Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky jsem už na pokraji sil
Můj syn 9měsíců začal strašně špatně spát v noci usne kolem 20hod a po hodince se začne přetáčet na bříško klekat si a stavět a u toho pláče. Rostou mu zoubky myslíte, že by to mohlo být tím? Je to tak celou noc tak v intervalech hodina max.dvě
nebo jen prostě zlobí?
Já myslím že to bude zubama,taky jsme měli takové období.Nám doktorka řekla,když bude nejhůř dát Nurofen sirup,a pomohlo to.Malá se vyspala.Aspoň ji ta bolest vždycky přešla.Dávala jsem na noc,přes den ne. ![]()
Taky bych tipovala zoubky. U nás to bylo taky tak. Na noc jsem namazala calgelem a po jedné v noci jsem mu dala nurofen a spal. Musíš vyzkoušet, pokud nurofen nezabere, tak je příčina jinde…
Zkusila bych i homeopatika. Dobrá bývá chamomilla a nebo jsou taky dobré čípky virbucol, taky homeopatikum. Ty nám posledně pomohly, malá měla i trochu horečku…
jinak, kdy se naučil stát? Někdy jak se vzbuděj, tak jsou okamžitě na všechny čtyři…i když to nevysvětluje příčinu toho proč se budí, takže to jsou opravdu asi zoubky.
ahoj, malé je 9,5 měsíce a cca 14 dní to tak taky máme
rostou nám horní dvojky, ale ne každou noc to je zoubkama…
malá se cca 3 týdny staví na nožky a tak to prostě dělá i v noci…nebo si klekne a houpe se na kolínkách, pak začne knourát, tím mě vzbudí. Přitom jí stačí pomazlit, šup do pelíšku a je to OK nebo jí prostě jen obrátím na záda a nechám a spinká.
Kdy to jsou zoubky už poznám, kdy to tohle dělá „jen tak“ taky, to je jiný. Nevím, já někde slyšela, že děti prostě mají takové období, že se něco naučí a dělají to pak i v postýlce a budí se.
Ale nejspíš to bude jednou zoubkama, jednou zas to bude jen taková noční gymnastika, kdy si hold musí zrekapitulovat, co už vše umí ![]()
Jdete mi přesně do rány, zrovna to taky řešíme. Mám silné podezření na zuby - přes den je hodně protivný, šmátrá si v puse, pláče, hodně spí přes den, občas má teplotu. Večer usíná většinou u prsa (dřív usínal v pohodě sám), budí se a hned jde do sedu a do stoje a usne zase jedině u prsa. Doporučily byste ten calgel i preventivně před spaním, ikdyž zrovna nepláče? Nurofen preventivně je asi blbost, že?
Stavíme se cca 2-3týdny tak to asi trénuje i v noci
no ale dneska jsem mu dal akolem 23hod Nurofen,protože pořád plakal a otáčel se a sedal klekal stavěl a bylo vidět že je fakt hodně mrzutý a hle usnul a vzbudil se až o půl 4 tak jsem ho nakojila a spali jsme dál do 7hod takže je mi skvěle konečně jsme se oba vyspali takže myslím že je to určitě těma zoubkama. Jinak calgel jsem taky zkoušela mazat, ale to mi přišlo, že to působí hodně krátce je fakt, že po namazání se okamžitě zklidnil, ale jen na chvilinku.
P28 píše:
Jdete mi přesně do rány, zrovna to taky řešíme. Mám silné podezření na zuby - přes den je hodně protivný, šmátrá si v puse, pláče, hodně spí přes den, občas má teplotu. Večer usíná většinou u prsa (dřív usínal v pohodě sám), budí se a hned jde do sedu a do stoje a usne zase jedině u prsa. Doporučily byste ten calgel i preventivně před spaním, ikdyž zrovna nepláče? Nurofen preventivně je asi blbost, že?
ten calgel je jen na chvilku a kdy zub zrovna bolí, jinak to nemá smysl. Nurofen taky, nemá cenu nacpávat prcky chemií. Navíc to být zub ani nemusí. To spíš ty homeopatika, ty se použít daj, když je podezření na zoubky.