Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, ve zkratce nastíním svou situaci: mám skoro 6m holčičku a x-lander. Kočár jsem kupovala jako trojkombinaci, nový, teď si za to rvu vlasy. První problém: Jakmile jedem po cestách v parku (jezdíme denně), malá v něm kodrcá, až nadskakuje, no prostě jak to bývá u kočárků bez odpružení
Vzhledem k tomu, že jí brzy bude korbička těsná, bude muset do sporťáku. A to je druhý problém: Vůbec si nedokážu představit, že bych ji měla ve sporťáku směrem od sebe a neviděla na ni. (jinou variantu kočár nenabízí).
Gesslein F6 jsem viděla naživo na veletrhu a moc se mi líbí - odpruženej, prostornej, do lehu, otočnej sporťák, výměnný kola - pevný nafukovací a menší aretovací, dokonce přehazovací rukojeť. Prostě samá pozitiva
No a co teď - prodat trojkombinaci a koupit jen Gesslein jako sporťák? Nemůžu si pomoct, pokaždý, když vyjedu ven, jsem nakrknutá, že drncáme. Prostě jsem se zamilovala a chci ho
No a jelikož mě muž zatluče do země, jestli s nim přijdu, tak mi prosím napište, proč ho koupit nemám ![]()
(uvítám rady tipu: vrže, nepruží, nebrzdí, neberou ho na reklamaci, apod.)
Díky za názory ![]()
Máte zkušenost s Gesslein F6?
Přidejte zkušenost s Gesslein F6Myslím, že nejseš ani první ani poslední, kdo prodá nevyhovující kočár a koupí lepší ![]()
A když bude muž kecat, tak mu ukaž tohle: https://www.emimino.cz/…ocarky-2446/
![]()
Mam gesslein f6 a nevrze, pruzi, brzdi, perfektni vyrizeni reklamace. Meli jsme problem s lankem u brzdy,nekdy se stane,kdyz se zapomene brzda do stredni polohy a s kocarkem se jede…opravili nam to behem dopoledne a zadny problem. Kocarek nam bude slouzit i pro druhe mimi,pokud bude holcicka,koupime jen holcici potah. Mame jej v plne vybave a naprosto bych nemenila. Pouzivame pouze otocne .male kolecka,projedou jakykoliv teren,i v lese jsme jezdili. Jedine co bych mozna vytkla jsou kratsi pasy u sezeni. Maly v zime v roce a pul narvany v zimni bunde se tezko zapinal. Jinak bych si taky nedovedla predstavit nevidet na maleho,takze vyhoda prehazovani rukojete ci korby ci sezeni. Takze ja nepomuzu,ja mam jen chvalu.
Tak ohledně nadskakování si u geslleninu nepomůžeš
drncá jak blázen neboť nemá nafukovací kolečka, nicméěn pro nás to není problém neb malý se to líbí, jiank v tomto věku bych koupila už jen sporťák neb vložná taška co do trojkombinace je pro vás už zbytečná podle mě ![]()
Tvůj nově vysněný kočár nemám,ale měla jsem X landra. Koupila jsem ho jen kvůli hluboké verzi,bohužel musela jsem celý a byla jsme mooooooc ráda,že jsem ho pak rychle a draze prodala
.
Takze, ani jedno z toho co chces abysme ti napsali F6 nedela
Je skvelej.. Akorat vubec nevyuzivam prehazovaci rukojet - kdyz tam jsou ty otocny kolecka a prehodim rukojet, tak se s tim neda jet.. Ty otocny proste musi byt vepredu (aspon ja s tim jet neumim, kdyz jsou vzadu) Takze prehazuju celou korbicku, ale ani to neni problem,i kdyz tammala sedi (a uz ji je rok a pul. Staci zabrzdit kocarek a jde to celkem lehce)
Spis bych se zamyslela jak hodne ho jeste vyuzijes. Ja ho hodne trvale pouzivala do asi 8 mesicu, pak jsme koupili golfky a od te doby jezdim spis s nima - uprimne Gesslein je takovej spis tank.. Takze ted ho mame na vyjizdky do terenu a tak. Do mesta jezdim s Cybexem Callisto…
@loka řekla bych, že už nafukovací kolečka má
nebo jsem byla zaslepená a paní na veletrhu vnímala jen jedním uchem, to je taky možný
no mně jde hlavně o to odpružení koleček, bez toho je to fakt vopruz
ach jo, co já dělat máááám ![]()
a určitě bych koupila jen sporťák… vložnou tašku bych případně dokoupila pro druhé mimčo - ale to má ještě čas ![]()
Holky jen mě napadá jestli neporadíte…začlo mi to velký kolečko který je na pevno ( nepřehazovací) z ničeho nic dělat takovej rytmickej zvuk jako když by se tam o něco dřelo…ale dělá to jen při jízdě dopředu, pozadu ne
je to docela protivný poslouchat zkus furt dokola a nepodařilo se nám prostě zjistit co to dělá..neměla jste to některá taky prosím? Nenapadá vás něco?
Nafukovaci kolecka nema. Ale neprijde mi ze by nejak drncal. (samozrejme to neperuje jako takovyty peraky) Odpruzenej je a kdyz pak budes pouzivat sportak, tak uz neni potreba aby to houpalo… Musis to hlavne mit prepnute na to mekci perovani
(jsou tam 2 moznosti - peruje, neperuje)
@jabarka píše:
@loka řekla bych, že už nafukovací kolečka mánebo jsem byla zaslepená a paní na veletrhu vnímala jen jedním uchem, to je taky možný
no mně jde hlavně o to odpružení koleček, bez toho je to fakt vopruz
ach jo, co já dělat máááám
a určitě bych koupila jen sporťák… vložnou tašku bych případně dokoupila pro druhé mimčo - ale to má ještě čas
Tak kolečkaa nevím se přiznám jestli mají nově
já mám takový pevný. Ale doporučuju nekupuj si tašku ke kočárku tu přebalovací ![]()
Já teda když nedám terénní kolečka a jedu s ním po lesní nebo polní cestě, tak taky drncá fest
S terénníma kolama je to fakt tank a městská po městě absolutně v pohodě. I tu polní cestu projedou, ale prostě drncá dost
Rukojeť jsem přehazovala jednou, než mi došlo, že se zavěšenou taškou nic moc, tak radši přehazuju korbu, hlavně z prudkýho kopce, to se jí nelíbí být hlavičkou dolů, ale je to teprve malý ležící miminko.
jsem s F6 spokojená, je vymakaný, ale jestli chceš podtrhnout negativa, takže: u starších modelů praskaly v jednom slabém místě podvozky, ale to by mělo u nových modelů být už vyřešené, mají už pozměněnou konstrukci. Prodejci tvrdí, že látky jsou UV stabilní, nejsou, vyšisujou hrozně, i když jsme to stříkali tím jejich magic sprejem a nikdy nenechali zmoknout, je kočár o odstín světlejší, což by tak nevadilo, ale samozřejmě je světlejší boudička a třeba vložná taška, která se používá jen chvíli má originál barvu, u druhého děcka to pak extra vynikne, ten rozdíl mezi boudou a taškou. Jestli chceš měnit kočár jen kvůli pružení, tak to F6 není zrovna nejpruživější kočár na trhu, sice se dá pružení nastavit na měkko, ale stejně z něho nebude nikdy houpavý kočár. Hlavně u sporťáku a většího dítěte už tak houpání a pružení neřešíš, jako u nemluvněte. No nevím jestli jsem pomohla či ne, přeju snadné rozhodování ![]()
@Majdula83 píše: …
Spis bych se zamyslela jak hodne ho jeste vyuzijes. Ja ho hodne trvale pouzivala do asi 8 mesicu, pak jsme koupili golfky a od te doby jezdim spis s nima - uprimne Gesslein je takovej spis tank.. Takze ted ho mame na vyjizdky do terenu a tak. Do mesta jezdim s Cybexem Callisto…
o tom jsem taky přemýšlela, jeslti to má ještě cenu… když já ten svuj kočár už skoro nenávidim, jsem strašná, no
a bydlíme hned vedle velikýho parku, chodíme tam denně, s golfkama si tam asi tolik nezajezdim
Asi založim diskuzi Jak si tisknout peníze na obměny kočárků… Ale díky za tip na golfky, mrknu na ně ![]()
Kolečka jsou na výběr - buď plastová nebo nafukovací, jak je libo, stačí zadat při objednávce ![]()
@ugluk píše:
Kolečka jsou na výběr - buď plastová nebo nafukovací, jak je libo, stačí zadat při objednávce
Aha, tak my kupovali v 2010 a to na vyber nebylo, takze novinka asi ![]()