Prodloužení pásu v autě

3103
4.6.10 10:13

Prodloužení pásu v autě

Ahoj,

nemáte některá zkušenost se sháněnám prodloužení pásu v autě? Máme sedačku Cybex Pallas a ve Fábii je pás krátký. Našla jsem na netu, že se dělá prodloužení, ale nemohu ho sehnat v žádném obchodě v ČR :(

http://www.bestautobits.com/…xtention.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
4.6.10 10:22

Je otázkou, zda je to prodloužení homologované i pro ČR. A pak bych se možná trochu bála toho, aby to zapínání prodlužovacího kusu nevyšlo někam, kam dítko dosáhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.6.10 10:27

Taky jsem hledala nějaké řešení, protože v mém autě prostě chybí na pásu asi 15cm, aby mohl obejmout vajíčko. Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsme koupili pod vajíčko (MaxiCosi) isofixovou základnu a na pásy nejsme vázáni. Co to taky vyřešit tako? Sice se to kapku prodraží, ale zase je to o moc bezpečnější a poholnější :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
4.6.10 10:33

My v autě isofix nemáme. Navíc mě bezpečnostní testy o isofixu opravdu nepřesvědčily :-? Isofix sice držel, ale základna neudržela tu sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.6.10 10:44

kde koupit pas neporadim, ale tchanum v Kia taky k vajicku chybelo 10-15 cm, takze jsme poutali jen dvoubodovym, nastesti jsme ji takhle vezli jen jednou a radsi ji vozili my.

Píďo muzes sem dat odkaz na ty isofixove testy? Ktere sedacky propadly? Ja ma pro obe holky isofixove Roemery, ktere jsou jedny z nejbezpecnejsi, tak jsem jakz takz klidna.

Dneska jsou asi erupce na slunci - rano cestou do skoly jsem kvuli trem hovadum musela brzdit… :evil:

• Citovat
  • Upravit
7159
4.6.10 10:49

Píďo, že měla jedna isofixová sedačka špatné testy, to neznamená, že jsou isofixové sedačky špatné, naopak, v testech za posledních 10 let byly desítky isofixových a propadla jedna, a těch pásových v testech byly stovky,a le stovky jich také propadly, tak nepaušalizovat.
co vím, tak prodloužení na pás se v ČR oficiálně neprodává, není to homologované, a to prodloužení by muselo být přímo od výrobce Vašeho auta, protože každá automobilka má jiou velikost spon, a stejně by se Vám do Pallasu nevešla ta spona, pokud by zrovna ta spona prodloužení vyšla na přední část sedačky. Do fabie Pallas nejde, tak si vyberte jinou sedačku, navíc jakýkoliv přídavný mechanizmus k sedačce výrobce nepovoluje, negarantuje poté bezpečnost upoutání, a je to k ničemu, když kvalitní sedačku upoutáte tak, že nemusí fungovat.
Takže se raději podívejde po jiné sedačce, která Vám do Fabie půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.6.10 10:52

Hanko, zde je odkaz na ty sedačky co neprošly, oni sice byly isofixové, ale odd této značky neprošly nikdy ani klasické, takže nejde o to, že by byl špatný isofix, ale byl to špatný výrobce, http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/57
jinka zde jsou všechny testy ADAC od začátku po nejnovější 2010: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
a Römer má opravdu nejbezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.6.10 10:55

Steeve, diky za uklidneni. Ja prave vim, ze Romer uz leta ty testy vyhrava. Neco jsem o isofix testech slysela, ze propadla nejaka no-name sedacka.

Za mne bych taky neprodluzovala, bud volila Isofix zakladnu nebo jine vajicko.

• Citovat
  • Upravit
3103
4.6.10 12:46

V loňských testech neselhala jen jedna sedačka s isofixem. Respektive, jak už jsem psala, isofix držel, ale skořepina nedržela autosedačku. Pokud ta samá byla přidělaná pásem, pak prošla. Sledovala jsem test přímo na německých stránkách. Tady je letošní test ADAC. Ach jo. Když má tolik lidí problémy s krátkými pásy, měl by na to reakovat výrobce aut :nevim:

test ADAC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Monte
4.6.10 13:06

Krátké pásy

Výrobce aut asi ne, spíše výrobce sedaček.

• Citovat
  • Upravit
101710
4.6.10 13:06

No, já jsem tedy v loňských testech napočítala 8 isofixových sedaček co prošli, což mi přijde výrazně víc, než tvrzení, že pouze jedna neselhala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
4.6.10 13:08
Monte píše:

Já bych řekla, že výrobce sedačky s tím těžko něco udělá, pro určitou velikost dítěte musí být určitá velikost sedačky. A pokud kupuji sedačku, tak holt musím volit podle toho, co jde připoutat do mého auta a ne co by se mi líbilo. A taky se mi pultíkové sedačky líbí… uvidím jestli si ji budu moct koupit nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.6.10 13:50

výrobce aut i výrobce sedaček na to reaguje , výrobci sedaček mají třeba u isofixových seznam kompatibilních aut, a výrobci aut mají ve svých návodních knížkách k autu seznam doporučených sedaček.
A kdyby se tím zákazníci držely tak nebudou mít problém se sedačkou, výrobce auta i sedačky to za ně již vyzkoušel a doporučil nejlepší variantu, se kterou takíé provedl crashtest na svém autě. V případě Fabie v kat. 9-18 doporučuje Römer Duo plus, nebo v kat. 0-18 Wavo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.6.10 14:28
Monte píše:

Takže by se měly kvůli krátkým pásům vyrábět menší autosedačky, jo? To mi nějak hlava nebere. Není jednodušší prostě udělat o pár cm delší pás? ;) Reagovat by měli výrobci aut, i když ti asi předpokládají, že se čím dál častěji budou používat isofixy než nebezpečné poutání pásem.

Btw - ještě jsem neslyšela o tom, že by byl isofix tak nebezpečný. Já mu teda věřím víc než pásu :nevim:
No, ale pokud zakladatelčino auto nemá isofix, tak bude asi každá rada drahá. Prostě asi slevit z nároků na kvalitní sedačku a hledat takovou, která bude rozměrově vyhovovat. Nezávidím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.6.10 16:34

Steeve ja se jeste vtirnu s dotazem.

Mame auto s Isofixem a pro mensi Romer Duo Plus isofixova + pasova a pro starsi Romer Kidfix. Ja jeste stahla z Romeru to, ze v aute muzem pouzit TopTether pasek na Duo Plus.

Jenze ja nikde nenasla, kam to pripnout. Mame Seat Altea XL a je rok stara. Zitra shodou okolnosti se mam zastavit primo u Exnera (prodejce a servisu), tak se na to zeptam technika, ale laicky ja ani manzel jsme nevideli, kam ten TopTether zapnout.

Pritom auto i typ jsou relativne nove, tak mi to je zahadou - spis si myslim, ze na to TopTether proste do dlouhe Altei nejde…Diky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix