Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré dopoledne,
dámy, zakládám novou, trošku volnější diskuzi.
Před měsícem jsem začala pracovat jako prodavačka v obchodě s potravinami. Proto by mě zajímaly Vaše zkušenosti, jak se Vám v obchodě na pozici prodavačky líbilo nebo jaké to bylo z Vašeho pohledu.
Mě to baví z jedné části proto, že mohu dělat něco pro lidi a o ten obchod se starat, aby lidé měli zboží. Na druhou stranu jsou někteří lidé zlí a místy i vulgární. A ta práce kolem toho všeho… Mám z toho takové smíšené pocity.
Byla bych ráda, pokud by se se mnou někdo podělil o jeho zkušenosti, které v práci v jakémkoliv obchodě měl.
Dost by mě to zajímalo.
Děkuji za Vaše odpovědi.
Hezké dopoledne.
No takto, práce s lidma je ta nejhorší co může být, jelikož lidi jsou idioti, hovada a tupani. A ti úplně přebijou ty spousty normálních a slušných lidí. Nauč se je asertivně posílat do „pr*dele“ a hnedka jejich kecy vypouštět a budeš úplně v pohodě.
Nelíbilo. Byla to jedna z nejhorších brigád, kterou jsem za dob studií vyzkoušela. Obdivuju všechny, kteří to vydrží několik let nebo i celý svůj profesní život.
V obchode s potravinami jsem dělala brigadne a nikdy víc. Právě kvůli lidem. Jak zákazníkům, tak kolegům. Byla to skvělá zkušenost do života, vydělala jsem si, co jsem tehdy potřebovala, a hned šla pryč. Víckrát ne. Ale zima i lidi, co jsou tam spokojení, to si musíš říct ty sama za sebe.
@Mia2020 dělala jsem pokladní v tescu jako brigádnice - neříkám, že mě to bavila, ale možnost navolit si směny a peníze byly fajn. Pak jsem dělala jako pokladní v Baumaxu na plný úvazek - už bych to nedělala. Pak jsem dělala brigádně v pekařství a to mě celkem bavilo. Není to můj Dream Job a čím víc poslouchám naší babi, která dělá v Lidlu, tak už bych to dělat nechtěla. Lidi jsou čím dál horší a čím dál víc zlí.
@Mia2020 píše:
Dobré dopoledne,
Před měsícem jsem začala pracovat jako prodavačka v obchodě s potravinami. Proto by mě zajímaly Vaše zkušenosti, jak se Vám v obchodě na pozici prodavačky líbilo nebo jaké to bylo z Vašeho pohledu.
Mě to baví z jedné části proto, že mohu dělat něco pro lidi a o ten obchod se starat, aby lidé měli zboží. Na druhou stranu jsou někteří lidé zlí a místy i vulgární. A ta práce kolem toho všeho… Mám z toho takové smíšené pocity.
Byla bych ráda, pokud by se se mnou někdo podělil o jeho zkušenosti, které v práci v jakémkoliv obchodě měl.
Dost by mě to zajímalo.
Děkuji za Vaše odpovědi.
Hezké dopoledne.
Já dělala v cukrárně, benzince, mastně, pak i vedouci na prodejně…
Měla jsem chuť dát zákazníkům mezi oči! To co si dovolí je naprosto neskutečné.
Já si na hlavu nenechala srat ani od majitele, natož nenažrancům co přišli otravovat život prodavačkám.
Teď z pozice zakaznika se zastavam v případě konfliktu prodavaček.
@Mia2020 píše:
Dobré dopoledne,
Dost by mě to zajímalo.
Děkuji za Vaše odpovědi.
Hezké dopoledne.
Mě ta práce bavila, ale po 10 letech si hledám práci kde už nebudu obsluhovat zákazníky. Mám toho plné zuby ![]()
Obdivuji všechny co tohle dělají!
Někteří lidi si tam podle me chodí vyvíjet na ty prodavačky svoje mindráky.
Sama dělám s lidmi a vím, ze je nemůžete ani poslat do haje, protože kazdej druhej hned chce ideálně mluvit s majitelem společnosti nebo alespoň s nejvyšším vedením.
Pracuji přes 3 roky ve službách a už mám toho plný zuby ![]()
Znechucený mám už celkově fungování s lidma, protože se neumí chovat a je to čím dál horší. Začínala sem po hotelovce v gastru ( servis, bar, recepce ), to byly časy hele. " Slečno, prosím, dám si… Dobrý den, děkuji, nashledanou " a teď? Radši nebudu sprostá
Pak v Albertu pokladní, na partu tam vzpomínám ráda, ale jak seš na kase, nemůžeš prostě jentak odejít. Ono asi aj záleží, kde přesně děláš. Ono takový ty Alberty, Billy, Lidle apod. tam seš jen povl pro zákazníka, na kterým si jde honit ego 🤷🏻♀️ Vůbec netuším, co pak po rodičáku budu dělat. Max malá kavárnička a nebo možná někam na recepci, tam snad bude ještě nějaká úroveň chování
![]()
Já si po rodičáku našla práci na zkrácenej úvazek v jednom malým obchůdku a baví mě to neskutečně….. Prodáváme rukodělný výrobky, dárkový předměty a věci na ruční tvoření, je tam zásilkovna, takže tam projde fakt hodně lidí. Pro mě je to relax a fakt mě to nabíjí…. Ale já jsem hodně pozitivní člověk, směju se na zákazníky už od dveří, takže většinu prudičů rovnou odzbrojím. A když už mě tam někdo prudí, tak se s klidem soucitně zeptám, jestli má zrovna špatnej den…. ![]()
Ale narovinu říkám, že nejde v řetězci nebo v potravinách bych nedělala ani omylem….
Mě to jako brigáda bavilo, ale dlouho bych to nedala. Lidi mi nevadí, ale práce v potravinách je prostě o hodně náročnější, než třeba v obuvi ![]()
Neustálé doplňování i celkem těžkého zboží, hlídání spotřeby a správného skladování…je to celkem dřina.
Pracovala jsem jako prodavačka, pokladní i zástupce vedoucí a radši bych šla pod most, než jít znova do obchodu. A nejen kvůli lidem. Druhá práce, kterou bych nikdy nedělala, je uklízečka.
Dělat u prasat by mi nevadilo, radši tam, než v obchodě nebo uklízet cizí bor… ne, budu slušná, cizí nevěstinec.
Dělala jsem brigády v supermarketu když jsem byla na střední. A rozhodně bych se k tomu vracet nechtěla, dřina, směny, zákazníci někteří super, někteří prudili. Hlavně když nebylo akční zboží. já to i chápu, sama jsem vytočená když pro něco jdu a není to, ale nenapadlo by mě vylejvat si to na prodavačce. Teď mám asi pět let brigádu ve vinotéce, chodím jen málo, ale mám to tam ráda, většinou chodí stálí zákazníci, 99% lidí je milých, žádná buzerace ze strany vedení, klídek, pohoda. To mi nevadí. Ale na full time bych to taky dělat nechtěla.