Pupínky

294
2.3.06 11:51

Pupínky

Ahoj holky, my máme už pár dní vyseté pupínky v obličeji (tváře, nos, brada), na krku, na ručičkách a na nožičkách :( , všude tam, kde není bodýčko, takže tam se zapotit zaručeně nemůže. Doktorka tvrdila, že to je jen citlivá pokožka,ale malá je opravdu na obličeji celá „opupínkovaná“, jsou to malé červené pupínky a jsou tam již asi 3 dny. Řekla bych, že jí to nesvědí, a že se to nešíří, prostě je osypaná. Máte zkušenosti s Holtovou mastí? Obávám se jí použít, aby jí to neuškodilo. Předem díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
119
2.3.06 13:38

Ahoj,
můj syn měl přibližně ve stejném věku STRAŠLIVÉ pupínky na obličejíčku a trochu na tělíčku pod krkem. Vypadal jako puberťák; když se teď dívám na fotky z tehdy, je mi do pláče, jak vypadal… jeden pupínek vedle druhého, zanícené, ošklivé, zkrátka děs :evil:
Dost jsem se tehdy trápila, doktorka radila vytrvat, že jde o tzv. novorozenecké akné a že to přejde. Přišlo mi to jako celá věčnost, chtěla jsem alespoň nějak to zpacifikovat - tak mi radila ty nejhorší zanícené s bílým vrškem ošetřit lihem. Nepomáhalo to, ale naštěstí jsem vytrvala (nechápu jak :) )a nepatlala mu to žádnými mastičkami. Po několika týdnech to začalo odcházet a teď má krásnou kůžičku všude (musím to zaklepat 8O ) Takže radím - vytrvej, pokud jí to nesvědí a jinak netrápí.
Držím palce
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.3.06 13:52

Pupínky

ahoj Míšo,
my ty pupínky máme taky…už jsou to asi 3 dny, co se to malé objevilo (do té doby krásně čistá pleť), ale nejsou to pupínky jako akné, jak píše Tatu, spíš jako kopřivka. Máme je po tvářičkách a lehce na čelíčku, dr. říkala, že je to novorozenecká kopřivka, nic s tím dělat nemám, samo to ustoupí. Je pravda, že mám dojem, že malé to nijak nevadí, tak nemažu, čekám, jak se to vyvrbí. Navíc se mi zdá, že dnes to je světlejší než včera, takže to už asi ustupuje, doufám:)

Jinak Janinka se narodila 9.ledna, v 19.50, 3120g a 49 cm. (39+6tt) Porod teda nebyl tak super, jak píšeš Ty,ale Janinka super je:)
Pošlu ti SZ
Papa, Suzetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.3.06 14:02

Nás tehdy potkalo to samé. Míša se osypala hlavně v obličejí, takový malý puberťák a dr. mi řekla, že je to kojenecká dermatitida. Napsala nám taky Holtovu mast, tak jsme mazali a po nějaké době nás to přešlo. Nebylo to hned, ale asi za 14 dní, to už si přesně nepamatuju. Ta mastička pěkně smrdí, ale když pomůže… :D

Nila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky