Proč nechcete kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.10.24 18:40

Nechci kojit, protože mi je nepříjemné vytahovat prsa na veřejnosti, už jen ta představa se mi příčí. A je mi nepříjemné i být v přítomnosti kojících žen. Když to dělají decentně, tak v pořádku. Ale vytahovat prsa kdekoliv mě přijde divné. Dále viz důvod s intolerancí a alergiemi.

• Citovat
  • Upravit
5098
25.10.24 18:50

Ja kojila dloooouho, ale jediny motiv byly ty deti. Jinak to je samozrejme z vetsiny otrava, drina, narocne. Nevyspani, uspavani, nocni buzeni, omezena pohlidatelnost :lol: Jo a lahudka, kdyz pak zacne batole provadet u kojeni akrobacii, saha kam nema…Naopak nechapu, proc by si to nekdo jako uzival.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
25.10.24 19:19
@Liberalissima píše: Více

Mela jsme zacatek stejny jako ty.. Strasny. Me strikalo mliko proudem, ale mala se neumela prisat, pak uz ani nechtela.. Takze ja na nervy, ubulena, mala urvana a hladova.. Ale vsude tlak, musis kojit, je to to nejlepsi, prece to nevzdas.. Hlava jak patraci balon, myslim ze mi i najížděla slusna laktacka.. Po 3 tydench jsem si jednou rano rekla, ze na to kaslu.. Zavolala jsem na gyndu, napsal mi Dostinex na zastaveni laktace. Mala dostala lahev, a myslim ze nam vsem doma se timhle mym rozhodnutim rozsvítil zivot.. I memu statečnému muži.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
25.10.24 22:03
@placka75 píše: Více

Mně to přijde hrozně sobecke. Každý ví dnes, že je to pro zdraví hodně důležité. Chápu ženy s psychickými problémy nebo s jinými. Ale jen proto aby neměli visací prsa???
Opravdu neznamená kojit třeba dvě děti, že je máte potom jako nudle. Já prsa mám spíš menší ale mléka jsem měla hodně, kojila jsem rak 6 měsíců přes den a pak 2 v noci. Měla jsem po dětech spíš prsa ještě hezčí a větší.
To je ve stejné kategorii, kdyz žena nechce rodit přirozeně a jde dobrovolně na cisarak. Přitom dnes se ví, že je to pro imunitu dítěte hodně špatný k vůli střevní flore, které dítě při porodu získává od matky. I kojení se rozběhne až o 2 dny později. Žena si může dát epidural a rodí docela v pohodě

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
25.10.24 22:05
@Zmatka píše: Více

Já di zo užívala, bylo to pro nás naše intimní chvíle, radost mateřská. Děti jsem v noci kojila jednou, byly dobří spáči a jen do 9 měsíců

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
25.10.24 22:10
@Konys píše: Více

Tohle je ale pochopitelně, ty jsi to ale zkusila a nešlo to.

• Citovat
  • Upravit
5074
25.10.24 23:04
@Cizinka 999 píše: Více

Ale mit druhe, narazit na zadrhel.. tak jdu od kojeni mnohem, mnohem rychleji nez u prvni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 23:11

Pochopitelně anonym.

Nekojim z několika důvodů- dal během materske pracuji a stýkam se s lidmi.
Taktez mám problémy se kdykoliv a kdekoliv obnazovat. Mám opravdu veliká poprsí takže decentně by to nešlo a nejake zahalovani pres satek mi prijde dost stresujici. Celý život jsou vnímána velmi sexuálně. Během těhotenství byli i neprijemne citlivé.
Dále i sobecké důvody jako vyspani, možnost jist co chci.
Beru i některé prášky které nejsou vhodné během kojeni a nerada bych to prerusovala.

V neposlední řadě jsem řešila i s gynekologem že tímto snizim pravděpodobnost psychických problémů, a jelikož jsem v minulosti měla nektere problémy a predispozice, nechci pak řešit prášky, hospitalizaci a aby se o vse musel starat manzel.

Velka výhoda nonstop zastoupení a upřímně - vidět příbuzné jak krmi moji holčičku je pro mě úžasný a krásný zážitek. To jak si s ní dela vztah manzel nebo rodice je proste pro me neco co mě hřeje na duši.

Přemýšlela jsem to zkusit, ale nakonec jsem si rekla, že přesun na UM po několika týdnech by pro nás obě mohl být mnohem více problematický a stresující nez rovnou UM.

Malá je úplně zdravá, žádné problémy. Uvědomuji si všechny výhody kojení, ale nikdy jsem k tomu neměla vztah, také je mi jasné že je to nejlepší a proto se snažím kupovat kvalitní UM a nahrazovat tento nedostatek jinými věcmi.

Okoli se k tomu stavelo ruzne - rodina spise stylem, že to chápe, trochu se divili že nechci ani v 6ti neděli ale víc to neřešili. Možná protože to je i generace kdy Sunar frcel a kojilo se kratce. Partner to nechal plne na mě.

Ženy mého věku a okoli měli poznámky stylem,,to máš peníze na rozhazovani,,,no jo, další co nechce mít povadly prsa,,,a víš že upíras to nejlepší svemu diteti?,,

Ne, prsa už mám i tak nic moc, a naopak mi bylo potvrzeno že nekojeni to nemusí ovlivnit.
Ano je to vydaj, ale ne zas tak strašný. Zase šetříme jinde kde ostatní rozhazuji.
Bylo to me rozhodnutí a myslím ze všichni jsme šťastní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 01:09

@Cizinka 999 Ja po svém prvním porodu rozhodne pujdu dobrovolně na císař. Ty jsi nejspis mela v pohode i porod a zadne následky to na tobe nezanechalo, stejne jako kojení. Ale ne vsechny zeny maji tohle stesti. Ja jsem byla po porodu uplne zdevastovana a ted po 6 ti letech jsem konecne podstoupila prvni operaci, ktera me vrati k normálnímu fungování a jeste me dalsi ceka. Takze ja naprosto chapu i obavu zen z přirozeného porodu, tak i z kojení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 13:34
@lite.all píše: Více

Taky si asi budu neco vymyslet, ale je to smutny, ze je to okoli tak bezohledny a doterny, ze tohle musej soudit. Asi jako kdyby resili frekvenci sexualniho zivota s vasim parnerem, taky je jim do toho h….

• Citovat
  • Upravit
10028
26.10.24 15:31

Ja rodila vaginalne, ale fakt si nemyslim, ze motivace pro cisare je udajna bezbolestnost. :roll: Vetsi problem je pripadne poporodni poraneni (natrzeni az na zadku), na ktere se nadale vaze v nejhorsich pripadech i fekalni inkontinence ci prolapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machovae
27.10.24 10:03

Kojení je hodně osobní rozhodnutí a každá maminka to vidí jinak. Někdo se necítí komfortně nebo má obavy z bolesti, jiným to třeba nevyhovuje kvůli práci nebo životnímu stylu. Důležité je, aby se maminka cítila dobře a dělala to, co je pro ni a miminko nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
27.10.24 10:20

To bude tím, že jsi měla malá prsa.

Mě zase přijde bezohlený a sobecký se navážet do jiných maminek, zvláště v intimní sféře - kam kojení patří + je to špatný příklad pro dítě.

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
27.10.24 10:25
@prejeta_zaba píše: Více

Stejný problém jsem měla u prvního - lahev nevzal, ani kdybych se rozkrájela. U druhého jsem byla moudřejší. Od porodnice jsme jeli prso + pravidelně taky lahev, později různý lahvičky, ať umí pít z různých věcí. Za mě nejlepší rozhodnutí :palec:. Mohla jsem kojit, ale byla jsem kdykoliv nahraditelná a lahvičky fungovali dál jako uklidňovače ještě dlouho po odstavu (žádné mé dítě nikdy nevzalo dudlík.). Odstav taky přeběhl naprosto úplně hladce a bezproblémovo.

• Citovat
  • Upravit
Bensova
27.10.24 19:05

Hele, na tohle je hrozně osobní, víš, každá máme nějaký důvody. Někdy je těžké nebo nepohodlné, někdy je to kvůli zdraví, ani nevíš kolikrát ty prsy můžou bolet jak čert 😅. Takže každej má svý důvody. 🤷‍♀️ ❤️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová