Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tady přesně nebylo řečeno, kde matka bydlí. Předpokládám tedy, že má kde jinde bydlet. No každý pomůže svému dítěti, jak může a jak umí. Jestli je to tak, jak to vypadá teď a co já nepochopila, matka tam mladé nechala bydlet s tím, že se tam jednou bude chtít vrátit? Proto si to nechala ve vlastnictví? A mladí mají nízké náklady a šetří si na vlastní byt? Dneska to mladí nemají zrovna snadné. Než si našetří na vlastní, budou z nich rodiče dospělých dětí…
@Pe.M.1 píše: Více
Ale bylo, ze bydli s partnerem v jeho domě, takže je logické, ze si svuj byt nechá.
@Pe.M.1 bylo tam “Nyní mamka s partnerem bydli ve svém domě, bez dluhu, bez finančních potíží.” … Dal to asi rozebráno nebylo … Jinak je úplně jedno jak to cítí zakladatelka. Rozhodující je, jak to cítí majitel bytu, což zakladatelka není.
Tak buď to budou platit, přesně jak zakladatelka píše a nebo půjdou o dům dál, pokud jim to vadí … Do levnějšího asi ne.
U nás 3+kk stojí podnájem 19+ poplatky. Nejsme Praha.Ale dojezd možný je.
Tak platit 3500 měsíčně mi přijde prostě málo.
Zakladatelka psala, že platí 8 za byt i kdyby + 3500 k tomu pořád to na nějaký normální 3+ kk se mi zdá fajn.
Kamaradka bydlela v byte rodicu, najem neplatili, jejich rodice maji hodne nemovitosti a tak.
Ale meli to na taliri pri kazde ptakovine, kdyz se matce neco nelibilo, ze se sami rozhodli zacit ten najem platit. At to proti nim nemuze porad nekdo zneuzivat.
@arinecka spíše splácíme tu rekonstrukci na kterou mi půjčili.
@smile_xxx rodiče zaplatili rekonstrukci, tu splácíme, být byl v rodině.
@Anonymní píše: Více
3500 - 5000? Tomu se proboha ani nedá říkat nájem, to je fakt sotva příspěvek na opotřebení
Studenti, co si pronajímají jeden pokoj dnes platí víc jak to!
Líbat nohy byste tchýni měli za tohle, a to píšu já ![]()
Že vás hanba nefackuje, že jste těch blbých 5-7k měsíčně nenabídli sami už dávno ![]()
Nevděk a nenažranost, fakt.
Zakladatelko, 5.000? Chapu, ze neresis penize, vetsinou je neresi ti, co je berou od jinych treba formou bezplatneho uzivani bytu.
Libi se mi, jak je u par jedincu za spatnou vlastne tchyne, ktera necha mlade zadarmo x let bydlet a dovolila si byt neprevest na mlade.
Zijeme v dobe, kdy by tchyne mela mit ve strozoku na duchod minimalne 2.000.000 a ty ji prave kapnou z komercniho najemneho nebo z prodeje bytu.
Zakladatelko, pomoc v rodine, cti sponzoring dospelych decek, je v rodine normalni, rekni sve matce, at ti dava 5.000 mesicne, ty davej tchyni a vsichni budete spokojeni a v rodine si pomahat.
@Thallia píše: Více
To je super myšlenka. Nebo ať se poděli. 1750 Kč mladí a 1750 Kč rodiče, když by po mladých nikdy oni nic nechtěli ![]()
Nebo ať zdědí nějaký byt ty rodiče a nechají tam mladý bydlet zadarmo příštích 15 let.
@smile_xxx Byt na mě. Dar nespadal do SJM. Rekonstrukci bezurocnou zaplatim.
Taky by mi přišlo normální něco platit.. ovšem nějak ponížené, ne za tržní cenu..právě proto, že rodina
Zakl. Odpovím ještě ve zkratce na pár poznámek, co jsem zaregistrovala.
Zpětně po nás nic nechce.
Na vlastní si šetříme, co můžeme, vzhledem k tomu, že platy stouply o trochu a nemovitosti mnohonásobně, tak to je dost nepoměr, co zvládneme našetřit.
Kdybych věděla o tom, že po nás někdy budou chtít nájem ( což by mě fakt nenapadlo ), už bydlíme dávno jinde ve smyslu jiného města, když jsem tenkrát zvažovala zůstat tady nebo se odstěhovat, tak cena (event i poloha) bytu a blízkost rodiny byla velká rozhodovací položka - ani jedno z toho již teď není relevantní
Mamka bydlí v plně zrekonstruovaném dome, který je její, partner se nastěhoval k ni, již jsou manželé.
Ještě jsem chtěla k větě o sponzoringu, opravdu mi nepřijde jako sponzoring, když jim ( rodině ) udržujeme byt, do kterého se lze okamžitě nastěhovat, když si řeknou, že se tam chtějí vrátit. Žádný nájemník jim tohle dělat nebude a nezajistí to, ze ten byt dostanou v tomto adekvátním stavu. Ale je mi jasné, ze v tomhle se proste neshodneme, to je v pořádku, lidi mají různé nastaveni.
Každopádně koukám po jiném bydlení, možná je to opravdu jen příležitost a další pošťouchnutí opravdu jít do jiného města a nebát se změny.
A ano, ohledně jiného bydlení, našla jsem byt aktuálně v nabídce, ve kterém dáme stejně, otázka je, zda ho dostaneme, je to městský byt, tak to je ještě otevřené.
Dekuji za reakce, mějte se všichni pěkně.