Proč zákazníci nezdraví?

212
3.8.17 13:59

Proč zákazníci nezdraví?

Ahoj, dělám v obchodě a můžu se uzdravit, ale zákazníci buď nereagují, dělají, že neslyší nebo se na mě jen podívají a sklopí hlavu bez odpovědi. Jsem z toho už zoufalá, připadám si jak kus hadru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
543
3.8.17 14:01

Těžko říct. Já zdravím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.8.17 14:05

Napiš kde děláš, přijdu tě pozdravit :mrgreen:
Jinak těžko říct, já zdravím. Neděláš třeba s sexschopu? Tam bych stydlivé projevy zákazníků pochopila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
3.8.17 14:06

Proč nezdraví? Protože nejsou vychovaní.
Pokud vejdu do obchodu, automaticky prodávajícího pozdravím. Někdy třeba prodavačku nevidím, ona mě zahlédne první, pozdraví a já pochopitelně odpovím.
Neodpovědět někomu na pozdrav je hulvátství nejvyšší úrovně, hodně to vypovídá o člověku.
A samozřejmostí jsou pro mě i slůvka prosím a děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
3.8.17 14:07

Já dělám něco podobného (recepce) a nezdraví ani zaměstnanci. Prochází kolem tebe, ty řekneš (nahlas) „Dobrý den“ a oni kolikrát nejen, že neodpoví, ale i se na tebe občas podívají se šklebem, který říká „Co na mě mluvíš?“ Nechápu.

Příspěvek upraven 03.08.17 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
3.8.17 14:07
@pe-terka píše:
Napiš kde děláš, přijdu tě pozdravit :mrgreen:
Jinak těžko říct, já zdravím. Neděláš třeba s sexschopu? Tam bych stydlivé projevy zákazníků pochopila :mrgreen:

Shodou okolností jsem v sexshopu chvíli pracovala a tam s tím problém vůbec nebyl :D asi si to moc propouštím a po pár NEpozdravech mám náladu v kopru :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
3.8.17 14:09
@renduli píše:
Proč nezdraví? Protože nejsou vychovaní.
Pokud vejdu do obchodu, automaticky prodávajícího pozdravím. Někdy třeba prodavačku nevidím, ona mě zahlédne první, pozdraví a já pochopitelně odpovím.
Neodpovědět někomu na pozdrav je hulvátství nejvyšší úrovně, hodně to vypovídá o člověku.
A samozřejmostí jsou pro mě i slůvka prosím a děkuji.

Tak ty slova už asi zákazníci vůbec neznají!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.17 14:09

@Vikynika někteří lidé prostě nezdraví a neudělají ani bů, když je pozdraví někdo jiný. Z mého pohledu naprostá nevychovanost a hulvátství. Neber si to osobně ;)
Jsem učitelka na základce a mám syna ve školce. Za 2 roky, co tam chodí, jsou maminky, co mi ráno prostě neodpoví. Některé začaly až ve chvíli, kdy zjistily, že budu učit jejich děti, ale některým to je jedno a stejně nezdraví a ani neodpoví.

• Citovat
  • Upravit
212
3.8.17 14:10
@Xsvel píše:
Těžko říct. Já zdravím…
:palec: nejlepší zákazník :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.8.17 14:10

@Vikynika lidé se obecně chovají stále méně zdvořile. Nezdraví, neprosí, neděkují. Takže např. uzeniny… paní co obsluhuje:„dobrý den, co si dáte?“ Odpovědí je „30dkg vysočiny“, pak to sbalí a odejde. Přijde mi jako slušnost použít slova „dobrý den/prosila bych 30dkg vysočiny/děkuji/nashledanou“. Huba ještě nikomu nikdy neupadla, tak nevím, proč se lidi bojí mluvit.

Také mi to celkem vadí, když někdo neodpoví ani na pozdrav, ale je to spíš můj problém. Na lidi nezanevřu, zdravit budu pořád :lol: A dělají to i prodavačky, ne jen zákazníci. Prostě napříč všemi profesemi se najdou slušní a nevychovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
3.8.17 14:11

Při vstupu do obchodu prodavačky za pultem nezdravím, ale pokud ony pozdraví mě, tak odpovím, pokud si všimnu a slyším je. Co mi ale leze na nervy, že za dobrý den hned následuje mohu vám s něčím pomoci? A když odpovím, jenom se dívám, většina prodavaček nahodí tak kyselý obličej, že mám chuť odejít. Když budu potřebovat pomoct s velikostí či výběrem, tak si prodavačku najdu a zeptám se.
Takže možná za tím nezdravením od zákazníků taky může být nejen nevychovanost, ale i to, že pokud zákazník prodavačku pozdraví, má ji hned za zadkem se štvitořením s čím vám mohu pomoci a nemůže se v klidu podívat na nabízené zboží. Neřkuli když já pak odcházím a nedejbože si nic nekoupím, tak v 99% případů, když řeknu nashledanou, prodavačka mi neodpoví a to ne, že by to neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
3.8.17 14:12

Někdy pomůže pozdravit fakt hodně nahlas, až neúměrně nahlas. Občas si sama odpovím („Tak jindy“ nebo „Dneska to nevyšlo“ :lol: ). Lidi jsou v těchto případech buď hulváti nebo nevnímají. Oboje je blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
3.8.17 14:12

Když přijdu do krámu, tak pozdravím, to samý do restaurace, nechápu kam ten svět spěje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
3.8.17 14:13
@Anonymní píše:
@Vikynika někteří lidé prostě nezdraví a neudělají ani bů, když je pozdraví někdo jiný. Z mého pohledu naprostá nevychovanost a hulvátství. Neber si to osobně ;)
Jsem učitelka na základce a mám syna ve školce. Za 2 roky, co tam chodí, jsou maminky, co mi ráno prostě neodpoví. Některé začaly až ve chvíli, kdy zjistily, že budu učit jejich děti, ale některým to je jedno a stejně nezdraví a ani neodpoví.

Teď jak se chovat. Buď budeš zdravit dál a když nevychovanci neodpoví, tak nad tím mavnes rukou a nebo je prostě už příště nepozdravis taky. Jenže to pak klesnes na jejich úroveň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
3.8.17 14:14

V obchodech v OC taky nezdravím, ani si většinou prodavaček nevšimnu, v „normálních“ obchodech zdravím

@Vikynika kde děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat