Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy, poraďte mi prosím,malý se mi začal pročurávat, máme tři měsíce a pročurá se snad pokaždé. Když přijdem z procházky, když se ráno vzbudí a někdy i přes poledne.Je to plínama nebo dělám něco špatně já????????Ještě musím podotknout že ta plína není nikdy moc mokrá, prostě mu to teče po bocích. ![]()
A používáš pořád ty samé plínky? Zkus nějaké jiné. Nám se začal takhle pročůrávat, když jsme měli přecházet na větší velikost a nebo když jsem málo utáhla.
Zkusila jsem již další tři značky a pořád nic nezabírá.....
Ahoj,
nám se to stávalo, když malej už potřeboval větší plíny. I to jsi zkoušela?
i510
Nam se to stavalo taky kdyz jsme uz potrebovali vetsi plenky. Nebo kdyz jsem si nedala pozor a neupravila jsem ty kraje jak jsou ty suchy zipy, musim to tam vzdycky porovnat a plenku poradne stahnout, aby mi tam u briska ale vesli prsty. A taky se nam stavalo kdyz spinkal na boku, to byla plena sucha a oblecky mokry
S tim se asi nic moc delat neda, musis to vyzkouset…
Nám se to stává jen když si malá hraje, tak jak se snaží otočit tak se někdy pročůrá. Jen se nám to ještě nikdy nestalo u Babylove plýnky 4-9 kg a to náš drobek má 7 kg, oni jsou okolo pasu širší takže se dají dobře utáhnout. Jinak Pamepers, Hagis i Fixis vše pročůráno i ve spánku. Kolikrát jsem musela převlíkat postel.
Tak moc jsem ti neporadila, no snad ti to pomůže.
Acesa a Anička 4m +3 t
Ale poradila, díky moc, budu se snažit s tím něco udělat,už i kvůli drobkovi a převlíkání postýlky v pět ráno. Pročurávání zdar
ahhoj…my jsme sice větší,ale snad také trochu poradim.První naše pleny byli Pampers ty bali super,ale rychle z nich vyrostl ve 2.měsících měl 6kg.Pak sme vzali další a ty už nebyli nic moc…zkusili sme i Fixies,nic moc.Nakonec na den jsme zůstali u Huggies softandry a na noc byli skvělý Huggies Superflex.Tyto dvoje sme používali dlouho před dvěma měsíci jsme prošvihlakci na Huggies na den a tak zkusila hypernovské také jsou supr a tak sem si řekla,že zkusim i pleny z MMB,že za to nic nedám a světe div se oni sou vážně fayn.Neprotečou,lepky drží atd…takže ve finále sem svou blbostí prošvihnutí akce na tom vydělala.Ted za pleny ušetříme eště víc než doposud.
Ahoj,
ještě mě napadlo, dáváš mu pinďu směrem dolů? Jestli ho má nahoru, tak je jasný že se Ti pročůrá, čůral by si totiž nahoru na břicho ![]()
Jinak kromě důkladnějšího utažení plenky mě nic nenapadá
.
Tak ať se vám daří. Katka
Ahojky.
Tak mě so stávalo taky. Špatně jsem rovnala gumičky a špatně utahovala nahoře u sucháče. Předek plínky nahoře u sucháče musím mít hezky zahnutý pod zádíčka a gumičky ohnuté směrem ven. Ze začátku jsem je nechávala ležet na plínce a to byl ten kámen urazu
Teď je vše v poho a to někdy máme z plínky pěknou pětikilovku ![]()
Ahoj,
jsme na tom stejně, jen se nám to nestává tak často, ale skoro každý den se pročůrá. Taky to nechápu, balím ho pořád stejně, pinďíka dolů, ale někdy mu to proteče na bocích ven. Zkoušela jsem taky víc druhů plenek.
Tak když vymyslíš, čím to je, dej mi vědět.
Verča a Kuba (16 týdnů)
Hned jak na to přijdu tak ti poradím, teď jedeme na procházku, snad ho zase nebudu muset pak přebalovat.pa Kamča a Kuba 13týdnů
Kamamka, my sme za:,–(ne museli mat dolnu hranicu uvadzanej vahy, podla mna uz ste zreli na vascie plienky. Maly mi nosil rovnaku velkost ako o 5kg tazsie deti. Proste kazde dieta ma ine telo a nieco ine mu sedi. Ked uz tie plienky boli skor bokovky, tak sme menili, musel mat plienku pomaly az po hrudnik
inak sa precural.
Teraz kupujeme aktive baby pampers v rakuzsku a neviem si ich vynachvalit, vyjdu ma cenovo rovnako a su 100 x lepsie, maju viac elasticke tie flexy a ovela lepsie sa prebaluju.
Viem, aky to je opruz, ked sa precurava, tiez sme mali take obdobie, ale pampers to vyriesili. Sedeli nam aj tie klasicke zelene, ale tieto su este lepsie.
Takze je radim, pindika smerom nadol a skusit vascie plienky.
Ked ste doteraz pouzivali tuto velkost a sedela vam a zrazu sa precurava, tak asi nebude problem v sposobe zabalenia, ale vo velkosti.