Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chci se zeptat mamka mi nedávno darovala pozemek, pozemek je veliký 7405m2, leží v obci Lučany nad Nisou ( Liberecký kraj) pozemek má krásny výhled, hlavně klid, pozemek leží u lesa, kolem nikdo nikde, louka vždy sloužila akorát k pastvě. Mám v plánu pozemek vyjmout z půdního fondu a nechat ho rozdělit na 2-3části a podat jako stavební pozemky. Problém je že k pozemku nejsou vedeny inženýrské sítě ani příjezdová cesta. Nevíte někdo kolik cca stojí navedení sloupů s elektřinou (od nejbližšího sloupu je to cca 200m)? Co se týká příjezdové cesty ta je trošku složitější jelikož je pozemek nahoře louky tak okolo nevede žádný náš pozemek přes který by se mohla cesta udělat, je tam jedna část louky která navazuje od pozemku přes louku až na cestu jenže tato část louky patří obci a v tom případě by jsme ji museli odkoupit a to nebude za malé peníze, ale je mi jasné že se stavební pozemek bez příjezdové cesty bude prodávat špatně.
Myslíte že by bylo lepší prodat pozemek jako jeden veliký nebo ho rozdělit jak jsem psala 2-3 časti?
Za kolik myslíte že by se dali pozemky prodat s cestou a elektřinou a pak naopak bez nich ať mám nějakou představu. ( Na ceny pozemku kolem obce jsem koukala a je to různé.)
Díky moc ![]()
A voda je řešená jak? Jinak udělají ti z toho vůbec stavební pozemek?
Voda by byla studnu, zatim je to da se rict holá louka, no ja netusim prave jeste jsem nikde na úřadech nebyla vim to chvili prvni se jen zkouším ptat jak by co slo :/ ![]()
Z půdního fondu se vyjímá jen prostor pro dům a zastavěné plochy, cestu si můžeš udělat i na tom pozemku, to povoluje silniční správa a policie…připojení elektřiny bude drahé, u nás jen přeložka kabelu o kousek níže kvůli budování příjezdové cesty stalo 80tis…cena se bude odvíjet, zda to prodáš zasíťované nebo nezasíťované…důležité je, co je v územním plánu, zda lze vůbec na daném místě stavět domy…poraď se s maminkou, ta s prodejem souhlasí? Nechtěla, aby sis tam postavila dům…
@Vallinkaaa píše: Více
hlavně zjistit zda to vůbec povolí jako stavební parcely protože u nás není v intravianu obce tak nepovolí a intravian rozšiřovat nebudou
@Vallinkaaa a bylas vůbec na obci se podívat na územní plán?
tam se totiž s velkou pravděpodobností nikdy stavět nebude…
první volej na obec a na stavební úřad
než se vůbec budeš pouštět do dobrodružství, o kterém nemáš ani páru…
geodetická firma ti pak řekne, kolik by si vzali za rozměření, ale dělení parcel na katastru také není vůbec žádná legrace…
Příspěvek upraven 27.03.24 v 13:43
A jak pak odpady? To by řešili jímkou nebo jak? Jaký tam je podloží? Protože dělat jímku a studnu do skály je lahůdka
Pozemek u lesa, nikde nikdo… tipuju, že to nebude určený k zastavění ani omylem.
tady si ten pozemek najdi a máš hned jasno
https://www.mestojablonec.cz/…d-nisou.html
@Janli píše: Více
taky myslím, je to danajský dar osobně bych pronajala zemědělcům ![]()
@Vallinkaaa píše: Více
no ale i na studnu potřebuješ povolení, potřebuješ vědět kde jí vrtat jestli tam vůbec ta voda je, jako zjisti si jestli se tam vůbec může stavět protože jinak je všechno zbytečný a upřímně myslím že ty náklady budou hodně vysoký
@ka2ka píše: Více
tak danajskej dar to nebude, jen z toho hold netříská miliony, jak si představovala. A pokud to čistě náhodou je určený k zastavění, tak vytvoření inženýrských sítí, odkup pozemků a komunikace budou stejně do začátku vyžadovat nějakej ten milion. To už je rozumnější to prodat developerské firmě, už jen to papírování a projekt bude na pěkně dlouho než to všichni povolí…
Z územního plánu jsem zatim moc nevyčetla je to označena jako louka proste ale nijak zvlast se v tom nevyznám to vse budu resit s úřadem, jen jsem se prvni chtela zeptat zda tu neni nekdo kdo tomu rozumí nejak. Mamka s prodejem souhlasí ja se odstěhovala s přítelem pred par lety do Krkonoš a tady máme pozemek pro stavbu, mamka mi darovala pozemek ze si ho muzu prodat a treba mi to přispěje na stavbu nového baraku. Ale zatim jen předběžné zjišťuji co to obnáší a zda je to možné. ![]()
@Lucy75 Ještě jsem nebyla samozdrejme tam pujdu a vse zjistim od úřadu jen už tam nebydlim tak si musim najit den kdy ty úřady dojedu oběhat chtela jsem se jen poptat zda nekdo s timhle nema nejakou zkušenost ![]()
@Janli Nikde jsem nenapsala ze z toho vytriskam miliony
Pocitam s tim ze to nebude zadarmo a ze to urcite bude stát dost penez. Zatim me jen zajímalo jestli s tim nekdo tady nema zkušenost treba nebo nějaké info.
@Vallinkaaa bez právního zázemí tohle sama zcela bez zkušeností stejně nezvládneš, ve tvé situaci je nejlepší to pronajmout sousednímu zemědělci,
nebo prodat devolep. firmě, ta si ovšem všechny technické a právní podrobnosti velmi dobře zjistí a třeba to ani nikdo neodkoupí…
louky - takže travní plocha - se aktuálně běžně v ČR pohybuje mezi 20- 30 Kč/m2, takže pokud čekáš extra zbohatí, budeš zřejmě velmi zklamaná… může ve tvém objemu jít třeba jen o cca 200 tisíc Kč…