Prodej bytu - názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
27.3.17 21:04

@Ivan PPZ Cena se vubec nelibi. Chce to koupit o 200 tisic levněji než se nabízí takový byt na serverech. Jak jsem psala výše, byt není v dobré lokalitě, nenk zrekonstruovaný a vrtá mi hlavou, že ho ten makléř, tak moc chce. Ať si s ním dělá co chce. Jen mě napadlo, že ten byt pak otočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.3.17 21:05

@Paola21 Dobrá připomínka! Makléř je ověřený. Ale pořád různe spekuluje, je to celé podivné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
27.3.17 21:07
@leasey píše:
Chtěla jsem se zeptat, jestli se praktikuje to, že makléř koupi od prodávajícího levno byt, řekne velmi nízkou částku a pak ten byt prodá vzápětí dráž?

Obávám se, že by makléř musel platit daň ze zisku. Myslím, že daň se neplatí, pokud je člověk majitelem víc jak 5 let. (nebo 2)
Zní to podezřele. Nešla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
27.3.17 21:07
@leasey píše:
@Ivan PPZ Cena se vubec nelibi. Chce to koupit o 200 tisic levněji než se nabízí takový byt na serverech. Jak jsem psala výše, byt není v dobré lokalitě, nenk zrekonstruovaný a vrtá mi hlavou, že ho ten makléř, tak moc chce. Ať si s ním dělá co chce. Jen mě napadlo, že ten byt pak otočí.

To je jednoduché, pokud se mu nabízená cena nelíbí, tak ať mu ho neprodává a nabízí dál. Pokud by s cenou souhlasil, tak je to snad věc kupce, co sním bude dělat dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
27.3.17 21:09
@leasey píše:
@Paola21 Dobrá připomínka! Makléř je ověřený. Ale pořád různe spekuluje, je to celé podivné.

ať to kamarád zkusí prodat sám a na makléře se vykašle..je to divné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.3.17 21:12

Pravděpodobně bude ten obchod přes jeho RK, takže bude mít i kus provize. Ale znova- buď vám jeho cena dává smysl, OK. Když ne, tak prodejte jinde. S RK, nebo bez. To je jiná situace. Určitě vám ale nebude říkat, že to je super a nabídne 150% odpovídající ceny. Snahu snížit cenu má i „normální“ kupující. Znova- makléř si byt koupit nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.3.17 21:17
@Paola21 píše:
je to hodně podezřelé - hlavně že koupi bytu nabízí přímo makléř (je to fakt makléř?) - viděl kamarád nějaké ověření jeho totožnosti?tak či tak, radši se pokusit prodat byt na bezrealitky.cz třeba, než se pouštět do tohoto

Já tomu tady nerozumím. V čem spočívá to nebezpečí, že to chce koupit makléř? Divnou cenu vám často nabídne i „normální“ kupec. To je běžné.
to all: jestli bude/ nebude platit daň ze zisku může být každému dost jedno. Vydělá 400.000, tak klidně zaplatí daň, protože bez toho obchodu by neměl nic. To raději vyděláte NULA, abyste nemuseli platit daň? Řešte jedině kupní cenu, smlouvy nechte dělat někde jinde, než v té RK. Ať to váš advokát ohlídá- rezervační smlouva, kupní smlouva, smlouva o úschově, vklad na katastr. A jestli to koupí Pepa nebo Franta je snad trochu jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
27.3.17 21:22

To je zase debata tak ať mu řekne že mu to neprodá a nazdar. Jako on je prodejce on si určuje cenu. Makléř ji buď bude respektovat nebo si může hledat cokoli jiného pokud prodejce nechce ustoupit a slevit. Nevidím důvod rozebírat to na 40 stránek. A už vůbec kuli tomu zakládat téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.3.17 21:32

@samanta2208 Nebuď zla. On mu to chce prodat, i za cenu, že dostane málo. Proč? Protože si myslí, že to v životě neprodá za cenu, kterou by chtěl. Otázka zněla, jestli někdo zkušenost, že si byt koupil makler, který měl hledat kupce. Přijde mi to jako scifi. A jak dělá, že ten byt hrozně moc potřebuje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.3.17 21:39

@leasey mám známé, kteří kupovali od RK dům. Až později zjistili, že RK ho od původního majitele (seniora) odkoupila skoro o milion levněji. A nevložila do rekonstrukce ani korunu. To jsou kšefty, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
27.3.17 21:49

@leasey Tak ať si dá kamarád inzerát a uvidí, buď se někdo chytí nebo ne, ale rovnou bych neházela flintu do žita. Záleží taky jak moc na to spěchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.3.17 22:42
@pe-terka píše:
@leasey mám známé, kteří kupovali od RK dům. Až později zjistili, že RK ho od původního majitele (seniora) odkoupila skoro o milion levněji. A nevložila do rekonstrukce ani korunu. To jsou kšefty, co?

A jim vadí, že oni koupili draho, nebo že ta RK levně? Kdyby to koupili od „občana“, který to původně taky koupil levně, taky by je to „drásalo“, nebo ne?
Jestli to chápu, tak @leasey mluví, že se měl prodávat byt- asi přes RK. Třeba za 1 mega. Makléř jim řekl, že je to drahé, ať to prodají za 800.000 a že to v tom případě koupí on (makléř). Tak když za to chtějí za mega, ať to prodají někomu jinému, klidě za 1,1 mega.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.3.17 22:49
@Ivan PPZ píše:
A jim vadí, že oni koupili draho, nebo že ta RK levně? Kdyby to koupili od „občana“, který to původně taky koupil levně, taky by je to „drásalo“, nebo ne?
Jestli to chápu, tak @leasey mluví, že se měl prodávat byt- asi přes RK. Třeba za 1 mega. Makléř jim řekl, že je to drahé, ať to prodají za 800.000 a že to v tom případě koupí on (makléř). Tak když za to chtějí za mega, ať to prodají někomu jinému, klidě za 1,1 mega.

já tomu rozumím a na místě @leasey bych si udělala reálný průzkum trhu v dané lokalitě - at vím, jakou cenu může reálně očekávat.
Jinak ti moji známí…Ne že by se tím denně žrali, ale zamrzí to… Bylo to v době, kdy byly nemovitosti drahé a bylo jich málo. Krátce po té koupi se situace změnila, navíc ten dům má své (neodstranitelné) chybky a kupní cena rozhodně neodpovídá dnešním parametrům. Takže - čistě teoreticky - by ho dnes prodali s velkou ztrátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.3.17 23:11

@pe-terka Jasně, ale její situace je: akceptuji cenu, nebo ne. Od koho ta cena je by nemuselo být až tak důležité. Ona má pocit, že ji chce natáhnout? Jestli na ceně, tak to chce skoro každý kupec. Jestli se bojí nějakých „machinací“, tak to i „běžní“ kupující nezřídka zkoušejí a občas do toho někdo jde od začátku, že bude levá. Proto advokát.
Tvoji známí- když to kupovali, tak jim ta cena přišla OK, ne? Tak to mohli koupit od „důchodce“ sami. Aha, oni tu příležitost ani neměli, tak je to spíš příhoda pro obveselení společnosti. Realitám se špatně určuje cena. Pokaždé je to tržní- chceš/ nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.3.17 23:26
@Ivan PPZ píše:
@pe-terka Jasně, ale její situace je: akceptuji cenu, nebo ne. Od koho ta cena je by nemuselo být až tak důležité. Ona má pocit, že ji chce natáhnout? Jestli na ceně, tak to chce skoro každý kupec. Jestli se bojí nějakých „machinací“, tak to i „běžní“ kupující nezřídka zkoušejí a občas do toho někdo jde od začátku, že bude levá. Proto advokát.
Tvoji známí- když to kupovali, tak jim ta cena přišla OK, ne? Tak to mohli koupit od „důchodce“ sami. Aha, oni tu příležitost ani neměli, tak je to spíš příhoda pro obveselení společnosti. Realitám se špatně určuje cena. Pokaždé je to tržní- chceš/ nechceš.

jako že si to vymýšlím? No, nebudu tě přesvědčovat ;). O tom, že nemovitost dříve vlastnil (a pod cenou prodal) onen senior nevěděli, a už vůbec ne o cenových machinacích. O nabídce se dozvěděli až z inzerce RK.
To, že realiták má lepší přístup k informacím, co se zrovna prodává a jak by šlo spekulovat s cenou, mi nevymluvíš ;). Jim se to stalo a Leasly má zřejmě naprosto stejné - a důvodné - obavy. S klientem lze totiž velmi dobře manipulovat, zvlášt když mám informace, schopnosti a příznivé podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí