Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den chtěla jsem se vás tady zeptat v sobotu večer jsem porodila teď je úterý a večer se mi začalo už dělat mléko je to první den co mléko mám takže malý ještě moc nenabral ale jde mi o to že už mi ho chtějí dokrmovat protože prej to co mu dávám nestačí přijde mi to jako blbost ale vůbec nevím jelikož mám mléko teprve necelý den a oni mi chtějí malého už dokrmovat nevíte někdo zda je to dobrý nápad?? Ráda bych šla už domů a chci pro to udělat všechno protože uz chci být v klidu domova ale dokrmovat se mi nechce…
Já jsem dokrm taky dala aby malá začala přibírat a mohly jsme jít domů kde jsem se v klidu rozkojila.
Když už dokrm, tak bych dala přes cévku. Ale miminka v prvních dnech váhu ztrácí, my jsme odcházeli a malý měl o 200 v míň než při porodu
Ještě v porodnici jsem taky nechala dokrmit a doma v klidu rozkojila. I když mě pediatr při prvních návštěvách u něj strašil, že nabírá málo, že bych měla dokrmovat, bylo to ještě v šestinedělí. Dokrm jsem nedávala a hezky se rozkojila, tak už později neměl výhrady.
O tom, kdy půjdete domů rozhoduješ ty, pokud dítě není ohroženo na životě. Takže podmiňovat to nějakým přibíráním nemůžou. Pokud sama cítíš, že mléko se už spustilo a že doma vám bude lépe, oznam odchod, držet násilím tě tam opravdu nemůžou, max ti můžou dát podepsat revers.
Pokud se ti mléko teprve začíná tvořit, je normální, že miminko zatím moc nenabírá – často se to upraví během pár dní. Zkus nabídnout kojení častěji a pokud miminko má dost mokrých plenek a vypadá spokojeně, nemusí být dokrm nutný. Když si nejsi jistá, můžeš zkusit konzultovat s laktační poradkyní přímo v nemocnici.