Nájem matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.1.25 10:11

Já se nestačím divit. Myslím, že máme v rodině naprosto funkční mezigenerační vztahy. Rodiče koupili byt, ve kterém nyní s rodinou bydlíme. Sami další nemovitost nepotřebuji a potřebovat nebudou. A k tomuto uspořádání jsme my s manželem z naší strany dali podmínku, že budeme platit nájem. (To, že zřejmě rodiče peníze z nájmu ukládají pro vnoučata, je už jejich věc.)
Proč by mě měli rodiče tímto způsobem dotovat, když jsme soběstační?

• Citovat
  • Upravit
3800
25.1.25 10:13

Tohle jste si měli dohodnout, než jste se do toho bytu nastěhovali. Obě strany by pak věděly na čem jsou. Vy, že budete platit takový a takový nájem nebo, že nebudete platit nic, jen služby. Je očividné, že obě strany měly různé představy o placení či neplacení nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33665
25.1.25 10:14
@Anonymní píše: Více

No a tak proč si nepořídíte svůj byt? Kam půjdete až se tchyně rozhodne že chce do toho bytu jít bydlet? Její je jen půlka, co ten druhý majitel? Vždytˇsi tedy můžete platit svoje bydlení a je vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.1.25 10:15

Přesně, to byla první věc, co mě napadlo, schovávali by jsme to pro vnoučata, kdybychom to nepotřebovali, nešlo by o peníze a už vůbec ne na svém dítěti vydělat, ale o princip. Jestli si syn někdy najde něco jako zakladatelka, tak mě to bude hodně mrzet a nějaké peníze budou ten poslední důvod. Jestli něco nesnáším, tak to jsou nevděční, sobečtí lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
25.1.25 10:18

Nic se nezměnilo. Cituji:„Přišlo by vám normální, že matka chce po svém synovi ( mém manželovi ) nájem v bytě, který je udržován a opečováván, má s ním nulové starosti a vše se opravuje?“ Ty si holt vybíráš jen co se ti hodí a ještě si informace upravuješ, to je potom veškerá diskuze zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.1.25 10:19

To je snad normální, že za užívání bytu se platí nájem. Matka by byt jistě mohla pronajmout za mnohem více. Vy jí platíte pár peněz a ještě se zlobíte. No tak jděte bydlet jinam. Ano, jste mimo. Opravdu mne pobavila Vaše představa, že když někde bydlím v nájmu, tak ten byt vlastně udržuju. Podle Vašich představ by matka asi měla platit Vám, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
25.1.25 10:21

Já bez bližších informací soudit nebudu. Zakladatelka píše, že se o byt starají a dělají opravy. Nevím proč to tak prožíváš, že hned píšeš jak by tě hanba na jejich místě fackovala. Nejsi ta zakladatelky tchýně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
25.1.25 10:22

Pokud by tam nebydlel. manžel mohly by byt pronajmout a mít měsíční, pasovní příjem několit tisíc. Vzdávají se toho, když vás tam nechají bydlet. V podstatě vám ty peníze dávají.

Přijde mi logické jim nájem platit. Jelikož jste rodina, tak třeba nižší. Ale bydlet tam zadarmo? V podstatě je okrádáte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
25.1.25 10:23
@Serpentini píše: Více

Tak delat beznou údržbu a drobné opravy je snad naprosto normální v kazdem pronajattem byte a ne nic, diky cemu by mel být nižší najem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 10:23

Nejsem. Jen by Mně fakt bylo trapné, kdyby si museli mi rodiče říkat o peníze, protože mne to nenapadne.
Ja píšu jak bych se zachovala já.

• Citovat
  • Upravit
7296
25.1.25 10:24

Tak každého normálního dospělého člověka by hanba fackovala, pokud je zdravý a schopný vydělat. To fakt nemusíš být ničí tchýně. Ušetřila jim spoustu peněz, nechali to zajít až tak daleko, že si o to řekla sama a ona si ještě stěžuje na netu. No mě to normálně nas.ralo a ne, opravdu se mi to netýká, ale tohle je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.1.25 10:25
@Tayen píše: Více

Okrádají a ještě se zakladatelka vzteká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 10:25

Ano, přišlo by mi normalni to matce nabídnout. Pokud odmitne, ptala bych se znovu v intervalu cca rok. Zda to pořád platí.

Ty přehlížís ten důvod matky, že to chce na rekonstrukci toho stejného bytu

• Citovat
  • Upravit
9039
25.1.25 10:26
@j.a.n.i1 píše: Více

A jak víme, že jde o běžnou údržbu? Mohli vyměnit podlahy, elektriku a kuchyň. To přece nevíme. Známí takhle bydleli v bytě rodinných příslušníků a místo nájmu ten byt postupně dávali dokupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
25.1.25 10:28

Já nic nepřehlížím. Já jen neodsuzuji někoho bez bližších informací. Nevím jaké tam jsou vztahy, jestli mladí rodičům pomáhají, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel