Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
janine24 píše:
Tak už vím, ale musím si na to dohledat vzoreček… Sorry za paniku.
To byli hňupi s těma velbloudama
.
Ale já vám dám nějakou fyzikální: Jak poznáte syrové vejce od uvařeného, aniž byste některé z vajec poškodili?
Já věděla, že jsou to prvočísla, ale myslím, že v kombinatorice jsme na to odvozovali vzoreček
No, nakonec jsem byla lempl a počítala jsem to takhle manuálně v autě v zácpě cestou z práce
Ale s omezením věku otce mě to taky napadlo ![]()
Vejce - podle hmotnosti? Vařené by mělo být těžší, za předpokladu, že jsou obě vejce shodně velké samozřejmě. A snad ještě v pohybu se budou chovat jinak, ne? Neumím to dát do správných pojmů, ale obsah syrového není kompaktní, takže při pokusu o roztočení bude „pomalejší“ než obsahově kompaktní vařené. Teda na tvrdo, na hniličku by bylo asi méně kompaktní.
Tak holky, vsechno jsem si okopcila do Excelu a budu se tim bavit o vikendu, jedeme do tchynova, tak si chci uchovat zdravy rozum
![]()
No a budu se pak tesit na reseni velbloudu a toho poradi ![]()
Vajicko nevim, protoze fyzika me moc nebavila
![]()
Ad první hádanka, šla jsem na to stejně jako Želva s tím, že jsem předpokládala, že na začátku druhého čísla bude nejspíš 4, tudíž bude i na druhém místě.
Ad Čičinka - já jsem pro pořadí Johannes, Rene, Louis. Velbloudi jsou mi záhadou, neb se mi nechce přemýšlet ![]()
Len-til-ko vejcetem zatočím a to co se točí rychleji, je vařené, ale v životě tak jednoduché není, protože už se mi dost rychle točily i vejce syrové, byť by neměly ![]()
Vařené vejce tu nemám, ale teď jsem zkoušela syrové a všechny 4 byly skutečně pomalejší. Ale to samozřejmě není empiricky uznatelný vzorek ![]()
kadlina píše:Čendž (to je teda patvar).
Velbloudi jsou mi záhadou, neb se mi nechce přemýšlet
janine - ty mňa nesmol. Proč by vařené mělo být těžší? (Naopak moje vařené je vždycky lehčí než syrové, bo mně to pravidelně rupne a část ujde do vody
, tj. od syrového se pozná fakt snadno
.)
EDIT: Jeden a půl slepice snese za jeden a půl dne jeden a půl vejce.
Kolik vajec snese devět slepic za devět dní?
Ovšem odpověď je na diskusi
.
myslim ze mam oboje (resp. to druhé jsem zunala). chtělo by ro sem vložit občas správné odpovědi abychom se ubezpečily
lentilka - ta 77 letá dcera - dobrýýý
to mi ani na mysl neprislol :-
na velbloudy - to je slovickareni, je treba peclive precist zadani toho starého otce. ale já tohle znala.
Stojíte před třemi dveřmi: za jedněmi je nové auto, za zbývajícíma dvěma je koza.
Máte právo jedny dveře otevřít a získat, co za nimi je. Vy samozřejmě chcete auto.
Když si vyberete své dveře, tak ještě než je definitivně otevřete, moderátor (který ví, kde je auto) vždy otevře jedny ze zbývajících dveří a ukáže, že je tam koza. Nyní Vám dá šanci svou volbu změnit.
Stojíte tedy před dvěma zavřenýma dveřma. Změníte svou volbu?
nejde o 100% jistotu výhry ale o to. jak mít co nejlepší šanci
je to z http://hadanky.chytrak.cz/?… tam i nápověda a řešení (nápověda mi pomohla)
Kadlina má správně Alberta a Izáka.
A Len-til-kah správně napovídá výměnu velbloudů.
Pudloslava píše:
54 vajec?
Podle mě taky, podle mého chlopka ne, ten to vykrátil i se slepicou (ale ve dvě ráno, kdy už byl napůl v komatu, tak mu budiž odpuštěno).
Ta koza je super. Bez přemýšlení jsem se ale vrhla do diskuse, přiznávám. Vůbec ty stránky jsou ohromně zajímavé a speciálně ty diskuse k úlohám, jak tam lidi argumetují úplně nesmyslně a do krve obhajují naprosté blbosti
, příp. vysvětlují správné řešení tak krkolomně, že se to musí 10× přečíst
.
Našla jsem tam např. toďtok (diskuse taky výživná)
Na listu papíru je napsáno sto vět:
… …
Myslíš třeba tuhle reakci ?
my (3. 8. 2005, 17:22):
je to pěkná blbost a není možný, že ste na to někteří přišli. Kecáte, kecáte!!!!
No prisla jsem na to, ale dlouho jsem to prezkoumavala, protoze se zdalo diívne, ze by to bylo to, co se nabizi jako prvni. ![]()
další inteligentka ![]()
kamu_keri (21. 11. 2005, 10:19):
na papíře je 100 prawdiwých wět! tag to prostě je a nemá cenu to tady wywracet… asi to neumím spráwně wyswětlit a psala bych tady hlouposti, ale pořádně se nad tim zamyslete.. žádný počítání - jenou logická úwaha… a zjistíte že wšech 100 wět je prawdiwých…
a estli to tag není tag mi to plosííím něgdo wyswětlete=) zdrawim, papa Lenii
Tak me taky vyslo Johannes, Rene a Luis, to bylo lehkyyy, ale velbloudi jsou pro mne spanelska - teda arabska vesnice
Napiste mi to do SZ nekdooo, prosiiim ![]()
Me nikdy moc nesly takovy ty hadanky typu: Na oslave bylo osm lidi, Ladislav mel cerveny svetr, Jana je manzelka Honzy a Lenka nema rada cervene vino. Ci manzelka je Irena??
Pamatujete si to, z novin a taaaak?? To jsem vzdycky smolila a pak se na to vzteky vyprdla
![]()
No a na tu uvedenou www taky mrknu, ale ted musim spat ![]()