Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
už si nevíme rady, večer co večer, plus mínus ve stejný čas-trvá to tak 2hodiny kdy řve až se zalyká. Nepomáhá nic-Karpovi zásady, ani fén, ani chování, ani kočárek, ani autosedačka,prostě nic
zkoušeli jsme dávat spát dřív, dýl,......nic
kdo jste zažil co s ním??? momentálně ho nechávám řvát, už řve 23 minut, nemá cenu chovat-nezabírá to. Už jsem zoufalá a mám pocit, že ho snad zabím
tohle není možný, nevíme si s ním už fakt rady
jak dlouho vám děti plakali a kdy to zmizí? až nakonec usne tak spí 5hodin a řev nanovo, tentokrát prdy
už fakt nemůžu, miminko jsem si moc přála a teď jsem zoufalá
a kolik je mimískovi? mě to přijde jako prdy, pokud Ti každý den řve ve stejnou hodinu a nic nepomáhá ![]()
ahoj, už toho Vašeho raubíře chvilku sleduju
(myslím ty diskuze, vždy na ně narazím…), tak jsem přemýšlela, já jsem třeba ze Zlína a máme tu Nekky klub, to je takový baby klub všeho druhu a různých aktivit a tam mají i poradnu pro novorozeňátka a kurz manipulací pro mimča, co jsou třeba trochu problematičtější (jak to kulantně napsat - prostě řvouni
) a jsou tam moc příjemné lektorky a oni se snaží s tím mimnkem pracovat a poradit a zkouší, co na něj platí atd. my třeba s malou absolvovaly manipulace a bylo to fajn, malá je ale docela v klídku, ale chodila tam s náma maminka a ta měla křiklouna a docela si s ním věděli rady, takže za mě taková rada - zkusit vyhledat u Vás, nevím, kde bydlíte, něco podobného…držím pěsti ![]()
prdy mívá, ale ty se projwvují jinak, tohle je prostě amok před spaním
bude mu 10týdnů, rozjelo se nám to po očkování do tý duby byl na usínání dobrej
Dle mých pozorování je to prostě „přetlak“ vjemů, kdy večer už je mimino plno dojmů z celého dne, na mozeček je toho už příliš, takže zapne mód „řev“ a to trvá, dokud neusne a nepomůže skoro nic.
Jako prevenci vést každý den pokud možno úplně stejně, aby nedocházelo k tomu nahromadění vjemů, co bude každý den stejné, tím se mozek postupně přestane tolik zabývat (a taky tím, jak poroste). No a jasně to nepomůže za tři dny, je to na dlouho… Majdě budou tři a když je nějaký rušný den, hned špatně spí… (už teda večer neprořve, to trvalo asi to těch 3 měsíců, už nevím…)
No a akutně udělat co nejvíc „bezvjemové“ prostředí, šero, ticho (max. nějaký ten šum nebo třeba zpívat nějakou monotónní ukolébavku nebo něco…), zavinout případně, lehce pohupovat… A vydržet
Fakt z toho vyroste.
Ahoj, řev a řev a řev-to je přesně jak u nás. Sice našemu je už skoro rok, ale řve dodnes. Když byl maličkej, řval prostě pořád a bez příčiny. Doktorka mi řekla, že kluci takoví bývají, že je to malej tyránek a musím to vydržet. Že je naprosto zdravý. Moc se nevyspím dodnes, ale už je to jiný. Neřve bez ustání, ale jen když už mě nebaví s ním chodit, nebo když se chci vyčůrat a řeknu mu ať na mě chvilku počká že hned přijdu-neexistuje!!!Prostě je jak štěně, všude se mnou a běda když není po jeho. Nerozmazluju ho, prostě je takový opravdu od malička a obávám se chvíle, kdy vejdeme do obchodu a on si umane že tohle prostě chce…Nemám pro tebe radu, jen s tebou soucitím a přeju ti, ať máš pevný nervy. Já maláýhho nesmírně miluju ale kolikrát bych ho … ![]()
no, ono se to u miminek stále střídá, jednou usíná tak, pak tak, jednou dělá tohle, pak zase tohle…pokud víš na 100%, že to prdy nejsou…
před tím sám v poho usínal v postýlce a ted když ho položíš, tak začne řvát? nebo řve už před kojením/UM aniž byste ho šli ukládat?
má večer stejný režim?
Pipet píše:
Dle mých pozorování je to prostě „přetlak“ vjemů, kdy večer už je mimino plno dojmů z celého dne, na mozeček je toho už příliš, takže zapne mód „řev“ a to trvá, dokud neusne a nepomůže skoro nic.Jako prevenci vést každý den pokud možno úplně stejně, aby nedocházelo k tomu nahromadění vjemů, co bude každý den stejné, tím se mozek postupně přestane tolik zabývat (a taky tím, jak poroste). No a jasně to nepomůže za tři dny, je to na dlouho… Majdě budou tři a když je nějaký rušný den, hned špatně spí… (už teda večer neprořve, to trvalo asi to těch 3 měsíců, už nevím…)
No a akutně udělat co nejvíc „bezvjemové“ prostředí, šero, ticho (max. nějaký ten šum nebo třeba zpívat nějakou monotónní ukolébavku nebo něco…), zavinout případně, lehce pohupovat… A vydržetFakt z toho vyroste.
Souhlasim.
Maly byl to same - od 17 do 19 hod. Obcas pomohl kupodivu vysavac nebo hudba (metalek), dokud to jelo, tak byl klid. Zkousela jsem co se dalo, az jednou jsem proste musela na WC a prdla s nim do postylky a byl do chvilinky tuhy. Takze to bylo o tom, ze chtel spinkat, ale neslo to - vyrpvnaval se s celym dnem. Trvalo nam to cca 2-3 mesice, ale delka se zkracovala.
taky si myslím, že je to jak píše pipet, moc dojmů a večer to zpracovává, některá miminka jsou na to citlivější…Karp selhal, jo? Ach jo ![]()
taky to může být tím očkováním, některý děti to špatně snášej. Na tohle jsou docela dobrá homeopatika, my to asi i díky nim měli úplně v klidu.
dřív jsme vykoupali, já nakojila, položila do postýlky a hotovo-usnul za pár minut sám ani nekvikl, k ránu se budil a řval-měl prdy
režim je od začátku stejný
pak přišlo očkování a s tím to začalo-vykoupeme, začnu kojit a už je neklidný, než dokojím je řev a jede to ty 2hodiny, no a po půlnoci už zase jede prdy-ale ty jsou už lepší, prdí už hezky
mezi řvaním na prdy a z přetažení je rozdíl-na prdy zabere chovat v klubíčku,pochodovat s ním,…
z přetažení nezabere vůbec nic a je to řev jakoby jsme ho vraždili
přitom přes den pokud ho zrovna neberou prdy je zlatej-hraje si sám pod hrazdičkou, pase koníky a směje se,… no ale ty večery a noce ![]()
Jako by jsi psala o mojí dcerce
Vydrž mamino! Nic jiného ti nezbývá. Eliška měla taky svoje hodiny, začala kolem 7 a vydržela řvát do 11 večer, pak vytuhla. Bylo to den co den asi do jejích 3 měsíců. Taky jsem nikdy nezjistila příčinu, mohla jsem dělat co jsem chtěla, byla jako nastavený robot
Pak to prostě přešlo a asi od 5 měsíců začla spát od 7 do 5 do rána, pak si dala ještě hodinku dvě. Teď má 14 měsíců, od půl roka spí celou noc od 8 do 6 a je zlatá
Tak jsem ti neporadila, né, fakt vydrž, je to prostě miminko.
Často v tuhle podvečerní dobu děti pláčou, aby se vyrovnali s novými zážitky, které mají za celý den a taky se snaží vyplítvat zbytek energie, než půjdou spát, zbavují se tak dojmů apod., přešlo to tak kolem 2-3měs. My jsme vždycky tuto dobu přečkali na gymnastickém míči, s pláčem se nedalo nic dělat, prostě jsem ho chovala a on plakal, později zabírala látková plenka přes obličej, aby ho nerušilo okolí, někdy teplý polštářek na bříško. Pevně zavinout npomáhá?
jojo, uřvaná hodinka. Měli jsme též, klasická šestá večerní. Už jsme tím byli pověstní všude. Honzovi pomohla vždycky vana, koupali jsme třeba i 2× (to když třeba náhodou spustil už v pět odpoledne). Šero v koupelně, teplá vodička, šero v bytě, pak vzít do náruče, najíst a pak už naštěstí usnul.
st.syn takhle řval denně od 18 do 23,s menšími přestávkami a ustal to kolem 4.měs…pevné nervíky ![]()