Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat co dělat, když při pasení zkouší lézt. Podsouvá kolínka a zvedá zadek, na to mi doktorka řekla,že jí mam jemně přitlačit, dobrý. Ale začla lézt rukama, takže sotva ji otočím tak hned začne rukama lezt dopředu.Nemá ještě dostatečně zpevněné zádové svaly a potřebovaly bychom dopilovat pasení.Malé jsou dva měsíce. Co s tím. Díky za rady
Myslím, že to přejde. S lezením to nemá nic společného. Naopak jevto vývojovvě před pasením -vrací se do skrčené polohy - kolínka pod sebe. Takže s věkem to začne mizet. Lepší je trénovat hned po spaní. Při únavě mi to syn dělal taky, jako by se vývojově vracel
Když ona přes den moc nespí..No mě trápí hlavně ty ruce, protože jak se snaží dostat dopředu tak se celá kinklá a hrozně prohýbá v zádech.
Zkus jí obrátit zpět na záda, když tohle začne dělat a za chvilku zase na bříško. Naše malá dělala něco podobného ve třech měsících, akorát bez těch rukou a to otočení pomáhalo. Nějaké „připlácávání“ zadku jí nerozhodilo, radši by se nechala zlomit, než aby povolila ![]()
Ahoj, mě malý dělal to samé a já na to koukala jak blázen
ale je pravda, že poslední týden už fakt jen pase
(je mu 11 týdnů)
Také to znám. Mimčo (5. týden) mi to také dělalo, teď už méně či spíše vůbec (zač. 7.t). Ustoupí to. Není to lezení v pravém slova smyslu. To teprve příjde - mnohem později. ![]()
Ahoj, asi ti moc nepomůžu, ale pěkný psaní o pasení hříbat je tady http://www.huggiesclub.cz/…t-clanky.asp
tak je ještě malinká, do třech měsíců je ještě čas, aby přestala dávat prdelku nahoru, mávat ručičkama a byla správně opřená o předloktí.
Pokud bys ji ale chtěla aktivně pomoci se zpevnit, aby měla správné držení tělíčka a neměla pak třeba různé problémy s páteří v dospívání a v dospělosti, tak bych se asi zašla zeptat nějaké fyzioterapeutky, určitě poradí pár dobrých triků, kde a jak přidržet, jak motivovat a podobně ![]()