Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U dcery jak byla mensí tak overalkama bavlněnýnma na spaní… ale nevím zda takto velké se dají sehnat.
https://www.bonprix.cz/…elir-931669/?…
https://www.bonprix.cz/…elir-931669/?…
Možná mu pak bude teplejí jak nebude přikrytý. Přece jenom jak netáhne na záda je to lepší.
Syn 3,5 roku ma bavlneny overal a pres to jeste vatovany bavlneny overal. Perinu odmita. V zime spal jeste pres to ve spacim vaku. Nevim, jestli bys sehnala vatovany overal pro 8 leteho (asi ne), ale asi by sel nechat usit pripadne.
Teda, to mě přijde úplné scifi, naše děti v létě spí jen v tričku a vůbec se nepřikrývají, stejně jsou zpocené
Takovou míru „promrznutí“ bych už možná řešila s lékařem. Jinak prostě ponožky, teplé pyžamko a pořádnou deku, třeba i bavlněnou čepičku, ale v létě..? ![]()
No normalne chce spat s tebou
.
Vem si ho do postele hned vecer a uvidis, ze se ani nevzbudi.
@Lucie_Sx píše:
No normalne chce spat s tebou.
Vem si ho do postele hned vecer a uvidis, ze se ani nevzbudi.
Pokud je u mě pod dekou, tak se neprobudí, jak se odkope, tak se budí, že mu je zima.
Hrubý spacáček na spaní? Když je opravdu studený jak žába, řešila bych s lékařem, tohle klidně udělá i pomalejší štítnice. V létě to moc normální není.
To není normální. Co nějaké vyšetření štítné žlázy? Nechápu jak v tomhle počasí může být někomu zima. Co bude dělat v zimě?
@Švédka87 píše:
To není normální. Co nějaké vyšetření štítné žlázy? Nechápu jak v tomhle počasí může být někomu zima. Co bude dělat v zimě?
Mně je taky zima, spím zakuklená. My máme doma v ložnici i pokoji 21°, takže to není moc. Nemáme klimatizaci, manžel zvládá vše jen větráním.
Jen už se chci vyspat, protože každodenní rampouch v posteli mě už nebaví. Má to od narození.
@unuděná starší syn spí jen v trenclich.
Dlohodobě se termoregulace zlepšuje otužováním, takže v bdělém stavu bych otužovala, pak by se měl zlepšit i v noci.
Jinak co se týče zimy - teplé oblečení bývá často kontraproduktivní, v první části spánku se člověk zpotí, což ho nárazově zchladí, a proto se pak polovině noci budí ledový, i když má na sobě chlupatý ponožky.
Pokud už nějaké speciální oblečení na noc, tak raději třeba moiru? Nebo jiný funkční materiál, který odvede pot z kůže.
No a pokud to nepomůže, tak pak bych uvažovala o lékaři ![]()
Příspěvek upraven 10.08.22 v 13:47
Ikea má peřiny z husího peří, zahřejí.
Také můžete zkusit elektickou deku nebo podložku do postele.
Něco na tom co píše Martanka bude. Naši jsou schopní v půlce října chodit v kraťasích nebo skočit do čerstvě napuštěného bazénu, který je studený. Otužování má svůj význam.
Ty máš celkově ty děti nějak náchylné na nemoci. Furt jsou dle toho co jsi minule psala na hromádce. Teda ten jeden kluk. Chtělo by to asi opravdu spíš něco dělat na podporu imunity. Než ho víc balit jak cibuli.
@Billi píše:
Jak jste vyřešily zmrzlé děti? Syn 8 let si každou noc stěžuje, že mu je zima. Spí v dlouhém pyžamu, pod běžnou dekou, na nohách má ponožky a ještě ho balím do chlupaté deky.
Než jdu spát, znovu ho přikrývám.
Každý den kolem třetí ke mně přichází s tím, že mu je zima, vleze si pod deku a spí dál. Není běžně studený, ale opravdu prochladlý po celém těle.
Přes den celkem v pohodě, obléká se podobně jako já.
Bohužel je často nemocný, což nevím, jestli nesouvisí.
Měli jste to někdo podobně a nějak jste to vyřešili?
Ted v lete? To spi pod otevrenym oknem?
Pokud ne, tak je to trochu divne, asi by to chtelo zacit s otuzovanim, myslim, ze ted je idealni doba…
Jinak myslim, ze nedelas dobre, ze ho tak balis, plus ponozky… to detem “povolim” jen v zime v pripade nemoci, jinak trvam na tom, aby spaly bez ponozek.
@Kelsey jenom ten jeden. Asi to bude po mně, byla jsem na tom jako dítě stejně. Přešlo mě to až na SŠ.
Přes den se nijak extra nebalí. Spíš chodí oblečený méně v porovnání s ostatními dětmi. Problém je jen v noci a ráno. Hodně dlouho u něj trvá, než nastartuje.
@J_Doe já bych bez ponožek neusnula. Spím v nich celoročně. Spíme v slabých ponozkach. Teplé ani v zimě.
Jak jste vyřešily zmrzlé děti? Syn 8 let si každou noc stěžuje, že mu je zima. Spí v dlouhém pyžamu, pod běžnou dekou, na nohách má ponožky a ještě ho balím do chlupaté deky.
Než jdu spát, znovu ho přikrývám.
Každý den kolem třetí ke mně přichází s tím, že mu je zima, vleze si pod deku a spí dál. Není běžně studený, ale opravdu prochladlý po celém těle.
Přes den celkem v pohodě, obléká se podobně jako já.
Bohužel je často nemocný, což nevím, jestli nesouvisí.
Měli jste to někdo podobně a nějak jste to vyřešili?