.11 08:02

nednošeňátko - problém s jídlem

Ahojky maminky,

před 8dny se mi narodilo ve 33.tt hypotrofické miminko, holčička je zdravá, čiperná, vše ok…až na jídlo. Už od samého začátku má problém s dávkama, první 3 dny pořád jen zvracela, pak se to sklidnilo a krásně baštila, ale teď už zase začíná stávkovat a blinká. Chtěla jsem se zeptat zda má některá z Vás s tímhle zkušenost a jeslti ano, tak jak dlouho vám trvalo než se dalo vše do pořádku. Předem děkuji za odpovědi. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
30.8.11 08:15

Blinká hodně, že nepřibírá kvůli tomu?
Náš malý blinká ješte ted, po narození blinkal pořád a nenarodil se dřív, až když jsem začala dávat zahuštěné UM se to spravilo, ale i tak ne uplně, důležité je jestli prospívá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
30.8.11 08:37

hned po porodu zhubla jako každé mimi a ted už je zase zpět na své porodní váze, no ale od včera blinká, tak nevím jeslti do ráno zhubla nebo ztloustla, to se musím pak zeptat sestřiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
30.8.11 08:52

Nemusí to nic znamenat, hodně detí je prostě blinkacích a pak z toho vyrostou, uvidíš co řeknou sestřičky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koty nepřihlášená
30.8.11 08:54

Ahoj, taky se mi narodilo hypotrofické mimi ve 31tt. Co si pamatuju, tak malej snad víc jak týden neakceptoval jídlo vůbec a rozpapkával se jen velmi pomalu. začal na 1ml, každý den se mu troška přidala a asi na 15ml začal stávkovat a vše zvracet. Po pár dnech se to uklidnilo a normálně se rozjedl. Neakceptování potravy může značit mnoho věcí. Od pozdní sepse po nějaký problém v bříšku anebo prostě jen moc rychlé zvyšování dávky mlíčka. Pokud má sono bříška v pořádku, neznepokojovala bych se. Držím palečky, ať máte berušku brzy. Vím, čím si procházíte :hug:

• Citovat
  • Upravit
1157
30.8.11 09:02
Koty nepřihlášená píše:
Ahoj, taky se mi narodilo hypotrofické mimi ve 31tt. Co si pamatuju, tak malej snad víc jak týden neakceptoval jídlo vůbec a rozpapkával se jen velmi pomalu. začal na 1ml, každý den se mu troška přidala a asi na 15ml začal stávkovat a vše zvracet. Po pár dnech se to uklidnilo a normálně se rozjedl. Neakceptování potravy může značit mnoho věcí. Od pozdní sepse po nějaký problém v bříšku anebo prostě jen moc rychlé zvyšování dávky mlíčka. Pokud má sono bříška v pořádku, neznepokojovala bych se. Držím palečky, ať máte berušku brzy. Vím, čím si procházíte :hug:

malá taky začínala na 1ml, právě od včera jen a 6ml a asi je toho na ní zatím moc, takže máš asi pravdu. Jinak sono a vše má v pohodě - naštěstí. Děkuju za pozitivní zprávu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.8.11 09:16

Bertík jedl jen nasální sondou a i po té blundil, klid, časem to přejde, jen je to náročné, já ho krmila i hodinufffč n)))))))))))))))))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
30.8.11 09:38

Ja mela deti ve 31 tydnu, oba blinkali porad a dost a jeste doma po kazdem jidle, ale pribirali a trvalo jim hrozne dlouho, nez zacali tolerovat jidlo, sondicku meli celkem dlouho, i pak pritrenovani kojeni, nakojili se trochu a zbytek sondou.. hlavne Matu jsem porad prevlekala.. doma zkousela vsechno mozne, i sirup proti refluxu a pak se to zlomilo a prestali, tak vydrz, bude lip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.9.11 22:59

Dcerka se narodila v 36. týdnu, taky blinkala, krmená byla asi tři dny sondou, pak přes malíček stříkačkou. Z prsu nesála - usínala u toho. Blinkala asi ty první tři dny, pak je občas (cca 1× za dva dny). Usínala teda i u té stříkačky. Odcházely jsme z nemocnice po deseti dnech s kojením a dokrmováním Nenatalem stříkačkou.
Držím palce, chce to trpělivost a vydržet, dát jí čas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí