Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, už jsem z toho vcelku zoufalá a potřebuji se s někým podělit o své pocit, jsem týden po termínu porodu. V pátek jsem byla na kontrole, otevřená více jak na dva prsty, porodní cesty prý krásně připravené. Doktorka mi udělala Hamiltna, v sobotu odešla zátka, dostavily se poslíčci a tím to skončilo. Každý večer, noc se poslíčci ukazují a nic z toho. Přes den mě bolí rozkrok jak po útoku železnou tyčí, jsem celá nervozní z toho, že ten mimís prostě něchce ven. Babské rady jako úklid, procházky, sex, teplá sprcha mi vůbec nepomohla.
Máš správně stanovený TP? Hodně žen má pořád TP dle poslední ms a statečně se ignoruje TP dle utz v prvním trimestru, který zhusta ukazuje třeba o týden mladší těhotenství…
U prvního jsem porodila, když jsem koupila poslední věc, co byla potřeba, u druhého jsem porodila, když už jsem byla takto zoufalá jak ty, dodnes si říkám, že tam prostřední syn asi měl ještě pár dnů zůstat a já ho vyhnala, třetího jsem porodila, když jsem konečně doma navařila do zásoby. Takže dva ze tří, když jsem si vnitřně řekla, že už můžu, všechno hotovo.
Za sebe můžu říct, radši po termínu, všechno připravený, pěkně rychlý porod, než se s tím crcat, víc to bolí, když se miminu ještě tak úplně nechce…
Ae chápu tě, ten konec je úmorný, nepohodlí velké.
@Evca151 víc jak týden už tě stejně asi nenechají
co říct, mě taky nic nezabralo, ke konci jsem sotva lezla - kvůli kyčli.. A vyvolávali ve 41+6 nakonec to byl docela fajn a rychlej porod ![]()
@Evca151 raději si odpočiň a užívejte si s přítelem/manželem to, že jste zatím sami dva.. Budeš potřebovat sílu, nebo miminko vyleze až ono uzná za vhodné ![]()
Tak jsem nad tím termínem porodu přemýšlela
Můj dr. mi stanovil termín dle poslední MS na 26.3.2013 a to mám i v průkazce, termín dle UTZ tam vůbec nemám. A když jsem byla teď na ko v porodnici tak mi sestra do papírů napsala, že termín dle MS se shoduje s ultrazvukem a přitom ten mi dělala až pak, když kontrolovala polohu a plodovku ![]()
Jsem nedočková, nevím co mě čeká, ale už to chci mít za sebou. O vyvolávání zrovna nestojím
Znervoznuje mě, jak se všichni ptají, jsem už taková nepříjemná ![]()
Ahojky já jsem teprve na začátku těhotenství. podle MS jsem si vypocítala že bych mela být v 8 týdnu sla jsem k dr. a ten mi řekl že je mimi velký na 5. týden takže se to asi nedá úplně na týden a den určit…
@Evca151 tu samou otazku „proc to neprichazi“ si taky rikam. Dnes mam termin dle MS, ve stredu dle UTZ ve 12 tydnu (to mi bylo ale receno, ze kdyz to jsou dva dny, tak se na to nebere zretel a ridi se podle MS). Pro mimco mame vse nachystany, manzel ceka na pokyn „jedeme“ a ja cekam na ten spravny cas, blbe mi je uz dost dlouho, dle kontroly minuly tyden vse idelane pripravene, ale malej na to ma jinej nazor ![]()
@Evca151 jsem na tom velmi podobne. Porodní cesty pry připravené tři týdny. Poslicky uz mám snad mesic. Dle PM mám sice termín až dnes, ale dle UTZ je mimco starší a ja vím, ze je to tak správně. Mám kratší cykly a hlavne vím zhruba, kdy byla ovulace. :/
Ale proste mám obavy, ze moje deti ven samy ven nepůjdou. První dcera šla vyvolavane, ted mám pocit, ze to dopadne stejne. Ale ja se teda budu bránit vyvolání jak čert krizi.
Jo a nejvíc nesnáším řeči, ze mám odpočívat.
![]()
Ahoj, já mám teď 4 dny do TP. Už jsem z celého těhotenství hrozně unavená. Poslední dva týdny mě všechno tak šíleně bolí, taky si připadám „jak po útoku železnou tyčí“ (
hrozně mě to přirovnání pobavilo), bolí mě v zádech a k tomu mám nějaké hyperaktivní miminko. Maličká řádí jako smyslů zbavená, dělají se mi boule až kdesi v žebrech, každý její pohyb bolí jak čert, během dne je schopná se i 4× otočit zprava doleva (hlavičkou dolů je ale nachystaná už cca od 28.tt) a ty otočky jsou teda fakt „super“, vždycky mi vhrknou slzy do očí… Tak jsem začala taky s přivoláváním porodu - procházka, mytí schodů, stimulace bradavek, kroutím bokama kdykoliv to jde, do čaje i kávy si dám vždycky vyluhovat kus skořice a hřebíčky, včera jsem si dala decku červenýho, sexujeme, dávám si horký koupele… a nic, prostě nic
Nejsem ani trošku otevřená, zátka neodešla… Prostě se nic neděje
Tak jsem si aspoň postěžovala…
Přeju brzky a pohodový porod, neboj, dočkáme se jednou všechny ![]()
@Spajee já mam 7 dní do termínu jak podle ultr tak i ms, no dnes mi je nějak divně, tvrdnutí a bolesti po 7 min, pak se vždy naštvu, když to přejde
také už jsem protivná a chci už to mít za sebou ![]()
@Nelly 66
Alespoň se u tebe něco děje, to už znamená, že to může být každou chviličku!!! Držím palce, ať je to co nejdřív a co nejvíc v pohodě ![]()
Můžeš mi, prosím, nějak popsat, jak se projevuje to tvrdnutí? Já jsem u sebe zatím totiž nic takového nezpozorovala, nebo o tom aspoň nevím… Jen mě řeže v podbřišku a strašně mě bolí v bedrech, to je všechno ![]()
@Evca151 podívej se v průkazce na záznamy z utz, určitě jsi byla na utz v prvním trimestru, do záznamu se píše, kolik plod reálně dopovídal, můžeš si podle toho přepočítat termín. Do rozdílu 6dnů se s termínem dle ms nehýbe, ale jak vidíš, tak 6 dnů může být někdy ten stěžejní rozdíl, na kterém všechno stojí a padá.
A opakuj si, že máš pěkný nález, to je dobře, až se mimčo rozhoupe, tak to půjde hup šup
@Spajee ja to neumim popsat, ale zacne mi nejdriv podbrisek, silna ms bolest na kterou uz si jinak beres paralen, tahne to cipek a trisla, jsem jako kamen a nemuzu vzprimene stat a dycham
@Nelly 66 Tak krom toho, že já u sebe nepociťuju, že bych byla jako kámen, mívám v podstatě to samé. Začíná mi to ale v zádech, postupně to jde do pobřišku, tam to řeže a píchá, jak kdyby mě zespodu něco bodalo a nakonec mě ještě rozbolí třísla takovou tupou a pálivou bolestí. Přejde to za cca 2 min. Taky ty bolesti prodýchávám. Ale břicho mám normální, není stažené ani tvrdé…
Ale asi to budou poslíčci, co jiného… Děkuju za popis
Všude jen čtu, že tvrdne břicho, ale jak se to projevuje, jsem se nikde nedočetla…