Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
máme doma 10,5 měsíční dcerku, která má v postýlce monitor dechu s chůvičkou angel Care. Pípal jen jednou když se nám hnula snímací deska, ale včera odpoledne se stalo to, že jsem zrovna kntrolovala baterku an chůvičce, když malá spala (když je vybitá, pípne to a já se vždy leknu) a všimla jsem si, že se nehýbe ukazatel dýchání, šla jse tedy do ložnice juknout a malá se v tu chvíli začala zvedat a sonda v ložnici přitom jednou pípnula, nicméně deska byla tentokrát na správném místě. Takže jsem trošku vylekaná, jestli náhodou naše malá neměla zástavu dechu, poslední dobou jí všechno zaskakuje, takže se docela bojím. Chtěla jsem se zeptat, jaké s tímto monitorem máte zkušenosti vy? Děkuji
v naší rodině je to tak, že švagrová má zkušenost výbornou, ani jeden falešný poplach… zato mně se AC rozbil snad během tří týdnů. Začal dělat poplachy, i když byl malý vzhůru a koukal na mě…a postupně to dospělo tak daleko, že když to zapnu, tak se ani nenahodí ukazatel dechu, 20s to „čeká“ a pak začne ječet ![]()
elanaa píše:
v naší rodině je to tak, že švagrová má zkušenost výbornou, ani jeden falešný poplach… zato mně se AC rozbil snad během tří týdnů. Začal dělat poplachy, i když byl malý vzhůru a koukal na mě…a postupně to dospělo tak daleko, že když to zapnu, tak se ani nenahodí ukazatel dechu, 20s to „čeká“ a pak začne ječet
No u nás až na to jedno přesídlení naprosto mimo desky bylo vše ok, ale včera to právě píplo, a když jsem doběhla a píplo to, malá si už klekala na kolínka. Tak nevím, ale představa, že vážně nedýchala mě děsí, říkala jse si, že když nám je už skoro rok, tak tam ten monitor mám spíš z principu a nic se nemůže stát.
Máme taky monitor s chůvičkou AC a jsem maximálně spokojená. Měli jsme teda pár planých poplachů, ze začátku, když byl syn malý - museli jsme upravit citlivost. Ale od té doby už nic, ani když děti ležely různě při okraji. A takových pípnutí taky pár bylo - měli někdy delší apnoické pauzy, ale po pípnutí se vždycky hned nadechli. Jen jedenkrát monitor houkal neustále - zjistila jsem, že byl špatný kontakt mezi deskama, jak malá strašně kopala nožkama.
U tvé malé si myslím, že zástavu dechu určitě neměla, spíš jen delší pauzu, nebo se dostala mimo desky. Ale byla bych v klidu ![]()
elija píše:
Máme taky monitor s chůvičkou AC a jsem maximálně spokojená. Měli jsme teda pár planých poplachů, ze začátku, když byl syn malý - museli jsme upravit citlivost. Ale od té doby už nic, ani když děti ležely různě při okraji. A takových pípnutí taky pár bylo - měli někdy delší apnoické pauzy, ale po pípnutí se vždycky hned nadechli. Jen jedenkrát monitor houkal neustále - zjistila jsem, že byl špatný kontakt mezi deskama, jak malá strašně kopala nožkama.
U tvé malé si myslím, že zástavu dechu určitě neměla, spíš jen delší pauzu, nebo se dostala mimo desky. Ale byla bych v klidu
No, když právě děti mívají zástavy až do 1 roku. Docela mě to děsí, od té doby nic, ani ´tuk, jen tamten případ.
No, byli jsme na očkování u dr. dneska, tak jsem se dr. zmínila, že mi malá dle monitoru nedýchala, když jsem přišla, že mi přišlo, že se nezvedá bříško, nic, ale sama se probrala a v době probírání to píplo jednou, tak nás aktivně poslala do nemocnice na vyšetření - UZ mozku, RTG srdce a plic, EKG a krevní obraz, no a vše v pořádku, prý nějaká nepravidelnost ve spánku, ale mě to moc neuklidnilo, nevím, jak moc se mám bát nějaké zástavy, když je dle všech vyšetření všechno OK a je nám již 10,5 měsíce.
Luci, nestresuj se
Výsledky vyšetření jsou dobré, to je hlavní, monitor máš, víc udělat stejně nemůžeš. Chápu tvé obavy, ale malá bude určitě v pořádku, neboj ![]()