Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak to se budeš muset podívat do smlouvy, kdo ti půjčil a jaké má podmínky. To ti tady asi sotva řekneme
Boze, proc si porizujes kolobezku, kdyz na ni nemas? To nemuzes chodit po svych? ![]()
@Anonymní píše: Více
dělá to tak hodně našich „klientů“
prakticky se nic nestane, pokud to zboží doplatíš - nejlépe to udělej mimořádnou splátkou v plné výši doplacení, aby tě nenutilo nic nechat to „hnít“
v případě, že přestaneš splácet, může to ta společnost oznámit jako podvod…
záleží na hodnotě, zbytkové ceně, zaplacených splátkách
a taky na tom, zda máš ve smlouvě peníze nebo věc…
u aut to třeba je problém, protože někdy bývají psány na ty úvěrové společnosti a dlužník je jen uživatel… pak takovou věc prodat samozřejmě nelze.
Obecně ti doporučuju nekupovat věci, na které nemáš, pak to dopadá přesně takhle.
@Anonymní píše: Více
No jednorázově můžeš úvěr doplatit kdykoliv. Pokud to máš jen půjčený peníze, tak si s koloběžkou můžeš dělat. co chceš.
@Lucy75 píše: Více
Se člověk ani nediví těm stovkám tisíc exekucí. U nás nastupoval 20 letech kluk a měl jich víc jak 10. Prostě cokoliv mu přišlo pod ruku, tak nezaplatil. A pak jen řešil, jak mu mám zařídit smlouvu na minimální mzdu a zbytek že chce bokem na ruku. Tak jsem mu řekl, že tohle u nás nevejdeme ať jde jinam a šel. Na mzdovce skákali radostí ![]()
Musis si precist smlouvu. Kdy se stavas vlastnikem veci. Kdyby az doplacenim, tak ji prodat nesmis. Pokud to je jen kupni smlouva se splatkama, tak vetsinou ano, ale precetla bych si celou smlouvu
JJ, spotřebitelský úvěr na něco- dostaneš prachy a kupuj- to tu věc prodej. Ale pokud je to něco jako „pronájem“ až do splacení, tak to není tvoje věc. jak bylo psáno, přečti si smlouvu.
@Cenarius píše: Více
Protože tenhle splátkovej svět by potřeboval utnout tipec a né dát na splátky kdekomu kdeco.
Dobrý den,
potřebovala bych splatit prodat koloběžku, co splácím, kdyby se cokoliv stalo, jsem ok? Když je to koloběžka na mne. Děkuji moc.