Co obsahuje lepek a neobsahuje vejce a mléko

139
2.3.06 10:09

Co obsahuje lepek a neobsahuje vejce a mléko

A ještě jeden dotaz.Malá má prokázanou alergii na mléko a vaječný bílek,lepek je zatím negativní,ještě jsme totiž nezkoušeli nic,co lepek obsahuje.A teď když to chci vyzkoušet,tak nemůžu najít nic,v čem by zároveň nebylo vajíčko,nebo mléko.Zkoušela jsem těstoviny,ale malá je pořád kojená a prostě mi to vyplivuje a i rozmixované těstoviny „mimochodem mňaga jak hrom“ :? mi nechtěla papat,natahovalo jí z toho.Nejsem si jistá,jestli se do chleba dává vejce,no prostě jestli o něčem víte,písněte.Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1829
2.3.06 10:15

A co zkusit skleničky od Hippu - ovoce s obilninami? Dělají hrušky, banány a jablka s banány. Na zkoušu reakce na lepek by to šlo, ne? :-)

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.3.06 10:20

Díky,to bych zkusit mohla.Ještě jsem zapomněla dodat,že jsem zkoušela vločky,ale prostě jakmile dám do přesnídávky byť i malinké kousky,tak malou z toho natahuje a pak to vyblinká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
2.3.06 10:24

Tak tohle by jí mohlo chutnat, je to jemně namixované. :-)

Tak ať chutná a ať se alergie neprokáže…

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
2.3.06 10:34

Marinka - a to nemůžou vyzkoušet na alergologii vždyť tam zkouší i alergie na potraviny, takže se nebudete muset trápit co dávat a ev. čekat na reakci:-( Jinak koukám, že trápení s příkrmy není jen u nás, tak se držte a budeme držet palečky, aby alergie na lepek nebyla. Jo ještě mě napadá, co kašička dělají se nemléčné a v těch od 6 měs. by už mohl lepek být např. od Sunarky- my máme rýži+kukuřici, ale to je bezlepková, ale určo budou mít i s lepkem nemléčnou-zkuste v krámě:-) Všude mi tvrdili, že nemléčná je jen rýžová- hahaha není to pravda i SUnárek ji vyrábí + třeba zkusit jestli neseženete Milupu- ta je taky bez mlíčka:-) Já dávám schválně nemléčnou, jelikož Lukajda bumbá Omneo, jsou tam taky jinak štěpené bílkoviny- nechci ho zatím zatěžovat klas. mlíčkem- tak pak uvidíme ,doufám, že bude OK:-)
Mějte se prima Hana a Lukášek 5 měsíců:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.3.06 10:46

Cokoladovka: to víš že nám dělali testy na veškeré potravinové alergie,ale je to složitější v tom, že se ty alergie dají zjistit pouze v případě, že na to mimi mělo nějakou těžší reakci,my jsme lepek nezkoušeli,takže na testech vychází negativní.Mléko jsme třeba zkoušeli,malá měla dost děsnou reakci a taky to tam pak vyšlo…teda alespoň tak nám to bylo vysvětleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
2.3.06 10:50

Marinko, může se zeptat, jakou reakci jste měli??? Mám obavy, jestli Vojtík taky nemá nějakou alergii. Měl červené fleky na ručičkách a nožičkách. Tak nevím, jestli by to mohla být alergie na něco.

Díky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.3.06 11:09

No Terezka se osypala,byla flekatá (takové mapky),byla nateklá hodně,hlavně na pusince to šlo vidět a měla potíže s dechem,teda hlavně přes nosánek,asi se uzliny zduřily,nebo nevím…ale to byla ta těžší reakce,jsou i lohčí,třeba jen ty mapky…já si tě pamatuju neználku, myslím,myslím, že ses na to ptala v nějaké diskuzi, ono to opravdu chce vychytat,jestli se prckovi dělají fleky jen po tom určitěm jídle,takže chce to jen zkoušet.Já jsem několikrát začínala od nuly s příkrmy abych zjistila na co mi reagovala,takže na každou novou potravinu si vyhraň aspoň 3
dny, říká se týden,protože některé reakce se můžou projevit až po týdnu,ale já dodržovala 3 dny..s tím mlékem se mi to ale projevilo téměř okamžitě,asi do půl hodiny, piškoty se projevily taky hned,mysleli jsme, že to byl lepek,ale až pak testy ukázaly, že to byl vaječný bílek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
2.3.06 11:22

Cokoladkova-Milupu nemliecnu som nevidela, nenasla som ziadnu ani na stranke :-( http://www.milupa.cz/…pa/index.php?…
Bohuzial to vyzera, ze su vsetky mliecne :-((
Tie sunarky su teraz novinka, ked sme my papali nemliecne, tak vobec neboli, skoda :-( Takze sme papali len ryzovu prave sunarku :-( a potom som este nasla Hami s prichutami, ze tie su nemliecne.
Ako chutia tie nove Sunarky? Uvazujem, ze to malemu kupim, zatial je konzervativny a chce len broskynovo-hruskovu Milupu :-((
Marinka co ma napadlo-rozne tie racio chlebiky-mne to maly miloval a dokonca si to aj odhryzoval a tak sa naucil papat aj kusky. Robia aj bezlepkove aj s lepkom. Rozne kase (nemliecne maju aj v zdravej vyzive, aj lepkove, aj bez lepka.)
Myslim, ze do chleba sa ani mlieko ani vajce nedava, skus taky, kde je na obale zlozenie, myslim, ze bud hero, alebo nestle susienky su tiez bez mlieka a vajec. Potom tie predsnidavky s cerealiami, robi ich aj Nestle.
Na tie kusky je dobre tu predsnidavku nariedit. potom zvladal aj kusky, robia sa napriklad s tarhonou (neviem to po cesky, take male gulicky), no treba studovat zlozenie, ale urcite sa najdu aj masovo-zeleninove s cestovinami, ale bez mlieka a vajec.
Nic viac ma zatial nenapada, tak snad nieco zachuti. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.06 11:47

Existuje tez nemlecna obilna kase- vyrobce nestrle osmizrnna( mleko dodas)

• Citovat
  • Upravit
7584
2.3.06 12:33

Ahoj Marinko, ja jsem moc nepochopila tvuj dotaz. A proc ta vec musi byt lepkova? Abyste zjistili, jestli na ni ma alergii? A bezlepkove veci jste tedy zkouseli a ty ji nevadi? Zvraci jen ty lepkove?
Syn byl temer plne kojeny do 1 roka, nic jineho nechtel. Ale nam teda na koznim zrovna lepek do 1 roka zakazali. prave proto, ze ma alergii, tak kdyby ji mel na lepek, aby se projevila co nejpozdeji. Takze kdyz jsme tam chodili uz od jeho dvou mesicu. Dostali jsme tabulku s jidly, ktera nesmel konzumovat. A byly tam i vajicka a mlecne vyrobky. Takze se divim, ze treba ty uz jste zkouseli? No treba jste byli na alergu nebo koznim v pozdejsim veku.
Lepkovych veci je spousta. Hlavne ruzne kasicky ze specialek ale i z obchodu. Asi jste dostali na predpis mleko od alergologa? Tak byste kasicky mohli delat z toho mleka nebo ze tveho mleka. Kdyby male chutnaly presnidavky, daly by se trosku s tema kasickama michat.
Ted jsme meli doma pohankove krupky. Ale byly slane.

Ja myslim, ze kdyz proste nechce vlocky a tak, tak musite vydrzet. Holt domaci mlicko je domaci:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.3.06 19:40

Aladina: Já ještě pořád kojím,ale od 6.měsíce se začíná s příkrmy a dítě se učí papat různé věci,tedy i s lepkem a vejcem a mlékem jako piškoty,jogurty,pečivo, různé kaše.My jsme byli opatrní a potraviny z mléka jsme poprvé vyzkoušeli až v osmém měsíci a tehdy nám na pribináček Terezka zle zareagovala a podruhé pak na piškoty.Tehdy jsme se rozhodli zajít za imunoložkou a alergoložkou a tam nám udělali ty testy,při kterých se ukázalo, že je alergická na mléko a vaječný bílek.A lepek chci vyzkoušet z toho důvodu, že ten se ukázal negativní (ale možná proto, že nic s lepkem neměla,ty piškoty to mohla být i reakce na lepek,ale lékařka tvrdí, že to bylo na bílek,jak ukázaly testy) a Terezka už tak má dost omezený jídelníček,jen kojení,nějaké jednoduché příkrmy a přesnídávky a kdyby se ukázalao, že lepek je v pohodě,tak bych jí mohla jídelníček zase obohatit.Ale to víš že se toho taky bojím,ale jinak než vyzkoušením se to nedozvím.Za 3 týdny má Terezka rok,tak snad to není tak brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.06 20:01

Ahoj Marinka, ja se rozhodne nechtela vytahovat kojenim a vim, ze se od sesti mesicu zavadeji prikrmy. Chtela jsem jen rict, ze syn proste nic jineho nechtel. Takze i tady muze byt duvod u tve dcery, ze nechce jist jine veci a to chce bohuzel cas a trpelivost. A pak ze jsme ty veci meli od Dr. zakazany. Proto jsem chtela vedet, jestli jste byli u doktorky pred tim nebo po tom.
No ale pokud jedla piskoty, tak asi na lepek alergicka neni. To uz by se asi taky zjistilo.
Takze preju, at uz na nic jineho alergicka neni a mejte se.

• Citovat
  • Upravit
7584
2.3.06 20:02

to jsem psala ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.3.06 20:21

Aladina:no Terezka by jedla nejraději všechno,ale nemůže.Jen kojit ji nechci,ikdyž by jí to nevadilo,protože by tak přicházela o vitamíny obsažené v želenině a ovoci,o železu z masa ani neluvím.Sestra je lékařka dětská a říkala, že ikdyž by maminkám nevadilo jen kojit do jednoho roku,tak pro dítě je to nutnost začít s příkrmy právě kvůli tomu co jsem výše uvedla.Na ty piškoty právě zareagovala,ale lepek se po nich neukázal,jen bílek,ale taky měla ty piškoty všehovšudy asi 3 kousky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí