Nájem matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
204
1.2.25 13:36

Když oba pracujete, tak mi přijde zcela normální a běžné nějaký nájem matce platit. Nebo vás má sponzorovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 22:50

Muže zakladatelka odpovědět, kdo je tedy druhý majitel bytu? A ten žádný nájem nechce? Také počítá s tím, že tam matka časem půjde bydlet?

Co ta zděděná nemovitost? Ta se nepronajímá? Nikdo ji nevyužívá? Zakladatelka je zřejmě takový ten pohodlný člověk, který je zvyklý jen brát. Manžel má jaký názor na nájemné hrazené své matce? Spousty otazníků na objektivnější posouzení situace.

• Citovat
  • Upravit
80062
10.2.25 08:29
@Anonymní píše: Více

No tak až jednou budou tvé děti bydlet ve vašem domě, necháš je tam bydlet zadarmo, to je jednoduché. Tchyně to vidí jinak, tak halt musíte něco platit. Anebo si najdete něco jiného, když se ti to nezdá. Třeba levnějšího. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
10.2.25 22:49

Ja ta chapem. Je to divne a trapne..

U nas by si nikto nepytal symbolicky najom okrem hradenia klasickych sluzieb a FO. Je to v rodine…

My sme vzdy vsetkych bozili z roznych kutov mesta ale u ex sa vysadila babicka na najblizsej zastavke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.25 23:32

Dopovím otazníky, ale nemyslím, že to něco mění na situaci nebo jasně položené základní otázce, ale budiž.

Druhy majitel je člen manželovo rodiny a ano, počítá také s budoucím bydlením manželovo matky v tomto bytě a ne, nájem od nás za sebe prý chtít další nebude.

Levněji nebo naprosto stejně bydlet mohu, již je něco rozjednáno.

Druhá nemovitost slouží k bydlení mojí mamce.

Pohodlná rozhodně nejsem a brát také zvyklá nejsem, vše co mám, mám díky svoji práci, snaze a spoustu úsilí ( včetně studia ss, VŠ a atd, po našich jsem nic vzhledem k jejich financích nechtěla a řešila si vše sama ).

Zajímal me názor, a ten jsem dostala.

A ano, až si vydělám na svůj dům, tak tam deti nechám bydlet,,zadarmo “, jak tu všichni s oblibou používají, protože mi to proste tak přijde normální.

• Citovat
  • Upravit
2971
11.2.25 05:41

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2971
11.2.25 05:45

Tvůj byt to není, takže buď ber nebo nech být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
11.2.25 06:47

Tak si na nej nejdriv vydelej a pak teprve mej rozumy… Zatim ti dela problém si vydelat i na prispevek na bydleni, protoze tomu se neda rikat najem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
11.2.25 07:46

Mně zase přijde normální se vůbec nepozastavit nad tím, platit cca 42-60tis. za bydlení na celý rok. Běžně za to lidi bydlí 2-4 měsíce.
Jestli máš nabídku srovnatelného bydlení za tyto prachy, tak gratuluju, to je jako výhra v loterii.
Ale co mi přijde už jako drzost lázeňské veverky, jsou ty nářky nad tím, že kdybyste bývali věděli, že budete platit (a to až v době, kdy budete po dítěti oba pracovat) tuto symbolickou částku, tak že byste tam bývali ty roky zadarmo nebydleli, protože vás tím tchyně snad vyloženě poškodila. Jako někde roky zadarmo bydlet a pak svalit na toho člověka, že už jsme dávno mohli splácet svoje, to je tak sobecký a neurvalý, až to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
17.2.25 09:16
@JancaS84 píše: Více

Taky myslím. Z jakého důvodu by měl někdo bydlet zadarmo? Vždyť energie jsou v Česku hodně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
27.12.25 14:24

Tak samozrejme je dobre ze rodice mysli na sebe aby potom nezivorili treba

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie