Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak pokud se muzes vratit do prace, tak neni duvod pro prodloužení neschopenky ![]()
Podpůrci doba je 380 dní ne? Pokud jsi na ni k 8.12. rok tak by jsi měla mít ještě pár dní k dobru.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mozna je tu nekdo, kdo mi poradi. V prosinci k 8.12. mi konci po roce nemocenska. Dnes jsem si pisemne zazadala o prodlouzeni.
Vim, ze je to asi pozde, mela jsem to udelat uz driv.A ted premyslim, ze do toho 8.12. nejspis nestihnou poslat rozhodnuti, jestli to schvalili nebo ne.
Dekuji za rady.
Takze 9.12. se mam normalne vratit do prace a nemocenskou ukoncit u doktora, nebo jak pak dal postupovat?
pokud nebudeš mít prodloužení zatím (nevím, jak je to časově), tak neschopenka normálně dál běží, jen nebudeš mít peníze. Měli by je zpětně proplatit, pokud to schválí.
Ahoj, z důvodu onkologického onemocnění budu příští měsíc rok na neschopence. Mám za sebou operace a vzhledem k rodinné dispozici doporučenou další prev. operaci. Je za mnou náročné období a tuhle třetí operaci bych měla absolvovat do cca jednoho měsíce.
Jak je to prosím s prodloužením neschopenky, musí mně posudkova doktorka vyhovět? Jak dlouho se asi čeká na vyjádření? Vím že podpůrci doba prac. neschopnosti je 380 dni. Dá se po onkol. léčbě žádat o inv. duchod?
@Anonymní píše:
Ahoj, z důvodu onkologického onemocnění budu příští měsíc rok na neschopence. Mám za sebou operace a vzhledem k rodinné dispozici doporučenou další prev. operaci. Je za mnou náročné období a tuhle třetí operaci bych měla absolvovat do cca jednoho měsíce.
Jak je to prosím s prodloužením neschopenky, musí mně posudkova doktorka vyhovět? Jak dlouho se asi čeká na vyjádření? Vím že podpůrci doba prac. neschopnosti je 380 dni. Dá se po onkol. léčbě žádat o inv. duchod?
Byla jsem o prodloužení žádat před pár dny. U mě se jedná teda o jiný zdrav. problém. Psala jsem i průvodní dopis, paní za přepážkou si to tak letmo četla a říkala, že si myslí, že by mi to prodloužit měli, tak snad o tom něco ví. Prý mě budou do cca 1-2 měsíců kontaktovat dopisem, já pak budu kontaktovat ošetřujícího lékaře a ten sepíše lékařskou zprávu, dle toho se pak bude rozhodovat. Prodloužení je jen na 3 měsíce, pak se musí žádat znovu.
@Anonymní píše:
Při onko léčbě jsem po roce žádala o invalidní důchod. Přemýšlela jsem o prodloužení, ale zase jsem chtěla aspoň na pár hodin do práce už.
Prodlužují na 3 měsíce, určitě ti to prodlouží
@Anonymní píše:
Při onko léčbě jsem po roce žádala o invalidní důchod. Přemýšlela jsem o prodloužení, ale zase jsem chtěla aspoň na pár hodin do práce už.
Prodlužují na 3 měsíce, určitě ti to prodlouží
No, nebo jí řeknou, ať si zažádá o ten ID. Protože jedna z podmínek prodloužení je, že se v té době dá očekávat zlepšení, nebo stabilizování zdravotního stavu, což je zde otázkou. ![]()
Dobrý den, mozna je tu nekdo, kdo mi poradi. V prosinci k 8.12. mi konci po roce nemocenska. Dnes jsem si pisemne zazadala o prodlouzeni.
Vim, ze je to asi pozde, mela jsem to udelat uz driv.
A ted premyslim, ze do toho 8.12. nejspis nestihnou poslat rozhodnuti, jestli to schvalili nebo ne.
Takze 9.12. se mam normalne vratit do prace a nemocenskou ukoncit u doktora, nebo jak pak dal postupovat?
Dekuji za rady.