Nájem matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101710
25.1.25 10:29
@Serpentini píše: Více

Ona snad psala neco o tom, ze vy delali částečnou rekonstrukci? Ne, psala o tom, ze byt opecovavaji… A uz vidim, jak nekdo, kdo ma zivotni problem dat penize nevic rekonstruuje v byte, kde bydli s detmi treba elektriku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.1.25 10:31

Stačí, jak je to napsané. Kdyby do toho nastrkali spoustu peněz, tak je to napsané hned v druhé větě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9038
25.1.25 10:33
@j.a.n.i1 píše: Více

Píše, že se vše opravuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 10:33
@Matt 02 píše: Více

Ještě je úsměvné, jak zakladatelka by nájem po svých dětech nikdy nechtěla. A pritom sama nic nemá, ale úplně jasně ví, jak to mají všichni delat.

• Citovat
  • Upravit
80
25.1.25 10:38

Asi bych matce nějaký nájem platila. Dobu, kdy chcete v jejím bytě žít, sama odhaduješ na 10-20 let. Spočítej si, že kdyby tam bydlel někdo cizí, který by platil nájem, tak jen čistý nájem už bez poplatků by byl třeba v Praze odhadem 13000, v malém městě odhadem 7000- bez těch poplatků, tedy čistý zisk. V průměru (nevím kde žijete) je to cca 10.000. To je za rok 120tisíc, za 10 let 1 200 000, za 20 let 2 400 000. Tuhle sumu chceš, aby vám matka věnovala jen tak a ty sama ji přitom ušetříš. Fakt bys ty sama byla schopná takovou sumu někomu jen tak věnovat? Ok, jste rodina, taky bych po svých dětech asi nechtěla plnou částku. Ale co se tak sejít někde na polovině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
25.1.25 10:44

No, vždyť jo, oprava je, ze na bojleru vymenim tlakovy ventil, ktery začíná propouštět, rekonstrukce je, ze ho vymenim za novy s leprimi parametry nebo za tepelné čerpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 10:53

Nyní máme platit navíc vysloveně nájem - ten by byl určeny na rekonstrukci tohoto bytu, až sem na stáří bude chtít jít mamka bydlet s partnerem ( cca za 10-20 let - neví se dopředu ).

Ja věděla, ze to tam bylo, těch 20 let :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9038
25.1.25 10:58
@Anonymní píše: Více

Tak jsem ráda, že dnes usneš. Z jakého důvodu vlastně zneužíváš anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9038
25.1.25 10:59
@j.a.n.i1 píše: Více

No nevím, podle mě se pod opravu může schovat vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 11:05

Když dojdou argumenty přijde na řadu řešení anonymu. :mrgreen:
Ostatní anonymy ti nevadi? :mrgreen:

Důvod anonymu asi chápeš, ne? Zneužití to není :srdce:

• Citovat
  • Upravit
16209
25.1.25 11:10

Ano, přijde mi normální a fér platit nájem, protože kdybyste tam nebyli vy, ona by měla vysoký měsíční příjem. V rámci rodiny by mohla část toho příjmu oželet, takže např. pokud se 3kk pronajímají u vás za 18tis., řekla by si 13tis. I tak by za 10let byla dejme tomu mínus půl mega. Takže jestli fakt nechce komerčních dvacet, ale ta částka je rozumná a za stejnou byste srovnatelný nájem nesehnali, budeš muset držet hubu a krok, nebo přestat žít z milodarů a začít se starat.
Já osobně bych po dětech VŽDY nájem chtěla, i kdybych ho měla ukládat a pak dát třeba jejich dětem, ale čistě pro ten návyk, že za bydlení se platí. Částka by byla nižší, než od cizích, ale trvala bych na tom.
Kolem mám par příběhů, kde mladí dostali bydlení a neudrželi korunu, nemysleli na zabezpečení, všechno automaticky a pak přišel rozvod a nestačili se divit, co kolik stojí. Takže už jen z výchovných důvodů, kdyby si syn přivedl někoho jako jsou ty, kdo by bral samozřejmě dotování tisíci měsíčně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.1.25 11:10

A kdo platí nutné opravy v bytě? Například novou koupelnu, kuchyň, podlahu …. To asi 15 let - 20 let nevydrží ( navíc to tam už nějaký pátek je ).

Jinak bych se normálně domluvila jakou částku máma chce a tu ji hradila. Zřejmě to bude všude levnější než v okolí.

Příspěvek upraven 25.01.25 v 11:15

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
25.1.25 11:12

Jinak to že platím fond oprav a elektriku je snad jasný. To snad nikoho nenapadne, že neplatíš.
Ale zadarmo je myšleno bez dalších nákladů ( nájem ), protože to bydlení není vaše :nevim:
Takže za mě tam zadarmo bydlíte.

• Citovat
  • Upravit
9038
25.1.25 11:14

Vadí, pokud se pod nimi člověk schovává, protože se stydí za vlastní názor. Pokud nepíšeš nic důvěrného, tak to zneužití je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel