Nájem matce

Anonymní
25.1.25 08:16

Nájem matce

Prosím anonymně - rodinné finance a stav

Přišlo by vám normální, že matka chce po svém synovi ( mém manželovi ) nájem v bytě, který je udržován a opečováván, má s ním nulové starosti a vše se opravuje?
Důvodem uvedla, aby měli na rekonstrukci s partnerem, až do bytu půjdou na stáří a aby to mohli předělat.
Jedna se o cca dobu za 10-15 let, možná déle, těžko říct.

Ja bych v životě po rodině ( dítěti ) nechtěla peníze za nájem ani naši by to nikdy nechtěli po mně, byli by rádi, ze je o jejich majetek postaráno.

Co si o tom myslíte?
Jsem mimo ja? Nebo to už tak proste chodí i v rodině, ze se kalkuluje?

Dekuji za jakékoliv reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33634
25.1.25 08:20
@Anonymní píše: Více

No a proč tedy manžel vráží peníze do něčeho co není jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35828
25.1.25 08:21

Ano, přišlo by mi normální dávat aspoň nějakou menší částku za užívání bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
25.1.25 08:22

Podle me je v poradku chtit nejaky penize. Ne treba úplně tržní nájemné, ale proc by tam měl zit uplne zadarmo?
Dejme tomu, ze bezne najemne bude u 2+1 15 tisic. Fond oprav treba tri, tak bych vubec nemela problem, kdyby si rodic rekl treba o šestku. vy porad devet litrů mesicne usetrite, a rodice si z te trojky budou davat bokem treba na tu rekonstrukci. A porad je to skoro zadarmo a rodice toho zase tak moc neušetří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
25.1.25 08:23

Jestli to chápu dobře, jeho matka vám poskytla její být zdarma, žije v jiném, který si chce předělat a který pak zase zdědí syn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 08:25

Ahoj, zalezi na okolnostech. Jestli ma mama hypoteku, nebo jak je matka financne zajistena, jestli potrebuje penize. Kde bydli ted? A taky kolik chce po svem synovi?

U nas v rodine je, ze v sestry byte bydli jeji dcera, ta dcera plati hypoteku plus ucty. Hypoteka je fakt nizka, takze ji to da dohromady 5000 kc za mesic, coz si myslim, ze v dnesni dobe je krasa. Moje segra nema miliony, byt je jediny majetek, a bydli u sveho partnera. Takze to mi prijde fer.

• Citovat
  • Upravit
15247
25.1.25 08:30

Předpokládám, že fond oprav, energie platíte? Ja bych po svém dítěti žádný nájem navíc nechtěla, protože ty peníze nepotřebuju. Dokážu si, ale představit, ze někdo nema peněz nazbyt a výdělek z pronájmu se mu hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
25.1.25 08:30

Jinak taťka měl dědit být po babičce, po své mamce a za života jí pomáhal s rekonstrukcí, platil např. novou pergolu na terasu, novou koupelnu..nakonec zemřel a byt už je tedy můj. Ale neviděla bych nic špatného na tom, mamince s tím pomoci i ve formě „splátek“ jakoby platby nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.1.25 08:41

Tržní nájemné by bylo divné, ale nějakou částku platit mi přijde v pohodě. Přesně z toho důvodu opotřebení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41185
25.1.25 08:42

tak pokud jste oba zdraví vydělávající dospělí, tak bych jí to i sama nabídla :think: po své dítěti bych samozřějmě nechtěla nájem v plné výši, ale alespon něco, aby si uvědomil, že to není zadaromo bych chtěla…ber že ona rekonstruuje další nemovitost, peníze potřebuje…kolik chce ten nájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
25.1.25 08:45

Mně se líbí to naši by to po mně nikdy nechtěli. Proč vám tedy nenabídnou bydlení oni? To by nejspíš museli něco mít, že?
Z cizího krev neteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
25.1.25 08:49
@princess.consuela píše: Více

Na tom něco bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672

Tak bydlete u vašich když by nic nechtěli. Jeho máma by ten byt mohla normálně pronajímat cizím a mít za to měsíčně normální nájem. Víš o kolik peněz za ty roky přijde když tam budete bydlet vy úplně zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689

A tchýně teď bydlí kde? Kdybych měla málo peněz, tak bych dětem byt spíš vůbec nedávala a klasicky ho pronajímala, děti by ho prostě až zdělily. Kdybych peníze nepotřebovala, byt bych dětem nabídla, ale samozřejmě bez nájmu. Mě to přijde divné chtít po dětech nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel