Nájem matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1374
30.1.25 17:31

Pokud by s tím vyrukovala teď zpětně bych ji nic nedávala ale inkaso a půlku normálního nájemného ano.. pokud má partnera je rozvedena a musí se starat sama o sebe.. šetří tu zbylou půlku nájemného at mate jednou na něco svého a do bytu uz na opravy nevrážejte nic ale on byt oproti domu nevyžaduje žádnou údržbu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puzzles
30.1.25 17:42

Nějak nechápu, proč potřebuje šetřit peníze na rekonstrukci bytu, který už zrekonstruovaný je. Chtít nájem po dítěti je strašně trapné.
Ale nechápu ani to, že zakladatelka má zděděnou nemovitost. Tak proč nebydlíte v té tvojí nemovitosti nebo ji neprodáte a nekoupíte vlastní?
Rekonstruovat byt, ze kterého budete muset odejít… Je to nějaké divné celé.

• Citovat
  • Upravit
1332
30.1.25 18:08

Nebyl dobry napad zabydlet se v byte, ktery patri tchyni a kam se jednou bude chtit nejspis prestehovat. Polovicni najem je dalsi komplikace, kdyz jsi s tim nepocitala. Manzela to asi stve mene, protoze podporuje vlastni mamu. Mozna se ani nebude chtit stehovat. Jak to vidi on?
Mozna to byl od tchyne tah, aby se ji syn neodstehoval do jineho mesta. A kdyz jste se zabydleli, oznamila, ze chce mensi najem. Taky je otazka, kdo bude platit vydaje za renovaci bytu. No ale zalezi na nazoru partnera, bez nej se asi stehovat nebudes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.25 18:11

Tak zděděná nemovitost je v jiném městě ( 50 km)než máme práci, děti školku, kroužky a pravidelné hlídání, které se opravdu špatně shání. Není na tom nic divného.

A rekonstrukce je potřeba z jejího hlediska, fotky dat samozřejmě nemohu, ale ten byt je v normálním stavu, kdy by se skutečně stačilo nastěhovat.

Partnera, již manžela, mamka má, není rozvedena, starají se o sebe navzájem a žijí normálně spolu, není závislá jen sama na sobě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.25 18:15
@Gerbera001 píše: Více

Polovicni nájem? Tchýně chce 3500-5000, čili méně než třetinu. U nas dokonce méně než čtvrtinu běžného nájmu.

• Citovat
  • Upravit
1332
30.1.25 19:21
@Anonymní píše: Více

Ja nevidim jako primarni problem mensi najem, na to ma kazdy trochu jiny nazor a nic neni spatne, ale jako trochu nefer vidim to, ze pokud se dohodli, ze tchyne necha mlade bydlet spoustu let u sebe v byte, tchyne nezmínila, ze bude chtit nejaky najem. Mela jim to rict hned, aby pak nebyla snacha rozcarovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
30.1.25 20:48
@smile_xxx píše: Více

No prave proto tam zustali. Kdyby jim tchyne rekla, ze pozaduje příspěvek na najem, mozna by si koupili byt a platili hypoteku. A obcas nekoho rodice nechaji bydlet zadarmo, ale vymahatelne to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.25 04:41

K dotazům výše -
Sice jsem to nikde nepropočítavala, ale rodiče mi hlídají děti, abych mohla chodit do práce, nemusela platit externí chůvu, takže ano, tímto způsobem mohu přispívat do rozpočtu.

A ano, když bych to věděla předem, už bychom tu dávno nebyli a bydleli jinde ve svém a vzali si své bydlení v době, kdy ceny nebyly takto nepoměrné k platům.

A Nikde jsem nenapsala, ze posuzuji, zda je šetřit si na rekonstrukci relevantní nebo ne, jen mi zkrátka nepřijde v pořádku chtít po dítěti nájem, toť vše. Ani se vysloveně nezlobim, jen mi to přijde prostě zvláštní. Ale každý to muže vidět jinak, to jsem taky již psala. A taky jsem psala, že buď to budeme platit, nebo se zařídíme jinak a taky aktivně hledám řešení schůdné pro všechny.

• Citovat
  • Upravit
4545
31.1.25 06:02

A mne by zakladatelko stejně zajímalo, kdo je ten druhý majitel nemovitosti. Protože vy furt píšete jen o matce, která chce nájem, a druhý majitel ho nechce? Druhý majitel souhlasí s tím, že tam pak bude bydlet matka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21333
31.1.25 09:12

Ja bych po svem dítěti take najem nechtela. Byla bych rada, ze bydli blizko me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.25 13:29

Zakladatelka je vyčůraná jak dírka do sněhu. Pokud tchýně nechce získat nálepku „zlá“, měla by okamžitě přepsat byt na syna se snachou;-) Dále nechápu rozpětí nájmu 3500-5000 Kč. To jako celý rok platí tu nižší částku a pak k Vánocům šoupnou tchýni 5000, aby měla na dárky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel