"Znalosti" miminek :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Silky123
29.8.11 10:33

"Znalosti" miminek :)

Maminky,

jak je to se znalostmi miminek? Nám je 8 týdnů. Valinka ráda pozoruje věci kolem sebe, nejví miluje plakát, který jsme dostali od sokolů :), je to naše fotka s manželem jak držíme Valinku. Má ho pověšený u přebalováku a vydrží se na něj koukat dvacet minut, vydává pochvalné zvuky, směje se. Když se jí zeptám, kdo tam je, kope nožičkama. Hračky ji vůbec nezajímají, jedině občas kolotoč nad postýlkou, ale jen tak na jedno, maximálně dvě zahrání. Hodně zpívám, Valinka to vydrží i poslouchat :). Momentálně má oblíbenou Rusalku a nelíbí se jí ukolébavka Princi můj maličký spi. Ale to jsem úplně odbočila, prostě by mě zajímalo, co má mimísek v této době umět a nač reagovat. Koníčky nepaseme, jednat to Valinka nesnáší. Miluje tzv. letadlo, zvedá u toho hlavičku, směje se… A jak jste na tom VY??? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
29.8.11 10:42

Nám je 9 týdnů. Nad přebalovacím pultem máme nalepené lodičky a na ty by taky mohl koukat furt. Hodně reaguje na obličej, nasmívá se až bych řekla řechtá se a když mu fouknu do vlasů, tak se může smíchy zbláznit. Před 2 dny dostal takovou hrací hračku co po zmáčknutí čudlíků hraje, dala jsem mu ji do kolíbky tak do toho bouchá a „pouští si“ muziku. To ho taky moc baví…

http://www.fajnshop.cz/…er-price.jpg
http://www.fajnshop.cz/…r-price.html

Jinak koníčky paseme, sice ne moc často (páč u něj chci být a v této poloze ho hlídat, což se starším jde špatně, takto se „zastavit v procesu“), ale pást se musí, protože je to strašně důležíté pro další vývoj dítěte…(tak se na to snažím myslet a udělat si na to každý den aspoň chvilku čas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Rampepurna
29.8.11 10:52

No tak to máš fakt moc šikovnou holčičku :palec:

Simtě, u nás se první dva měsíce komplet prořvaly durch :roll:
Poprvé se znatelně usmál až v 10ti týdnech a i tak nejevil zájem o nic jinýho než o prso s mlíkem a chování v náruči. Jediný, co ho skutečně chvilku bavilo, bylo když jsem ho nosila „ny tygra“ (na předloktí) a koukali jsme se na sebe do velkýho zrcadla. A z koupání ve vaničce byl uplně hin blahem. Jinak ho absolutně nic nezajímalo - hračičky, obrázky, kolotoče … :nevim: Později začal mít rád komentovaný proces přebalování prokládaný mým hlasitým halekáním, jak má krásný stehýnka a nožičky a atd.atd. :-) Hračku si do ručičiky poprvé vzal snad až ve třech měsících, bimbat do hrazdičky až později.
Hříbata nepásl - bohužel se to s ním vezlo dýl, tak se začal lehce opožďovat (následovala Vojtovka). Pasení je moc důležitý, ale nenech zatím stresit, může to přijít ze dne na den a pochopí, který svalíky má použít, aby jí to bylo pohodlný. A užívej si tuhle domu, kdy máš kliďase veselýho.
Jestli je takhle pohodová a společenská, tak hned v září vyražte na nějaký mimicvičení (bejvají už od 2 či 3 měsíců) - je na to patrně asi ten typ (mladej to tedy vždycky tak z 50% času proječel :oops: zkrátka miloval být doma v klidu u mě - a i dneska je asi nejšťastnější zkrátka doma, žádný výstřelky v programu a tak).
Nicméně maminkám dětiček, který nejsou šikovný jako tady Val, chci doplnit happyend, že i takhle uřvanej a ignorující novorozenec se vyloupl v naprosto úchvatný ukecaný chytrý batole a řekla bych, že naopak ve srovnání oproti těm dětem, který byly jako pidimininka nenáročný, je teď on ten, který všechny okouzluje :dance: (včera málem jela sousedka ze schodů, pže jí v 19měsících jen tak jako mimochodem pozdravil Dobrý den - zpívá vysokým hláskem „dóodýynéen“ :mrgreen: ).

• Citovat
  • Upravit
Silky123
29.8.11 12:02
nepřihl. Rampepurna píše:
No tak to máš fakt moc šikovnou holčičku :palec:Simtě, u nás se první dva měsíce komplet prořvaly durch :roll:
Poprvé se znatelně usmál až v 10ti týdnech a i tak nejevil zájem o nic jinýho než o prso s mlíkem a chování v náruči. Jediný, co ho skutečně chvilku bavilo, bylo když jsem ho nosila „ny tygra“ (na předloktí) a koukali jsme se na sebe do velkýho zrcadla. A z koupání ve vaničce byl uplně hin blahem. Jinak ho absolutně nic nezajímalo - hračičky, obrázky, kolotoče … :nevim: Později začal mít rád komentovaný proces přebalování prokládaný mým hlasitým halekáním, jak má krásný stehýnka a nožičky a atd.atd. :-) Hračku si do ručičiky poprvé vzal snad až ve třech měsících, bimbat do hrazdičky až později.
Hříbata nepásl - bohužel se to s ním vezlo dýl, tak se začal lehce opožďovat (následovala Vojtovka). Pasení je moc důležitý, ale nenech zatím stresit, může to přijít ze dne na den a pochopí, který svalíky má použít, aby jí to bylo pohodlný. A užívej si tuhle domu, kdy máš kliďase veselýho.
Jestli je takhle pohodová a společenská, tak hned v září vyražte na nějaký mimicvičení (bejvají už od 2 či 3 měsíců) - je na to patrně asi ten typ (mladej to tedy vždycky tak z 50% času proječel :oops: zkrátka miloval být doma v klidu u mě - a i dneska je asi nejšťastnější zkrátka doma, žádný výstřelky v programu a tak).
Nicméně maminkám dětiček, který nejsou šikovný jako tady Val, chci doplnit happyend, že i takhle uřvanej a ignorující novorozenec se vyloupl v naprosto úchvatný ukecaný chytrý batole a řekla bych, že naopak ve srovnání oproti těm dětem, který byly jako pidimininka nenáročný, je teď on ten, který všechny okouzluje :dance: (včera málem jela sousedka ze schodů, pže jí v 19měsících jen tak jako mimochodem pozdravil Dobrý den - zpívá vysokým hláskem „dóodýynéen“ :mrgreen: ).

Jééé, to jsem ráda, jsme na tom stejně. Valinka, pokud nespinká a nemá flašku u pusinky, není nahatá na přebalováku (ale jen tak 15 -20 minut, pak ji to už nebaví), tak pláče. Někdy chce chovat a usne mi v náručí nebo, jako teď po papání začne béékat, že už u mě nechce být, musím ji dát do postýlky, do naducanýho polštáře (děloha), plínu do ruky, dudák a spinká. Až začínám mít strach. Šestinedělí bylo totiž peklo, pokud nebrečela Vája, tak jsem brečela já, že už nemůžu a že to vzdávám. Teď je, zdá se, klidnější, až jsem nesvá. Po každým jídle, když se napapá, vyhrká, pak se přebalíme, kde taky komentuju vše - od ubrousku, rozepnutí, poplácání a pochválení stehýnek, až po komentář onoho plakátu, že tam je nejkrásnější. Pak 10 minut chodíme po bytě a koukáme na obrázky, auta, fotky, no a pak si zabrečí, čímž se snažím pochopit, že chce spát. Dám ji do postýlky (stále brečíme), přidám dudlin a plínku a spíme. Není to divný, že chce furt spát??? :) :) :) Taky jsme se dost zhoršily s papáním, dřív by baštila pořád a teď, když spapáme 130 ml Nutrilonu, tak jsem ráda…

• Citovat
  • Upravit
29436
29.8.11 12:50

Náš mladej má dneska 10.týdnů, líbí se mu kolotoč v postýlce, hračky ho nějak ještě nezajímají, jen sem tam si drží v ručičce plastové klíče a snaží se to strkat do pusy. Paseme koníčky, z těch se překuluje na záda, strká si ruce do pusiny, směje se (i nahlas) a povídá si s náma, přitahuje si nožičky k bříšku. To je asi tak nějak všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
29.8.11 12:54
gabi.design píše:
Náš mladej má dneska 10.týdnů, líbí se mu kolotoč v postýlce, hračky ho nějak ještě nezajímají, jen sem tam si drží v ručičce plastové klíče a snaží se to strkat do pusy. Paseme koníčky, z těch se překuluje na záda, strká si ruce do pusiny, směje se (i nahlas) a povídá si s náma, přitahuje si nožičky k bříšku. To je asi tak nějak všechno.

Nožičky k bříšku, povídání, smání se - to všechno máme taky, jen ty koníčkové ne, máme letado :). Vája totiž nesnáší, když nevidí, co se kolem ní děje, proto už se nám podařilo (konečně)se naučit krkat na rameni (upozorňuju, že žádní tygříci, kočky apod. u nás absolutně nefungovali…) Valinka se rozhlíží a kouká a to když je na bříšku, tak to nejde… Bojím se, abych něco neopomněla. Přiznám se, že jsem teď „bříško“ dva dny nezkoušela, je z toho takový cajmrsk, že malou ani nemůžu pořádně chytit, abych ji obrátila…

• Citovat
  • Upravit
29436
29.8.11 13:12
Silky123 píše:
gabi.design píše:
Nožičky k bříšku, povídání, smání se - to všechno máme taky, jen ty koníčkové ne, máme letado :). Vája totiž nesnáší, když nevidí, co se kolem ní děje, proto už se nám podařilo (konečně)se naučit krkat na rameni (upozorňuju, že žádní tygříci, kočky apod. u nás absolutně nefungovali…) Valinka se rozhlíží a kouká a to když je na bříšku, tak to nejde… Bojím se, abych něco neopomněla. Přiznám se, že jsem teď „bříško“ dva dny nezkoušela, je z toho takový cajmrsk, že malou ani nemůžu pořádně chytit, abych ji obrátila…

Náš malej taky koníčky nesnášel. Hrozně se u toho vztekal, takže z toho nikdy nic nebylo. Pak jsme začali chodit v osmi týdnech na rehablitaci, protože máme predilekci hlavičky a zkrácené svaly na krku a od té doby hodně pokročil a vlastně i od té doby pase. Do té doby vyloženě ležel jen jak placka se zaťatýma pěstičkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.8.11 18:14

Ahoj, no my to máme stejně…nám budou 3.měsíce 1.září. Smějeme se, povídáme, pozorujeme, milujeme hračky - pokud mu s nima někdo máchá před obličejem, plína super, když jí má v ruce…ale ještě si žádnou hračku do ruky sám nevzal..když mu do ní dám chrastítko, tak s tím mlátí, ale nekouká na to, tak bůh ví, jestli vůbec ví, co dělá…jinak na přebalováku je taky šťastnej, máme tam poličku s Patem a Matem a to jsou jeho favoriti :) Ale koničky teda skoro nepaseme, on tu hlavičku zvedá dobře, ale zvedne, šoupne ruku do pusy a je konec :/// nevím, jak ho donutit ://

Silky123 píše:
gabi.design píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.8.11 19:14
gabi.design píše:

Tak to my děláme až teď ve 3 měsících :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky