Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj syn 2 a trictvrte roku se poslední dobou chová dost divně. Všechno rozhazuje, několikrát denně rozlívá hrnky, se vším mlátí a je hrozně hyperaktivní a nezvladatelnej. Nijak ho netrestám jen občas mu dám trochu po zadku ale on si z toho nic nedělá. Nemám s ním jít k obvoďákovi nebo co dělat? Děkuji za rady. 🙂
Tak co zkusit lepší důslednost. Vím, že se to lehce říká, ale třeba az něco rozhaze, tak se nebude dělat nic jiného, než to uklidí. Když řeknu ne, tak to musí platit.
V dnešní době si ženy neumí poradit s jedním, jak to dělaly tehdy při 5?
@Tapicka94 píše:
Můj syn 2 a trictvrte roku se poslední dobou chová dost divně. Všechno rozhazuje, několikrát denně rozlívá hrnky, se vším mlátí a je hrozně hyperaktivní a nezvladatelnej. Nijak ho netrestám jen občas mu dám trochu po zadku ale on si z toho nic nedělá. Nemám s ním jít k obvoďákovi nebo co dělat? Děkuji za rady. 🙂
To jako za odměnu?
Na videu přitom vypadal, že je takové milé dítko, které se zabaví čepkou v postýlce.
Prostě opakovat, vysvětlovat, když se něco takového stane. A zapojovat ho do úklidu, když se prostě nehoda podaří.
Přestaň se tu ztrapnovat a radši se venuj jemu. Prospěje to vám oběma.
Ahoj, zkus být důsledná. Jakmile něco rozlije, támhle hadr a utřít. Něco shodí, rozbije, uklidit i kdybys ho měla donutit. Když ho jen plácneš po zadku, efekt bude nulový.
Jo moje děti utírají od 2 let…jako musí se to po nich přetřít, ale přijde mi to výchovný
no a jinak ho musíš utahat, polovina dětí v tomhle věku běhá, vyvádí, dokud nepadne unavou do postele ![]()
@Tapicka94 píše:
Asi si tak vyžaduje tvoji pozornost
Natáčet ty videa, skládat básně, zpívat na ulici a exibovat na internetu přece jenom zabere dost času, věnuješ se mu pořádně? a důslednosti asi nemůže být moc řeč, ale co to zkusit? ![]()
@Keyllah píše:
Asi si tak vyžaduje tvoji pozornostNatáčet ty videa, skládat básně, zpívat na ulici a exibovat na internetu přece jenom zabere dost času, věnuješ se mu pořádně? a důslednosti asi nemůže být moc řeč, ale co to zkusit?
Tak jsem si teda pustila to slecny karaoke
A lepsi rano mi to neudelalo
Taky si myslim, ze nez pachat trapnosti, mela by svou energii a cas venovat tomu bambulackovi s cepici… Jako materstvi nekdy umi lezt na mozek, ale no toto..
![]()
@Midaku píše:
Přestaň se tu ztrapnovat a radši se venuj jemu. Prospěje to vám oběma.
S tímto musí souhlasit každý ![]()