Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla jsem se zeptat, jestli se praktikuje to, že makléř koupi od prodávajícího levno byt, řekne velmi nízkou částku a pak ten byt prodá vzápětí dráž?
Taky se to tak dělá..většinou realitka koupí byt v horším stavu, dá ho nějak do kupy, nasadí si cenu a za tu to prodá..
@leasey píše:
Chtěla jsem se zeptat, jestli se praktikuje to, že makléř koupi od prodávajícího levno byt, řekne velmi nízkou částku a pak ten byt prodá vzápětí dráž?
No, leda od nějakého hodně naivního kupce. ![]()
@Paola21 Jj, byt není zrekonstruovaný. Píšes realitka koupi. Je to tak, že makléř koupi, že. Ne přímo realitka.
@Bábrdl Jak to myslíš? Kamarád, od kterého si chce makléř byt koupit, tvrdí, že není v dobré lokalitě, je družstevní. Ma dle nej všechny atributy, které mu brání byt prodat za dobrou cenu. Ok, beru, ale vrtá mi hlavou ten makléř, že chce zrovna tento byt. ![]()
@leasey píše:
@Paola21 Jj, byt není zrekonstruovaný. Píšes realitka koupi. Je to tak, že makléř koupi, že. Ne přímo realitka.
no spíš ta realitka jako společnost, než makléř jako jednotlivec..
Určitě se to tak dělá… máme teď zkušenosti! Prodávali jsme dům samy bez realitky…
@leasey píše:
@Bábrdl Jak to myslíš? Kamarád, od kterého si chce makléř byt koupit, tvrdí, že není v dobré lokalitě, je družstevní. Ma dle nej všechny atributy, které mu brání byt prodat za dobrou cenu. Ok, beru, ale vrtá mi hlavou ten makléř, že chce zrovna tento byt.
on kecá, aby byt získal za levno..
@Paola21 No podle mě taky kecá a příšerně. Ani nebudu říkat, jakými pohádkami ho krmí. Jsem si to myslela, že je to spekulant.
@Scharlota píše:
Určitě se to tak dělá… máme teď zkušenosti! Prodávali jsme dům samy bez realitky…
Na co reagujete? Makléř od RK chce koupit jejich byt. Co to má společného s prodejem bez realitky? V tomto případě je asi trochu jedno, jestli makléř, nebo RK…
@leasey píše:
No, to je princip obchodu- koupit levně a dráž prodat. Líbí se vám ta cena, nebo ne? Jste schopni to prodat lépe? Buď s tím souhlasíte, nebo ne. A ano, RK poměrně často kupují zajímavé nemovitosti. Makléř je na druhou stranu také člověk a chce koupit byt. Co s ním bude dělat by mohlo být trochu jedno. Jestli vám zaplatí dohodnutou částku, tak OK, nebo ne?
@Ivan PPZ Je to jedno, že. Pravděpodobně bude s RK domluvený.
@leasey píše:
@Paola21 No podle mě taky kecá a příšerně. Ani nebudu říkat, jakými pohádkami ho krmí. Jsem si to myslela, že je to spekulant.
je to hodně podezřelé - hlavně že koupi bytu nabízí přímo makléř (je to fakt makléř?) - viděl kamarád nějaké ověření jeho totožnosti?
tak či tak, radši se pokusit prodat byt na bezrealitky.cz třeba, než se pouštět do tohoto
@Ivan PPZ Cena se vubec nelibi. Chce to koupit o 200 tisic levněji než se nabízí takový byt na serverech. Jak jsem psala výše, byt není v dobré lokalitě, nenk zrekonstruovaný a vrtá mi hlavou, že ho ten makléř, tak moc chce. Ať si s ním dělá co chce. Jen mě napadlo, že ten byt pak otočí.