Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mado jak kde hele, my měli svatbu a byli jsme ten den jediní
kdybych chtěla, tak si tak můžu dělat cirkus jaký bych chtěla, i se nás ptali, jestli chceme něco spešl. Ale já teda byla ráda, že sme za půl hodky byli z úřadu venku.
Rozhodně se domluv s oddávajícím, jestli má na tohle vůbec čas. Aby se vám v půlce sáhodlouhých slibů nestalo, že vám řekne, že už musí jít.
Když jsem se vdávala, v místnosti (zámek a žádná klimatizace) bylo asi 30 stupňů. Oddávající se v tom taláru potil jako vrata od chlíva a čas od času se musel otřít kapesníkem, aby mu kapky potu nepadaly do očí. Věřím, že spousta lidí byla šťastná, že sedí, protože to byl fakt humáč.
Já se modlila, aby už konečně přestal mlít pantem a přešel k tomu podstatnému, abychom se mohli jít osvěžit na místo pohoštění.
Mi na celém dni přišlo nejdůležitější to, aby byli všichni spokojení a bavili se. Což se splnilo. Pokud ty chceš mít nekonečnou dobu obřadu, tak si zařiď křesťanský v kostele, tam jsem myslela, že umřu stářím, než to domelou a dozpívají. No a pak jsou i nějaké pohanské a tak.
Ještě jsem někde viděla, jak nevěsta a ženich sypou dva různobarevné písky do jedné nádoby (jakože se jejich život spojuje v jeden) a mají to pak jako památku na ten den. Vtipné bylo, že se o to snažili na pláži, kde se rozjížděl hurikán ![]()
A hlavně pokud máte pozvaného někoho s menšími dětmi..tak to bude za trest nejen pro ně a jejich rodiče, ale nakonec i pro vás
@Kriss Tina u nás je svatební jen sobota a oblíbená lokace, takže časový rozpis od rána, nejdřív vítáni občanků, každé dítě má svůj obřad, pak klasické svatby, kdy oddávající přebíhají mezi několika objekty ve městě a parku, případně odpoledne vyjíždí oddávat do přirody, od 15ti hodin zlaté, diamantové apod svatby, obřady zase můžou být všude po městě.
Večer je oddávající, matrikářka, ceremoniařka a recitátorka po tomto maratonu KO. Vedro, déšť, opilí svatebčani, uřvané děti, prudící a vymýšlející si věcně nepokojení novomanželé…
@mado píše:
@Kriss Tina u nás je svatební jen sobota a oblíbená lokace, takže časový rozpis od rána, nejdřív vítáni občanků, každé dítě má svůj obřad, pak klasické svatby, kdy oddávající přebíhají mezi několika objekty ve městě a parku, případně odpoledne vyjíždí oddávat do přirody, od 15ti hodin zlaté, diamantové apod svatby, obřady zase můžou být všude po městě.
Večer je oddávající, matrikářka, ceremoniařka a recitátorka po tomto maratonu KO. Vedro, déšť, opilí svatebčani, uřvané děti, prudící a vymýšlející si věcně nepokojení novomanželé…
pěkněj masakr u nás na zámku taky jedna svatba za druhou když se to kvůli madam zasekne tak kolony aut nervní všichni okolo
@Anonymní píše:
Zdravím všechny.
Nemáte nějaké tipy na prodloužení obřadu?
Na celém svatebním dní je to to nejdůležitější, přitom to trvá 15 minut.
Chceme si vyměnit sliby, které si sami sepíšeme. Taky aby nám mamky dvěmi svíčky (symbolizující naše životy) zapálily jednu větší, kdy se jakože naše životy spojují.
Ale pořád to nebude obřad třeba o 30-45min. A mně to přijde hrozná škoda, když je to vlastně nejpodstatnější na celém dni.
Nemáte ještě nějaké tipy? Jak celý obřad udělám krásným, dojemným a neodbyt ho za 15min?
Předem děkujuuu
Zopakuj projev Fidela Castra. Ten měl běžně čtyřhodinové projevy.
Předně, tohle si domluv s oddávajícím a nech si zablokovat dvě okna po sobě, protože většinou se ty svatby točí a mají na každou půl hodiny. My jsme si vybrali den, kdy se neoddává - to jsme si museli zaplatit, ale měli jsme prostor, který jsme potřebovali..
Jak prodloužit civilní sňatek bohužel nevím, ale chápu vas. Když jsem byla poprvé na civilní svatbě, přišlo mi to šílene odbyte. Poznamky typu, ze se lidi u delšího obřadu musí nudit mi přijdou mimo. Nebo možná spis smutný obrázek naši společnosti. Přeci na svatbě jsou blízcí svatebcanu, kteří s nimi chtějí prožít významný den, ne anonymní dav, co se jde nažrat na raut.
Já osobně bych to nijak neprodluzovala..Ale já tyhle oficialnosti moc nemusim…
My jsme měli svatbu v prosinci..ten den jsme byli jediní takže jsme měli času habakuk, nicméně obřad byl standartne dlouhý…ta cca půlhodinka stání téměř bez pohnutí na jednom místě ve vysokých botách mi bohatě stačila.
Byla sem vzhůru od 4h ráno (spala sem taky tak sotva na půl oka), narvana v korzetovych princeznovskych šatech které mi byly drobatko těsné vzhledem k tomu že se mi poněkud zvetsily prsa za ten týden od poslední zkouzky..(7tt
), chtělo se mi čůrat a v obřadní síni bylo docela dusno… volný čas využil fotograf kdy si nás pak asi hodinu různě aranžoval aniž by mu do toho lezla nějaká další svatba…což teda taky bylo hodně dlouhé ale už sem aspoň byla v pohybu..ale chudáci teda ostatni kteří na nás při tom focení poctivě čekali…bylo -5 a všichni tedy měli pak už celkem zamrzlý úsměvy. Hlavně chlapy kteří si narozdíl od přítomných dam nevzali kabáty ![]()
@Urubamba já se u toho projevu nudila i jako nevěsta, natož když jenom sedím a koukám nějakým příbuzným na záda
těch 20 minut se to zvládne, ale sedět tam hodinu a nedej bože s dětma, tak teda nevím nevím.
@Kriss Tina píše:
@Urubamba já se u toho projevu nudila i jako nevěsta, natož když jenom sedím a koukám nějakým příbuzným na zádatěch 20 minut se to zvládne, ale sedět tam hodinu a nedej bože s dětma, tak teda nevím nevím.
To je takový dost sebestredny přístup. Edit: nevšimla jsem si te nevěsty, to je něco jiného, tady to nevěsta prave chce delší. My jsme byli letos na hodinové svatbě s miminem a tříletou a v pohodě. Když dítě brecelo, manžel šel ven na procházku. Nebylo to totiž o nás, ale o novomanzelich.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny.
Nemáte nějaké tipy na prodloužení obřadu?
Na celém svatebním dní je to to nejdůležitější, přitom to trvá 15 minut.
Chceme si vyměnit sliby, které si sami sepíšeme. Taky aby nám mamky dvěmi svíčky (symbolizující naše životy) zapálily jednu větší, kdy se jakože naše životy spojují.
Ale pořád to nebude obřad třeba o 30-45min. A mně to přijde hrozná škoda, když je to vlastně nejpodstatnější na celém dni.
Nemáte ještě nějaké tipy? Jak celý obřad udělám krásným, dojemným a neodbyt ho za 15min?
Předem děkujuuu
Zajímavý pohled na věc
. Nejdůležitější na to dní mi nepřijdou oficiality, ale to, že svou radost můžu sdílet s lidmi, které mám ráda a jsou mi blízcí… Možná kdyby si to přečetl váš oddávající, tak by si raději vyměnil službu.
Je to prostě právní akt, návštěva u notáře se taky uměle neprodlužuje.
Já fakt vůbec netuším, co bys na tom mohla měnit a vylepšovat… Možná moc koukáš na americké filmy…
Zaříď všechno ostatní, aby se hosté cítili dobře a dlouho na vaši svatbu vzpomínali.
Neznám teda nikoho, kdo by s dojetím vzpomínal na obřad a chvalil ho. Jedině maminky s dětmi si chválí ty bleskovky, čím rychlejší, tím menší riziko, že děti začnou ječet.
@Urubamba píše:
Jak prodloužit civilní sňatek bohužel nevím, ale chápu vas. Když jsem byla poprvé na civilní svatbě, přišlo mi to šílene odbyte. Poznamky typu, ze se lidi u delšího obřadu musí nudit mi přijdou mimo. Nebo možná spis smutný obrázek naši společnosti. Přeci na svatbě jsou blízcí svatebcanu, kteří s nimi chtějí prožít významný den, ne anonymní dav, co se jde nažrat na raut.
no spousta lidí se fakt jde hlavně nažrat a né každý je s ze svatby nadšený
To by mě potěšilo, kdybych se těšila že konečně jednou normálním dvacetiminutový obřad namísto těch hodinových mší, co tu na Moravě trpíme, a oni tam pětačtyřicet minut hejblovali se svíčkama ![]()
Hele je to tvoje svatba, zaříď si jí samozřejmě jak chceš, ale svatebčané rozhodně ocení spíš kratší obřad - na víc jak půlhodinu bych to nenatahovala. Můžete si například nechat na začátek před sliby nechat přečíst nějakou báseň, to jsem na jedné svatbě viděla. Sice to všechny otravovalo, ale nevěsta byla šťastná, a to je v ten den hlavní (bez ironie) ![]()
@mado píše: