Umělé mléko - časově

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
101
18.10.24 10:18

UM - časově

Ahoj holky, po kolika hodinách vaše mimčo pilo UM? Malému jsou necelé 4 měsíce bio a pije 6× denně po 3 hodinách 120ml a jednou v noci
Ale všichni doktoři se tomu hrozně divý, že jí tak často :nevim: tak jestli mu to mám prodloužit ten interval a trošku mu navýšit jídlo, protože podle výpočtu by měl malý mít za den asi 900ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
18.10.24 11:15
@Michaela9915 píše: Více

Vždyť jí úplně tabulkově ne? Však se podívej na orientační dávkování na krabici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
18.10.24 11:21

@unuděná na krabici je 180ml 5× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
18.10.24 11:26

Neřešila bych, když mu to vyhovuje a Béma žádné problémy a prospívá. Stejně za chvíli postupně přejdete na příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
18.10.24 11:28

@Paní.Norrisová podle krabice by měl mít 5× denně 180ml, ale to si popravdě neumím představit, syn je nedonošený a po narození měl poruchu příjmu potravy a kdybych mu měla dát 180 ml tak mi akorát bude zvracet
Přijde mi lepší mu dát méně ale častěji 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
18.10.24 11:33

Malej jedl nekdy i casteji, nez co 3 hodiny (hlavne pri rustovem spurtu), doktorka na to nikdy nic nerekla :) Co ty 3 hodiny pro nej bylo naprosto normalni.

• Citovat
  • Upravit
4472
18.10.24 11:39
@Michaela9915 píše: Více

Však v pořádku. Dcera mi nikdy podle krabice nepila. Podle krabice dokonce pila méně za celý den bez by údajně měla. Ale jí to stačilo a prospívala.
180ml dcera najednou vypila až někdy kolem roku věku.

Příspěvek upraven 18.10.24 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
18.10.24 11:39

@KerrisKate ja jsem si právě říkala, že jako je normální, aby jedl každé 3 hodiny :nevim:
Hlavně syn bere léky a pro mě je praktičtější mu je dát rovnou s jídlem (v 8,14,20) a jí ještě v 11,17 a ve 23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
18.10.24 11:41

@Paní.Norrisová syn právě přibírá jak má, má 6060g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
18.10.24 12:48

@Michaela9915 urcite, je to v pohode, krmila jsem vzdy na pozadani - on si to casem sam upravil, skrtnul si porce v noci a z 8 krmeni jsme presli na 6 porci UM denne (nekdy v tom 5m).

Ted uz teda jede prikrmy, tak je to zas jiny :) Hlidala jsem si, aby jedl +- tu svoji davku za den. Pokud pribira, vubec bych to neresila.

Me se teda ani doktorka nijak extra nevyptavala, jak casto krmim - proste pribira, je zdravej, veselej, zadny komplikace s nicim, takze za ni vse v poradku.

• Citovat
  • Upravit
101
18.10.24 12:57

@KerrisKate pediatrička se vždy jen zeptala kolik vypije
Ale neuroložka a v rizikové poradně se divili, že jí každé 3 hodiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.24 14:03

Taky jsme měli tříhodinové dítě. S kombinací kojení plus příkrm. Častěji ani ťuk a to jak přesto tak UM. Ale teda v noci se vstávali tak 2×. Bych řekla, že se u vás jim prostě ok.

• Citovat
  • Upravit
18.10.24 20:52

Časté noční krmení

Zdravím všechny maminky, popřípadě i tatínky. Tato diskuze mi akorát prišla vhod, hledala jsem toto téma a moc prosím o radu.
Syn má nyní 4,5 měsíce, na UM jsme přešli před týdnem.
Od narození jsme s kojením bojovali, za boha mi nestačilo mléko, v noci řevy až jsme se museli s malým odstěhovat z ložnice od manžela a staršího syna. Nakonec jsem se rozhodla přejít na UM a mám konečně spokojené miminko. ALE!
Při kojení se v noci budil klidně i co hodinu, třičtvrtě hodiny. S UM se to moc nezlepšilo, budí se po 2 hodinách a vyřvává si mléko. Takže jí při ukládání cca 18.30. Pak kolem 21-22, půlnoc, 2 hod, 4 hod, 6 hod a kolem sedmé finálně vstaváme. Vypije pokaždé jinak, nikdy ne plnou lahev, cca 100 - 120 ml a odpadne.
A i přes den vypije hodně, příkrmy ještě nedáváme. Rozhodně překračujeme o dost denní dávku. Máme Bebu Comfort 1, malý má na 4 měsících 9 kilo (váha z doby pleného kojení, je to velký kluk, narození 4 kila).
Nějaké zkušenosti, rady? Zkoušela jsem v noci vodu, dudlík, ale okamžitě spustí řev a uklidní se jen a lahví 🤷‍♀️
Nevadí mi v noci vstávat, to jsem zvyklá, ale o to množství mléka co vypije. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová