Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím…je mi 16 let a můj cyklus trvá většinou 24 dní…ale už jsem na 28 a měsíčky nikde. Před dvěma týdny jsem brala antibiotika a pak jela kvůli mononukleóze a zánětu jater do nemocnice…tam jsem ještě tři dny dostávala píchaný penicilin. Držím přísnou dietu a beru prášky na játra…je možné, že je to způsobeno mým zdravotním stavem? Pohlavní styk (chráněný) jsem měla naposledy 21. 10. a asi týden po něm jsem ještě měsíčky dostala…takže těhotenství se mlže vyloučit. A kdy bych případně měla jít k doktorovi? Děkuji předem za odpovědi…
@Kaci.99 Kludne to moze byt sposobene IM, ale aj tak by som necakala a slapala by som doktorke..
kedtak pichne vyvolavacku a je po probleme
mononukleoza je potvora vec a napor antibiotik moze sposobit cokolvek
predpisali Ti Augmentin alebo nieco podobne?
@Reaskiller Jojo…první týden jsem brala Augmentin…mě se tedy k doktorce moc nechce…
ještě nikdy jsem u gynekoložky nebyla a celkem se bojím.
@Kaci.99 Ve tvem veku je normalni ze ti cyklus takhle skace a ted i leky ktere beres na to muzou mit vliv. Tehotenstvi si vyloucila. Pokud nemas zadne obtize tak vyckej. Pokud ani tak nedorazi, zavolej si na gyndu a oni ti dalsi postup vysvetli. Antikoncepci na upraveni cyklu, ti ale zvhledem k jatrum urcite nedaji. Ja jsem v 16-ti mela cykly i 40,30,50 a ms i kolikrat 14 dni. Ani antikoncepce nepomohla. Upravilo se samo.
@Kaci.99 Bat se nemusis.
Vetsinou jsou pro novacky vstricni a chapou rozpaky. Alespon ja mam zkusenost ze mi vse pekne nejdriv vysvetlila. Vysetreni neboli, jen je to takove studene, a malicko to tlaci. Ale vzhledem k tomu ze jiz zijes sexualnim zivotem, bych navstevu gynekologie uz moc neodkladala. ![]()
Kaci.99 Když mě MS začala tak asi po roce jsem měla svůj nejdelší cyklus v životě a to zelych 99 dnů. Na gyndu jsem ve 13 ale nešla. Mamka se radila se svojim dr a ten řekl že v pohodě ať počkáme do nového roku a kdyby nic ať přijdu. (byl podzim)
Nějaký 4 dny zpoždění bych asi neřešila, zvlášť když víš že tehu nemůžeš být. Ona zase sama přijde. ![]()
A na gyndu se neboj. Nic to není. Najdi si buď lékaře nebo lekarku, kamarádky určitě poradí. objednej se a bez. Stejně tě to jednou nemine
a ono to fakt nic není. ![]()
@Kaci.99 Nemas sa coho bat
fakt.. ono aj tak by si sa tomu nevyhla ked by MS neprisla takze radsej to riesit skorej nez nieco zanedbat kvoli strachu ![]()
Ahoj menstruace muze byt opozdena i diky nachlazeni..a taky diky brani antibiotik
@Kaci.99 Ahoj, je to hodne pravdepodobné, že ti antibiotika opozdily menstruaci.Je to celkem běžné a normální, já když beru antibiotika, tak mám zpoždení tak ten týden…Doporučuje se počkat 14dni. A když ani po tech 14dnech by jsi to nedostala, tak je dobré navstvit gynekolga.Ale pokud nemáš žádné jiné potiže, navic jeste nejsi zdravá a bereš léky na játra…tak ten cyklus je rozházený…Myslím, že to bude tím.
Dobrý den,
mám dotaz a budu ráda, když mi na něj odpovíte. Asi bych měla začít od začátku. Je mi 18 let a jsem stále panna. Menstruaci mívám spíše nepravidelnou. Tenhle měsíc jsem ji měla dostat 12.3. v neděli, a dnes je 15.3. středa a stále nic. Dneska se mi ale objevil hnědý výtok. Minulý týden jsme s přítelem měli nechráněný pohlavní styk, ale panenskou blánu nepřerušil, protože jsem to jen chtěla zkusit, a dal do mě jen špičku. Přítel se do mě na 100% neudělal. Chci se zeptat, co znamená ten hnědý výtok, a jestli je to normální.
Předem děkuji za odpověď.
Zdravím, je mi 15 a chtěla bych se zeptat zda antibiotika kvůli mononukleoze mohou způsobit zpoždění menstruace? Měla jsem ji dostat 1.2 ale už je 6.2. Nevím co s tím
@emilka20 píše:
Zdravím, je mi 15 a chtěla bych se zeptat zda antibiotika kvůli mononukleoze mohou způsobit zpoždění menstruace? Měla jsem ji dostat 1.2 ale už je 6.2. Nevím co s tím
Mononukleóza je docela náročná nemoc na organismus, takze se může stát, že rozhaze cyklus..pokud si neměla nechráněný styk, tak klid, dorazí..