Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
No a proč tedy manžel vráží peníze do něčeho co není jeho?
Ano, přišlo by mi normální dávat aspoň nějakou menší částku za užívání bytu.
Podle me je v poradku chtit nejaky penize. Ne treba úplně tržní nájemné, ale proc by tam měl zit uplne zadarmo?
Dejme tomu, ze bezne najemne bude u 2+1 15 tisic. Fond oprav treba tri, tak bych vubec nemela problem, kdyby si rodic rekl treba o šestku. vy porad devet litrů mesicne usetrite, a rodice si z te trojky budou davat bokem treba na tu rekonstrukci. A porad je to skoro zadarmo a rodice toho zase tak moc neušetří…
Jestli to chápu dobře, jeho matka vám poskytla její být zdarma, žije v jiném, který si chce předělat a který pak zase zdědí syn?
Ahoj, zalezi na okolnostech. Jestli ma mama hypoteku, nebo jak je matka financne zajistena, jestli potrebuje penize. Kde bydli ted? A taky kolik chce po svem synovi?
U nas v rodine je, ze v sestry byte bydli jeji dcera, ta dcera plati hypoteku plus ucty. Hypoteka je fakt nizka, takze ji to da dohromady 5000 kc za mesic, coz si myslim, ze v dnesni dobe je krasa. Moje segra nema miliony, byt je jediny majetek, a bydli u sveho partnera. Takze to mi prijde fer.
Předpokládám, že fond oprav, energie platíte? Ja bych po svém dítěti žádný nájem navíc nechtěla, protože ty peníze nepotřebuju. Dokážu si, ale představit, ze někdo nema peněz nazbyt a výdělek z pronájmu se mu hodí.
Jinak taťka měl dědit být po babičce, po své mamce a za života jí pomáhal s rekonstrukcí, platil např. novou pergolu na terasu, novou koupelnu..nakonec zemřel a byt už je tedy můj. Ale neviděla bych nic špatného na tom, mamince s tím pomoci i ve formě „splátek“ jakoby platby nájmu.
Tržní nájemné by bylo divné, ale nějakou částku platit mi přijde v pohodě. Přesně z toho důvodu opotřebení ![]()
tak pokud jste oba zdraví vydělávající dospělí, tak bych jí to i sama nabídla
po své dítěti bych samozřějmě nechtěla nájem v plné výši, ale alespon něco, aby si uvědomil, že to není zadaromo bych chtěla…ber že ona rekonstruuje další nemovitost, peníze potřebuje…kolik chce ten nájem?
Mně se líbí to naši by to po mně nikdy nechtěli. Proč vám tedy nenabídnou bydlení oni? To by nejspíš museli něco mít, že?
Z cizího krev neteče.
Tak bydlete u vašich když by nic nechtěli. Jeho máma by ten byt mohla normálně pronajímat cizím a mít za to měsíčně normální nájem. Víš o kolik peněz za ty roky přijde když tam budete bydlet vy úplně zadarmo?
A tchýně teď bydlí kde? Kdybych měla málo peněz, tak bych dětem byt spíš vůbec nedávala a klasicky ho pronajímala, děti by ho prostě až zdělily. Kdybych peníze nepotřebovala, byt bych dětem nabídla, ale samozřejmě bez nájmu. Mě to přijde divné chtít po dětech nájem.
Prosím anonymně - rodinné finance a stav
Přišlo by vám normální, že matka chce po svém synovi ( mém manželovi ) nájem v bytě, který je udržován a opečováván, má s ním nulové starosti a vše se opravuje?
Důvodem uvedla, aby měli na rekonstrukci s partnerem, až do bytu půjdou na stáří a aby to mohli předělat.
Jedna se o cca dobu za 10-15 let, možná déle, těžko říct.
Ja bych v životě po rodině ( dítěti ) nechtěla peníze za nájem ani naši by to nikdy nechtěli po mně, byli by rádi, ze je o jejich majetek postaráno.
Co si o tom myslíte?
Jsem mimo ja? Nebo to už tak proste chodí i v rodině, ze se kalkuluje?
Dekuji za jakékoliv reakce.