Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3.měsíčního syna (1/9/11 mu budou 3.měs.) a nechce pást…resp. zvedne hlavičku, dá do pusinky ruku a cumlá a tím naše pasení končí…když mu držím ručičky od sebe, aby necumlal, tak zvedá hlavičku docela dobře, ale pak začne hledat a jak nenachází, spustí řev..že by se už zvedal na předloktí, to vůbec :// máte nějaké rady???
Ahoj,
občas ho procvič, jak to dělá Monny, ale asi to zatím nehroť, podle mne má ještě čas…
Nám malá dlouho nechtěla pást (hlavu na bříšku zvedla a udržela ve 2 měsících a ve 4 měsících se zvedala i na ručičkách), tak jsem ji dala na podložku před telku a ta ji motivovala začít pořádně zvedat hlavu a pak i pást… ale dlouho byla ignorant, hračky ji nezaujaly natolik, aby se snažila. Ručičky jsme jí od sebe nedávali, techniku si našla sama a dost dlouho pásla spíš s rukama blíž k tělu… a pak se rozjela a celkem rychle se začla plazit, lézt a stoupat si. I první krůčky zvládla před ročními narozeninami…
A nebo prober cviky s dětským doktorem (teda pokud se s ním dá mluvit). Držím oběma palce ![]()
Nám ukázala doktorka jak pomáhat,dělali jsme to podobně jako Monny na obrázku.A jak píše Aknyt televize nás motivolala nejvíc.On začne neboj,znám to moc dobře.Když ty ručičky dětem tak chutnaj ![]()
Ahoj, buď v klidu.. Našemu malému to také moc nešlo a pak, najednou během pár dní začal pást ukázkově. To mu bylo asi 3 měsíce a 3 týdny. Dej mu čas, on na to přijde, uvidíš. (Ale já už byla také jako na trní.
) Já se mu snažila pomoci tím, že jsem mu ty ručičky dávala pod tělíčko, aby se o ně mohl opřít. To jsem někde vyčetla, ale myslím si, že by se to naučil stejně rychle (u nás spíš pomalu
), ať bych to dělala, nebo ne. Každé dítě je jiné, některému to jde rychleji, některému zvolna, ale naučí se to všechny.. ![]()
Ahoj,
Honzík mi nepásl do 3m vůbec. Jak jsem ho dala na bříško, hodil hlavu bokem, strčil ruku a nazdar
Rozcvičila jsem ho během týdne na míči a od té doby pase jako drak
Vřele doporučuji. Je to fakt naprosto nenásilná metoda a zabírá zaručeně. Položíš mimi na nějaký gym.míč na bříško a maličko s ním kutálíš dopředu-dozadu. Cca 5 denně pár minutek před papkáním.Kdysi jsem takhle cvičila i s prvním, takže už jsem nečekala na radu doktorky a před 3m kontrolou jsem ho takhle rozcvičila a na prohlídce vyseknul dokonalé pasení ![]()
Ahoj,
nám hrozně pomohlo pasení na míči, Adam byl lenoh, dala jsem ho na bříško a žádná snaha o tom aby zvedal hlavičku nebyla. párkrát jsme ho položila na míč, a tam ho to donutilo a i se mu to líbilo ![]()
Yasmin píše:
Ahoj,
Honzík mi nepásl do 3m vůbec. Jak jsem ho dala na bříško, hodil hlavu bokem, strčil ruku a nazdarRozcvičila jsem ho během týdne na míči a od té doby pase jako drak
Vřele doporučuji. Je to fakt naprosto nenásilná metoda a zabírá zaručeně. Položíš mimi na nějaký gym.míč na bříško a maličko s ním kutálíš dopředu-dozadu. Cca 5 denně pár minutek před papkáním.Kdysi jsem takhle cvičila i s prvním, takže už jsem nečekala na radu doktorky a před 3m kontrolou jsem ho takhle rozcvičila a na prohlídce vyseknul dokonalé pasení
Aha, nečetla jsem to, tak to tady má zakladatelka 2×
![]()
A co dělá, když mu do každý ručky dáš nějaká chrastítko, který udrží (spínací špendlík, kolečko apod.)?
to nedělá vůbec nic, prostě to strčí do pusy a cumlá
:/
Rampepurna píše:
A co dělá, když mu do každý ručky dáš nějaká chrastítko, který udrží (spínací špendlík, kolečko apod.)?
takhle mu pomáháme taky, ale on pak už hlavu položí, když už nemůže, objeví tu ruku, nacpe jí do pusy a můžem se stavět na hlavu :/
Monny89 píše:
my malýmu pomáhali takto
ahojte, mám ten stejný problém. Malá mi ve dvou měsících krásně zvedala hlavičku, ale teď ve třetím si jen hlavu oloží na bok a vzteká se.. max. si cucá prst. Doktorka říkala,že když se to nezlepší, tak ve čtvrtém nás pošle na rehabko. Není někde video jak můžu cvičit s malou, aby se to zlepšilo? Zatím jsem zkoušela tlačit na zadeček a držet ručičky,ale vůbec to nepomáhá… Snažím se cvičit často,ale nevidím žádný pokrok ![]()
Ahoj,
rehabkem patrně dr. myslí Vojtovku, která se „na dálku“ přes net naučit nedá, to se musí prostě vysvětlovat, ukazovat, opravovat, zkoušet. Bohužel.
to já vím, jenom nevím, co tam budeme předvádět, když se jen vzteká a vzteká… ![]()