Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@kocourGarfield píše: Více
To je to co tu zajímá většinu a co tu s některými řeším už několik stránek diskuze, protože nejde o malé částky. Snad se ještě zakladatelka ozve a dozvíme se to.
@Serpentini Souhlasím. Manžel včera opečoval barák kdy koupil a přidělal novou hadici ke kotli, kohoutek v koupelně k přívodu vody a přidělal nové WC prkýnko. Dokonce to dělal i s láskou
Ve výsledku to stálo asi litr … Za to nová koupelna i se svépomocí v patře je v rozpočtu na statisícové částce a to jen proto, že tam něco prasklo. A ani jedna věc nepočká 20 let.
Tu první část bych si jako nájemník hradila sama bez měknuti oka, protože to je drobná oprava. Koupelnu bych ale už samozřejmě nedělala.
Příspěvek upraven 25.01.25 v 11:35
Za mě je úplně normální, že paní za pronájem bytu něco chce. Z toho, co zaplatíte za energie neuvidí ani korunu. Tím, že byt nepronajala, udělala mnohem větší kompromis, než se vám zdá. Sama sebe připravila např. o 10 tisíc měsíčně. To je 120 tisíc ročně. Za těch deset let to bude 1,2 milionu. To, že jí dáte nějakou částku, která bude nižší, než je tržní nájem je dobrý kompromis… Víte, co se týče toho, že vaši rodiče by nic nechtěli - takové úvahy vás trápit nemusí. Ono se to dobře říká a slibuje, když to nebudete muset nikdy dokazovat. Chuďas se může kasat třeba do smrti, že kdyby byl milionář, rozdá všechno na charitu, ale dokud z něj ten milionář nebude, tak pravdu nikdo nezná… Berte to tak, jak to je. Rodiče tu tak trochu jsou od toho, aby přinášeli oběti svým dětem - dokud jsou dětmi. Dospělý muž, který už má sám děti, ten to očekávat nejen že nemůže, ale ani by neměl. Už jen proto, že ten byt stejně nejspíš jednou skončí v jeho vlastnictví…
Jinak ja bych nájemem po svých dětech chtěla v některých situacích. Takže ano a i ne. Ale přijde mi normální se rodiče optat, zda něco chce a případně respektovat jeho rozhodnutí.
Aktuálně máme nájemníka v bytě, který jednou bude dětí.
@Serpentini píše: Více
Já i pod anonymem diskutuji slušně. To tys tady psala, že si vymýšlím 20 let. Já se dokoncr omluvila, že jsem se asi přehledla, na což jsi zase měla nějaký arogantní koment a přitom jsem měla pravdu.
V diskuzích o majetku a financích píšu anonymně, protože se pak v půlce diskuze špatně anonym dává, pokud chci diskutovat o detailech ohledně naší situace.
A jak říkám, nejsem zde anonym sama, ale tebe nějak dráždím jen já ![]()
@Anonymní píše: Více
„To jsem se asi přehledla, nebo se to změnilo. To je fuk.“ - tohle není omluva. Já též diskutuji slušně, dokonce ani nikomu nepíšu že by mě na jeho místě hanba fackovala. Ty jsi jediná kdo má potřebu tu anonymně reagovat na vše co napíšu, proto reaguji na tebe.
Zbytečné pleveleni. Počkám si na informace od zakladatelky, jak tu píšu celou dobu, tak bez nich těžko hodnotit. Ty si mě nevšímej, já už si tě všímat taky nebudu a bude nám oběma lépe. ![]()
My platíme jakoby nájem mým rodičům jelikož být je rekonstruován a je můj tak splácíme takto.
Jo, jsi mimo ty a to tak, ze hodne! A uz vubec bych svemu synovi neminila vysvetlovat, k cemu ty prachy pouziju.
@Anonymní píše: Více
Tak snad pak tve sestre prijde taky fer, az ji pritel vykopne, a ona bude odejita jen s igelitkou a jinak chuda jak kostelni mys. ![]()
Tak dekuji za reakce.
Asi to mam tedy nastavené jinak než většina uživatelek. V pořádku. Udělala jsem si alespoň průzkum.
Ja na penězích nikdy nelpěla, a proste bych po rodině konkrétně po dítěti nic nechtěla.
Proto mne zajímalo širší spektrum lidi.
Jinak vlastním nemovitost ( bohužel zděděnou, radši bych byla bez ní ) a mam našetřeno a i u dvou deti pracuji vzhledem k profesi a taky proto, ze mě práce baví. Jen přesně jak tu někde padlo, mě by zase hanba fackovala, kdybych po vlastním dítěti chtěla nájem.
Proč anonym, protože tu pak funguju pod jménem a některé komentáře jsou relativně dost útočné a překrucující skutečnost A nechci, aby se to pak vše spojilo s mou osobou.
Jinak zrovna elektřina se tam dělala a až na kuchyňskou linku a koupelnu je byt kompletně jiný a opraveny na dnešní dobu.
Dle některých komentářů to znělo, že neplatíme vůbec nic, tak proto jsem tam doplnila info ohledně poplatku, je mi jasné, že bydlení je drahá položka dnes. K ceně navíc - chtějí 3500-5000 měsíčně.
Vlastní nemovitost řešíme, ale v tu chvíli, kdy ceny byly lepší, o nájmu nebyla řeč a ja jeste nepracovala a dodělávala školu.
Takže je i pravda, že se tohle asi melo jednat drive, ale ted uz je to tak, jak to je. Zpětně to třeba i bohuzel ovlivňovalo rozhodnutí, kdyz jsem se chtela odstěhovat uplne pryč, ale říkali jsme si, ze za méně nikde nebudeme, byt máme rádi a ze zbytecne půjdeme od rodiny.
Kazdopadne Moc dekuji za názory a čas, co jste věnovali k odepsání, myslím, ze jsem se dozvěděla dost, abych si udělala obrázek.
Akorat me mrzi, ze me tam nekdo popisuje jako nevděčnou a lakomou atd, to je to poslední, co bych byla. Ale nemam povinnost to někomu dokazovat.
A wellness a tak mamce dopřáváme, to bylo k jednomu příspěvku.
A po tom, co se budeme muset odstěhovat, tak žádná výměna s domem domluvená není, prostě si něco najdeme.
Jinak ještě k najmu, taky by ji mohl nájemník zničit byt a místo nájmu a peněz, se kterými vy tady některé argumentujete by taky mohla mít víc potíží než užitku. To není investice bez rizika. Takto má jistotu, že ten byt nechátrá.
Ted už opravdu snad vše, ja už nebudu mít cas dnes psát, dekuji za reakce pozitivní negativní jakékoliv, odnáším si z toho to, ze asi to většina světa fakt bohužel vidí přesně opačně než já, tak se podle toho zařídíme, jak umíme.
Dekuji všem.
@Tayen píše: Více
O prijmu z najmu nejde vubec mluvit jako o pasivnim, na to pozor!
No mě tedy za 3+kk chtít 3.5 nepřijde mnoho a docela by mě zajímalo, zda někde seženete stejně veliké a dostupné levnější bydlení (na vlastní zřejmě aktuálně nemáte ). Zřejmě ne.
Ono 3500 měsíčně je 40 za rok, za 15 let nemá ani na tu rekonstrukci, protože to co je dnes za 15 let bude možná na výměnu
A tedy každý má právo na vlastní názor.
Až budeš něco vlastnit, tak si to pronajímej zadarmo. Tak třeba tu zděděnou nemovitost ne?
A jen vy se rozhodujete zda jít do vlastního kvůli 3500 Kč měsíčně?
Příspěvek upraven 25.01.25 v 13:25