Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No tak že se na serverech NABÍZÍ podobné byty o 200 000 dráž, to neznamená, že se za ty ceny také prodávají. Takže to je otázka, zda je tam skutečně potenciálně nějaký zajímavý zisk pro makléře v případě, že by byt obratem prodal dál. Taky může byt zatím pronajímat a prodat ho, kdyby se situace na trhu změnila v jeho prospěch, ale to je risk. Ve firmě, kde jsem pracovala, se výkupy od majitelů dělaly spíš sporadicky a to hlavně v situaci, kdy majitel z nějakého důvodu na peníze velmi spěchal a byl ochotný prodat v podstatě pod cenou, jinak by to logicky pro firmu nebylo rentabilní, kupovat byty na další prodej za tržní ceny.
@pe-terka píše:
jako že si to vymýšlím? No, nebudu tě přesvědčovat. O tom, že nemovitost dříve vlastnil (a pod cenou prodal) onen senior nevěděli, a už vůbec ne o cenových machinacích. O nabídce se dozvěděli až z inzerce RK.
Vůbec neříkám, že to tak nebylo. Jen říkám, že se nějak moc zabývat tím, že já koupil od někoho něco, co ten prodejce před tím koupil levně je zbytečné a vlastně není mojí věcí. Že jsem koupil za 2 mega barák, který on koupil za 1 mega a nic tam neopravil? No a co? Asi mi ty 2 mega přišly jako dobrá cena, jinak bych to nekoupil. A že je ten barák v nedobrém stavu? To jsem si měl zjistit dříve.
@Michelle_M to píše dobře. Že na sRealitách vidím, že někdo prodává byt za 4 mega? Už ale nevím, že se prodal třeba za 3,4… Že má realiťák lepší informace? Jasně. Ale- nabídne mi cenu a buď se mi líbí, nebo ne. Jestli se nechám/ nenechám manipulovat je snad něco jiného…
Kdo má zájem, je schopen zjistit ceny z kupní smlouvy a pak ví, co je reálné. Ale není to zadarmo. Buď si platím službu, nebo jdu na katastr.
@leasey Realitky běžně nemovitosti vykupují, mají to napsané i na stránkách. Samozřejmě za směšnou cenu od toho, kdo je totálně zoufalý. Pak je střelí. Běžný postup.
@Smich Psal jsem kamarád, ale je to 70 letá důvěřivá seniorka, která temto záležitostem nerozumí. Bude to, jak říkáš.
Seniorka skoro nutně potřebuje nějaký druh asistence. Starší lidé to berou, že kdo co řekne, to je pravda. Takže ji celým procesem prodeje provést.