Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
jsem tu opět s otázečkou ![]()
Do kdy vám bylo doporučeno dávat Sab Simplex? Já ho dávám malýmu prakticky od nějakých 3-4 týdnů, nyní mu jsou čerstvě 3 měsíce, dosud problémy neměl.. Ale na 3 dny jsme kapičky vynechali, a je znát že se vzteká trochu víc. Může to být tím vysazením?
Mám tedy znovu dávat, nebo to už nechat a nedávat mu je??? Jsme plně na UM. A říkám si, že je asi už čas je „vysadit“ ![]()
Díky za vaše odpovědi a zkušenosti ![]()
No my jsme dávali tak tři měsíce a protože to bylo naprd, tak jsme přešli na probiotika. Ale malá byla kojena.
Ahoj, tak my jsme dávali cca do 4 měsíců.Vždycky jsem si říkala, že už by byl čas je vysadit a pak to bylo po čase znát tak jsme se k nim vrátili.Jinak jsem pak dávala probiotika
my dávali od cca 2 týdnů asi do 5 měsíců - prostě než se začal víc hýbat a prdíky likvidoval sám. Jinak to byl nonstop řev a kdykoliv jsme vynechali, tak jsme se zaručeně nevyspali ani jsem nenakojila.
Ale je to individuální.
Já dávala asi do půl roku a o už lezla a stejně jsem se bála, že se jí koliky vrátí ![]()
Ahoj, já dávala do třetího měsíce, ale vysazovala sem postupně, ob jedno kojení, pak už jen na noc a zvládl to dobře…
Monny - zkus přejít na probiotika, mně už došly BioGaia, tak jsem přešla na Lactobacílky od Swissu a v pohodě.
gabi.design píše:
Já je dávala od třetího týdne a už je máme od soboty vysazený. Ale klidně mu to dávat můžeš, ono mu to neublíží, já je brala ještě ve 12 letech.
Kecáš? ![]()
Takže všechny máte ty probiotika jo??
Takže které jsou? Které jsou nej? A to se používá jak tyhle kapičky? ![]()
já kapu do mlíka ještě teď, jelikož bezprostředně po přípravě děsně pění ![]()
SS tělo nevstřebává, nejsou návykové, dokud budu dělat mlíko do flašky, asi tam vždy těch pět kapek šoupnu, jinak z toho má kapučíno ![]()
Monny89 píše:gabi.design píše:Kecáš?
Já je dávala od třetího týdne a už je máme od soboty vysazený. Ale klidně mu to dávat můžeš, ono mu to neublíží, já je brala ještě ve 12 letech.
No nekecám. Mě pořád bolelo břicho, tak jsme pořád chodili k doktorce a ta pořád tvrdila, že mám zaražený větry a stále dokola nám psala Sab.
Nakonec ty větry byl slepák, jak ho vyřízli, tak byl klid. ![]()
Monny89 píše:
Takže všechny máte ty probiotika jo??Takže které jsou? Které jsou nej? A to se používá jak tyhle kapičky?
Já dávám laktobacilky od Biopronu. Jedna kapsle denně, vysypat do lahve. Stojí to něco málo přes dvě stovky a vydrží to dva měsíce, to největší balení: http://www.drmax-lekarna.cz/…-tob-60.html