Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
vím, že už se to tady řešilo dříve, ale přeci jen doba pokročila a určitě víc z vás má doma již sušičku. Jaký máte názor na vynechání žehlení po usušení v sušičce pro novorozence? Moje rodina se na to nějak moc netvářila, ale já si nějak říkám, že nic se nemá přehánět. Na druhou stranu ale nechci nic zanedbat.
Díky
Lenka
Sušičku nevlastním, ale kamarádka má a nemůže si vynachválit, prý je to lepší než žehličkou
Známý co ji mají také, říkal, že navíc ti to ještě „eliminuje“ bordel, co se nachytá venku a nestačili zírat, co prach.filtr zachytil. ![]()
žehlila jsem do konce šestinedělí, pak stačilo slunce nebo sušička. Žehlička je uložená pro další mimi
.
Zehlila jsem asi tyden a pak me to prestalo bavit… Ja teda nezehlim vubec nic ![]()
ahoj.. ![]()
Tak já ted už mám skoro 5ti ěmsíční dvojčátka a NEŽEHLILA SEM, máme sušičku ale i kdybychom jí neměli žehlit nebudu…
Děti jsou bez problemů, na pračce mam program s extra machaním a vše peru na 30 max 40 …a vše bez probelmů vyprane ![]()
Pokud máš sušičku, tak podle mě žehlit nemusíš. Žehlí se kvůli mikrobům, které ta horká žehlička zničí. Když máš sušičku, tak ta to tím horkem udělá za tebe. Takže k žehlení (kromě estetiky) už pak není důvod.
ja teda nevim, co by na tom vypranem obleceni melo byt spatneho, kdyz to srovnam treba s chvilkou na chodbe a ocucanim vsech bot ![]()
Holky, diky moc za odpovedi. No tak to jsem rada, ze to delate tak. Takze zatim jsem rozhodnuta nezehlit a vidim, ze to delate tak podobne.
Po sušičce teda toužím moc. Hlavně kvůli tomu bordelu třeba z kočičích chlupů. Já jsem teda žehlivej typ, nesnáším věci zmačkaný a je to jedna z mála věcí, co mě v domácnosti celkem baví, ale jestli nechceš, tak nežehli.
já třeba používala látkový plíny a krom čtverců (ty jsem teda žehlila, aby to bylo hezky nakomínkovaný) se ani žehlit nedaj, tak jsem je jen sušila na topení nebo na šňůře.
no zehli se, aby se zneskodnilo nebezpeci teplem, tutez sluzbu udela susicka, jen bez namahy, ja to tak provozuju s detma a super
suším, nežehlím, úplně stejnou diskuzi jsem taky nedávno zakládala ![]()
ještě jsem udělala pro svůj klid to, že jsem v DM koupila antibakteriální aviváž (malá měla totiž ze začátku dost věcí pokaděných) a peru na 40st. a mám klid.
suik píše:
Po sušičce teda toužím moc. Hlavně kvůli tomu bordelu třeba z kočičích chlupů. Já jsem teda žehlivej typ, nesnáším věci zmačkaný a je to jedna z mála věcí, co mě v domácnosti celkem baví, ale jestli nechceš, tak nežehli.já třeba používala látkový plíny a krom čtverců (ty jsem teda žehlila, aby to bylo hezky nakomínkovaný) se ani žehlit nedaj, tak jsem je jen sušila na topení nebo na šňůře.
Tak prave na ty zvireci chlupy je susicka super. Ja vzdycky kdyz prijedu od maminy, ktera ma psa, tak me to susicka super obere. Urcite lip, nez bych to udelala ja. A rozhodne z toho neni bordel. Proste ten filtr se po kazdem suseni vycisti a je klid.