Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, četla jsem diskusi o předčasném sezení a jsem zděšená! Co mám teda dělat s malou- je jí 6 měsíců a jakmile je v kočárku, tak se přitáhne ručičkama a sedí. Strašně se jí to líbí, že vidí a protože vím, že to není dobré, snažíme se ji nenechávat sedět a pokládat. Ještě nelezeme, jen když ji kamkoli položíme, tak se neustále otáčí na bříško- zpět jí to ale moc nejde. I když je pod hrazdičkou, abych jí udržela na zádech, stejně se otočí. Ale to její sezení mě znervózňuje- po tom, co jsem tady četla…
ahoj,poradím snad jen nechávat jí co nejvíc na volném prostranství,kde se nemá za co přitáhnout.
A v kočárku dávat na bříško.
malej se mi teda v kocarku nezveda ale kdyz ho drzime taky je nejspokojenejsi v sedici poloze, coz ho taky moc nenechavam…ale stejne p pul roce si sedat zacnou tak pokud si sedne mimco samo je to pry v poho…
![]()
Ahoj, mě i doktorka říkala, že pokud se přitáhne tak to moc neřešit. Spíš jeslti nemá moc kulatý zádíčka… U nás to teda nehrozilo, seděla až někdy v 11 měsících ![]()
Ty jo, to neporadím.
Mně děti v půlroce už samy seděly… Třeba bude malá taky brzy sedět, ne?
malej to dělal taky ze zvědavosti. I když se přitahoval, tak jak píšou holky, dávali jsme ho volně na zem, aby neměl za co. Nemyslím si, že by to bylo dobře. Dítě si má sednou z kleku, ne že se přitáhne a pomůže si.
no v tom kočárku je to nejhorší, ty otřesy jsou na páteř hodne špatný, když dítko samo nesedí, a to že se přitáhne neznamená že si samo sedlo, klárka mi to taky dělala a všichni mě strašily že se jim bortí páteř, takže jsem to řešila tak že opravdu jezdila na bříšku, určitě bych si to ohlídala
Davdan píše:
Ty jo, to neporadím.Mně děti v půlroce už samy seděly… Třeba bude malá taky brzy sedět, ne?
jen taková OT, k čemu slouží taková to odpověd?
memu malemu bude 7 mesicu a uz si sam sedne, leze a stoupa si sam u gauce. tak bych nerekla, ze je to brzy, ale blby je, ze tva mala neleze, takhle by vlastne jednu fazi preskocila. no ale nevidela bych to jako pohromu. ma prvi stala driv nez umela poradne lezt a sedet, tomu tezko zabranis. pokud se snazi sedat si i jinde (pri hrani na zemi) nechala bych ji a pomohla bych ji v lezeni
Ajla píše:
malej se mi teda v kocarku nezveda ale kdyz ho drzime taky je nejspokojenejsi v sedici poloze, coz ho taky moc nenechavam…ale stejne p pul roce si sedat zacnou tak pokud si sedne mimco samo je to pry v poho…
jj,po půl roce,náš malej si taky sedl po půl roce-v 10,5m.
Ne každé dítě si musí sednout přesně v 6m.
Jestli jsi to myslela takhle ![]()
A měla by si správně sednout z kleku na čtyřech,ne přitahováním ![]()
momi33 píše:Ajla píše:jj,po půl roce,náš malej si taky sedl po půl roce-v 10,5m.
Jestli jsi to myslela takhle
A měla by si správně sednout z kleku na čtyřech,ne přitahováním
jojo naše Klárka si taky sedla po půl roce, tuším že po ukon. 9 měsíci ![]()
zuzka.mamka píše:momi33 píše:jojo naše Klárka si taky sedla po půl roce, tuším že po ukon. 9 měsíciAjla píše:jj,po půl roce,náš malej si taky sedl po půl roce-v 10,5m.
Jestli jsi to myslela takhle
A měla by si správně sednout z kleku na čtyřech,ne přitahováním
jako to,že je v tabulkách,že dítě v 6m dítě sedí na mě vybafla dr na 6m prohlídce,a jelikož tomu tak nebylo,tak jsme lítali po rehab a neurologii
![]()
momi - a to jste se nechaly vláčet?
ještě že ty tabulky existujou to je taková bezva věc ![]()
zuzka.mamka píše:
momi - a to jste se nechaly vláčet?ještě že ty tabulky existujou to je taková bezva věc
já byla vyděšená prvomatka,a nevěděla jsem,že o nic nejde
Dr je tabulková a antibiotiková,poslala nás na rehab.,ale měla nás prohlídnout nedřív Dr,ale ta měla dlouhou objednací dobu,tak jsme šli rovnou k fyzio,která se taky tvářila,jako že je malej retardovanej,a když neseděl ani v 8m,ale jen se plazil ![]()
tak nás poslala na neurologii,a já hned,že má poškozenej mozek
tam taky objednací doba dlouhá,a pak,když jsme se konečně dostali k Dr na rehab.,tak male už chodil sám,a Dr se divila,proč tam jsme
To samý na neurologii.A při zpětném pohledu nebyl nijak opožděný-obcházení nábytku před 1. rokem,samostatná chůze ve 14m.